FAQ

HELSINKI CITY RUNNING DAY – Useimmin kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksen useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Mistä löydän juoksutapahtumien hinnat?
Löydät hinnat kunkin juoksumatkan sivulta kohdasta ”hintaportaat”.

Voinko vaihtaa matkaa?
Kyllä. Mikäli olet jo ilmoittautunut tapahtumaan, mutta haluat vaihtaa toiseen matkaan, se onnistuu.

Vaihtaessasi pidemmälle matkalle, laita siitä sähköposti os. maraton@sul.fi.
Vaihtaessasi pidemmälle matkalle maksat vain erotuksen maksamasi summan ja pidemmän matkan (esim. HCM:n) sen hetkisen hintaportaan välillä. Maksun voit suorittaa liikuntaedulla tai verkkopankissa. Muistathan päivittää juoksuprofiilissasi uuden tavoiteaikasi.

Mikäli haluat vaihtaa lyhyemmälle matkalle esim. maratonilta puolimaratonille, voit kirjautua omaan juoksuprofiiliisi ja tietojasi muokkaamalla vaihtaa matkan lyhyempään tapahtumaviikon torstaihin mennessä. Tämän jälkeen matkan vaihto lyhyempään tapahtuu tapahtumapaikalla kisatoimistossa. Huomaathan, että emme palauta osallistumismaksun erotusta.

Voinko peruuttaa osallistumisen?
Voinko siirtää osallistumisen ensi vuoteen?
Voinko saada rahat takaisin?

Kun ostat Siirtoturvan ilmoittautumisen yhteydessä voit siirtää osallistumisen seuraavalle vuodelle lääkärintodistuksella ja Siirtoturvalla. Mikäli haluat käyttää Siirtoturvaa, lähetäthän viestin ja lääkärintodistuksen osoitteeseen maraton@sul.fi viimeistään tapahtuman jälkeisellä viikolla, ja lääkärintodistuksen tulee olla päivätty viimeistään tapahtumapäivälle. Huomaathan, että siirtoturvaa ei voi ostaa jälkikäteen.

Huom! Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan. Siirrettyä osallistumista ei voi siirtää seuraavana vuonna uudestaan.

Mikäli sinulla ei ole Siirtoturvaa ja et pääse osallistumaan tapahtumaan, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa siitä organisaatiolle. Juoksijan osanottomaksua ei palauteta missään tapauksessa.

Voinko myydä tai siirtää osallistumiseni toiselle henkilölle?
Kyllä. Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla.

Uudelleenrekisteröinti tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun. Tutustu alla olevan linkin oheisiin. Ohje_ilmoittautumisen_siirto_toiselle_juoksijalle

Miksi tapahtumapaita ei sisälly enää juoksun hintaan?
Tapahtumapaidan muuttuessa maksulliseksi pystymme paremmin arvioimaan tilattavien paitojen määrää ja vähentämään hävikkiä.

Miten ilmoitan yrityksen tai ryhmän?
Ohjeet yritys- ja ryhmäilmoittautumiseen löydät täältä.

Saanko vahvistuksen ilmoittautumisestani?
Kyllä, saat vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen (lähettäjä Helsinki City Running Day). Mikäli et löydä vahvistusviestiä, tarkastathan roskapostikansiosi. Lisäksi tulet saamaan osallistujille tärkeää tietoa ja tiedon numerostasi lähempänä tapahtumaa n. 1-2 viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse.

Kuinka voin muokata tietojani ilmoittautumisen jälkeen?
On tärkeää, että tietosi pysyvät ajan tasalla. Mikäli tietosi muuttuvat (esimerkiksi haluat vaihtaa tavoiteaikasi), voit kirjautua omaan juoksuprofiiliisi ja muuttaa tietojasi (pl. nimen muutos). Olet saanut tunnukset juoksuprofiiliisi ilmoittautumisvahvistuksessa. 

Kuinka noudan juoksunumeroni? Voinko noutaa myös kaverini numeron?
Juoksunumerot noudetaan kisatoimistosta Olympiastadionilta ennen juoksua perjantaina tai lauantaina. Tarkista kisatoimiston aukioloajat yleisestä infosta.

Saat numerosi näyttällä toimitsijalle QR-koodia, joka on lähetetty sinulle sähköpostilla noin viikkoa ennen tapahtumaa, ja tekstiviestillä vielä lähempänä tapahtumaa. Ota QR-koodi esiin hyvissä ajoin saapuessasi kisatoimistoon.

Myös kaveri voi hakea numeron puolestasi QR-koodillasi.

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) sarjaan osallistuville on oma palvelupiste.

Kuinka noudan juoksupaitani? Mistä tiedän kuuluuko juoksupaita ilmoittautumiseeni?
Mikäli olet ilmoittautunut ennen 20.6.2023, kuuluu juoksupaita sinulle automaattisesti. Tämän jälkeen juoksupaidan on voinut ostaa ilmoittautumisen yhteydessä. Tieto paidan sisältymisestä ilmoittautumiseesi tulostuu juoksunumeroon. Näet myös juoksuprofiilistasi sisältyykö paita ilmoittautumiseesi (Paita: Kyllä / Ei). Lisäksi tieto paidasta tulee näkymään sähköpostissa, joka lähetetään n. 1 viikkoa ennen tapahtumaa sinulle.

Saucony Helsinki City Marathonviestiin liittyvät kysymykset:

Voiko joukkue koostua kolmesta tai viidestä juoksijasta?
Kolmesta kyllä, jolloin yksi juoksija juoksee kaksi peräkkäistä osuutta. Viidestä ei, sillä maksimimäärä on neljä henkilöä. Organisaatiolle ei tarvitse ilmoittaa erikseen alle neljän henkilön joukkueista.

Voinko vaihtaa joukkueenjäsenen tai jäsenten juoksujärjestystä? Miten?Kyllä. Joukkueen yhteyshenkilö voi vaihtaa jäsenen tai juoksijoiden juoksujärjestystä kirjautumalla osallistumisprofiiliin.