FAQ

HELSINKI CITY RUNNING DAY – Useimmin kysytyt kysymykset 

Täältä löydät vastauksen useimmin kysyttyihin kysymyksiin. 

Mistä löydän juoksutapahtumien hinnat?
Löydät hinnat kunkin juoksumatkan sivulta kohdasta ”hintaportaat”.

Voinko vaihtaa matkaa?
Kyllä. Mikäli olet jo ilmoittautunut tapahtumaan, mutta haluat vaihtaa toiseen matkaan, se onnistuu.

Vaihtaessasi pidemmälle matkalle, laita siitä sähköposti os. maraton@sul.fi.
Vaihtaessasi pidemmälle matkalle maksat vain erotuksen maksamasi summan ja pidemmän matkan (esim. HCM:n) sen hetkisen hintaportaan välillä. Maksun voit suorittaa liikuntaedulla tai verkkopankissa. Muistathan päivittää juoksuprofiilissasi uuden tavoiteaikasi.

Mikäli haluat vaihtaa lyhyemmälle matkalle esim. maratonilta puolimaratonille, voit kirjautua omaan juoksuprofiiliisi ja tietojasi muokkaamalla vaihtaa matkan lyhyempään 13.9. mennessä. Tämän jälkeen matkan vaihto lyhyempään tapahtuu maraton@sul.fi kautta. Huomaathan, että emme palauta osallistumismaksun erotusta.

Voinko peruuttaa osallistumisen?
Voinko siirtää osallistumisen ensi vuoteen?
Voinko saada rahat takaisin?

Kun ostat siirtoturvan ilmoittautumisen yhteydessä 1.9.–2.10. välisenä aikana, voit siirtää osallistumisen seuraavalle vuodelle lääkärintodistuksella. Mikäli haluat käyttää siirtoturvaa, lähetäthän viestin ja lääkärintodistuksen osoitteeseen maraton@sul.fi.

Ennen 1.9. ostetut siirtoturvat oikeuttavat osallistumisen siirtämisen seuraavalle vuodelle ilman lääkärintodistusta 30.9. asti. Mikäli haluat käyttää siirtoturvaa, lähetäthän viestin osoitteeseen maraton@sul.fi.

Huom! Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan. Siirrettyä osallistumista ei voi siirtää seuraavana vuonna uudestaan. Siirtoturva on poikkeuksellinen järjestely ja poistuu käytöstä 2022 -tapahtumasta.

Mikäli et pääse osallistumaan tapahtumaan, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa siitä organisaatiolle. Juoksijan osanottomaksua ei palauteta missään tapauksessa.

Voinko myydä tai siirtää osallistumiseni toiselle henkilölle?
Kyllä. Siirto toiselle juoksijalle on tehtävä keskiviikko 29.9. mennessä. Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla.

Uudelleenrekisteröinti tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun. Tutustu alla olevan linkin oheisiin.Ohje_ilmoittautumisen_siirto_toiselle_juoksijalle

Mitä toimenpiteitä olette tehneet turvallisen tapahtuman järjestämiseksi pandemian aikana?
Järjestelyorganisaatio on tehnyt kattavan suunnitelman siitä, miten viranomaisohjeiden puitteissa voidaan tarjota osallistujille turvallinen juoksu. Tutustu suunnitelmaan TÄÄLLÄ (suunnitelma päivitetään 2021 viranomaisohjeiden mukaisesti).  Tätä suunnitelmaa noudattaen Helsinki City Running Day järjestettiin turvallisesti lokakuussa 2020.

Miksi tapahtumapaita ei sisälly enää juoksun hintaan?
Tapahtumapaidan muuttuessa maksulliseksi 9.1. alkaen pystymme paremmin arvioimaan tilattavien paitojen määrää ja vähentämään hävikkiä. Asiassa on kuunneltu juoksijoidemme toiveita saada osallistuminen edullisemmin ilman hintaan sisältyvää paitaa.

Miten ilmoitan yrityksen tai ryhmän?
Ohjeet yritys- ja ryhmäilmoittautumiseen löydät täältä.

Saanko vahvistuksen ilmoittautumisestani?
Kyllä, saat vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen (lähettäjä Helsinki City Running Day). Mikäli et löydä vahvistusviestiä, tarkastathan roskapostikansiosi. Lisäksi tulet saamaan osallistujille tärkeää tietoa ja tiedon numerostasi lähempänä tapahtumaa n.1-2 viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostitse.

Kuinka voin muokata tietojani ilmoittautumisen jälkeen? 
On tärkeää, että tietosi pysyvät ajan tasalla. Mikäli tietosi muuttuvat (esimerkiksi haluat vaihtaa tavoiteaikasi), voit kirjautua omaan juoksuprofiiliisi ja muuttaa tietojasi 13.9. asti. Olet saanut tunnukset juoksuprofiiliisi ilmoittautumisvahvistuksessa.

Mitä jos matkustusrajoitukset ovat lokakuussa vielä voimassa?
Juoksija voi siirtää oman osallistumisoikeuden itselleen seuraavan vuoden tapahtumaan, mikäli on maksanut ilmoittautumisen yhteydessä tai ostanut myöhemmin oman juoksuprofiilinsa kautta siirtoturvamaksun. Lue lisää kohdasta “voinko peruuttaa osallistumiseni?”

Kuinka noudan juoksunumeroni? Voinko noutaa myös kaverini numeron?
Sinun tulee hakea juoksunumerosi (ja paita, mikäli se sisältyy ilmoittautumiseesi) Helsinki City Running Day Kisatoimistosta Olympiastadionilta (Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki), perjantai-lauantain aikana. Hakeaksesi kisapaketin, sinun tulee tietää juoksunumerosi, joka on kerrottu sinulle sähköpostitse ennen tapahtumaa. Juoksunumero (ja paita, mikäli se sisältyy ilmoittautumiseesi) täytyy noutaa Olympiastadionin kisatoimistosta viimeistään 1,5 tuntia ennen lähtöä. Voit noutaa myös ystäväsi numeron (ja mahdollisen paidan) jos tiedät hänen juoksunumeronsa.

Kuinka noudan juoksupaitani? Mistä tiedän kuuluuko juoksupaita ilmoittautumiseeni?
Mikäli olet ilmoittautunut ennen 9.1.2021, kuuluu juoksupaita sinulle automaattisesti. Tämän jälkeen juoksupaidan on voinut ostaa ilmoittautumisen yhteydessä. Näet myös juoksuprofiilistasi sisältyykö paita ilmoittautumiseesi (Paita: Kyllä / Ei). Lisäksi tieto paidasta tulee näkymään sähköpostissa, joka lähetetään n. 1–2 viikkoa ennen tapahtumaa sinulle.

Helsinki City Marathonviestiin liittyvät kysymykset:

Voiko joukkue koostua kolmesta tai viidestä juoksijasta?
Kolmesta kyllä, jolloin yksi juoksija juoksee kaksi peräkkäistä osuutta. Viidestä ei, sillä maksimimäärä on neljä henkilöä. Organisaatiolle ei tarvitse ilmoittaa erikseen alle neljän henkilön joukkueista.

Voinko vaihtaa joukkueenjäsenen tai jäsenten juoksujärjestykstä? Miten?Kyllä. Joukkueen yhteyshenkilö voi vaihtaa jäsenen tai juoksijoiden juoksujärjestystä osallistumisprofiilissa.