#Steps4Tukikummit -kampanjalla juosten tai kävellen tukea lapsille ja nuorille – kampanja huipentuu Helsinki City Running Dayllä

Halu tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaa siivittää porvoolaisen Jonathan Lindströmin ja helsinkiläisen Laura Ripatin askelia Helsinki City Running Day -tapahtumassa 11. toukokuuta.

Lindströmin ja Ripatin työnantajat PwC ja Capman käynnistivät yhteistyössä Tukikummit Säätiön kanssa #Steps4Tukikummit -kampanjan, jolla yhtiöt haastavat työntekijöitään kerryttämään kilometrejä kävelemällä tai juoksemalla. Jokainen yksin, työkavereiden tai asiakkaiden kanssa liikuttu kilometri kartuttaa 4 euron verran pottia, jonka yritykset lahjoittavat Tukikummien kautta hyväntekeväisyyteen.

Kampanja huipentuu yhteistyössä Suomen Urheiluliiton kanssa Helsinki City Running Day -juoksutapahtumaan.

 Nuorison tukeminen on aina ollut lähellä sydäntä. Tässä on ollut niin monta esimerkkiä siitä, miten huonosti nuoriso voi, joten totta kai haluan olla mukana kampanjassa, Lindström sanoo.

Ripatti näkee samoin.

– Nimenomaan painotus lapsiin ja lapsiperheisiin tekee Tukikummeista kiinnostavan hyväntekeväisyyskohteen, Ripatti komppaa.

Åberg: Tukikummeille tämä on starttikampanja

Tukikummien Emilia Åbergin mukaan #Steps4Tukikummit -kampanja on lähtenyt mainiosti liikkeelle.

– Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut noin 350 juoksijaa. Heidän lisäkseen Helsinki City Running Daylle tulee iso joukko kannustajia ja tukijoukkoja, Åberg kertoo.

– Tukikummeille tämä on starttikampanja. Toivotaan, että sitä kopioidaan seuraaville vuosille niin, että saamme lisää yrityksiä mukaan ja pystymme nostamaan lahjoituspottia vuosittain.

Kerätyt varat Tukikummit kanavoi eteenpäin Kirkon diakoniarahastolle.

– He ovat meille suuri yhteistyökumppani. Sitä kautta rahat menevät avun tarvitsijoille, Åberg sanoo.

Ripatti: Kävelykokouksessa liikuttiin 9 kilometriä

Yrityksille #Steps4Tukikummit -kampanja on mahdollisuus tukea henkilöstön hyvinvointia ja tehdä hyväntekeväisyyttä.

– Meitä on kannustettu pitämään walk and talk -kokouksia. Olen saanut hyvin kerrytettyä kilometrejä. Parhaassa kokouksessa kilometrejä tuli yhdeksän, kun juristin ei kerrankin tarvinnut pitää pöytäkirjaa, Capmanilla työskentelevä Ripatti muistelee hymyn kera.

Ripatti kertoo, että aikuisiällä alkanut juoksuharrastus on ehtinyt neljän vuoden ikään.

– Helsinki City Running Dayllä juoksen puolimaratonin. Lähden fiilistelemään. Kun edellisestä puolimaratonista on vuosi, tämä on eräänlainen comeback, Ripatti sanoo.

Lindström: Tarjolla aamujuoksuja ja lounasjuoksu keskiviikkoisin

PwC:llä työskentelevällä Lindströmillä on takana useita juoksuvuosia samoin kuin maratoneja, puolimaratoneja ja polkujuoksuja. Helsinki City Running Dayllä hän juoksee tuplan, eli maratonin ja puolimaratonin.

– Me on oltu aika aktiivisia aamujuoksujen kanssa. Meillä on myös lounasjuoksu aina keskiviikkoisin. Hiljattain oltiin noin 25 hengen porukalla lounasjuoksulla, Lindström kertoo työnantajansa PwC:n tarjoamista liikuntamahdollisuuksista.

Juoksun viehätyksestä Ripatti ja Lindström ovat yhtä mieltä.

– Lajin helppous viehättää. Pystyt tekemään sen yksin tai kaverin kanssa missä vaan, ja kun kotona on kaksivuotias lapsi ja paljon tekemistä, se puoli tuntia tai 45 minuuttia löytyy, vaikka silloin, kun lapsi on mennyt nukkumaan, Lindström kiteyttää molempien ajatukset.