Helsinki City Run puolimaraton

Tervetuloa Suomen suurimmalle puolimaratonille Helsinki City Runille! 9000 eri tasoista juoksijaa 68 maasta keräävä puolimaraton on koettava itse Helsingissä 15.5.2021! HCR-juoksureitti on entistä tasaisempi ja kaupunkimaisempi, elämyksellisyyttä unohtamatta. Tavoiteaikojen mukaan rakennetut lähtöryhmät takaavat jokaiselle miellyttävän juoksun saman tasoisten juoksijoiden kanssa.

Ilmoittaudu

Starttiin on aikaa

Helsinki City Run -tapahtumainfo

HINTAPORTAAT

HELSINKI CITY RUN HINTAPORTAAT 2021

 

5.10. – 31.10.44 €
1.11. – 30.11.52 €
1.12. – 8.1.202158 €
9.1. – 1.2.63 €
2.2. – 1.3.68 €
2.3. – 31.3.72 €
1.4. – 29.4.76 €
jälki-ilmoittautuminen80 €
  
  
  

 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

HUOLTOPISTEET

Helsinki City Runilla on viisi juomapistettä, joissa tarjoillaan urheilujuomaa ja vettä. Urheilujuoma on ensin. Huoltopisteet ovat Ruoholahden torilla (n. 3,5 km), Lauttasaaren Urheilupuistossa (n.7 km), Lehtisaaressa (n.10 km), Ramsaynrannassa n. 12km) ja Ratsastiellä (n. 17,5 km)

KILPAILUNUMERON NOUTO

Jokainen juoksija hakee juoksunumeronsa ja osallistujapakettinsa kisatoimistosta Helsingin Olympiastadionilta ennen juoksua. Kisatoimistoon pääsee tänä vuonna vain osallistujat. Tarkista kisatoimiston aukioloajat yleisestä infosta.

Ota hyvissä ajoin esiin viesti, jossa on kerrottu kilpailunumerosi, jotta osaat mennä sujuvasti oikeaan jonoon. Palvelutiskit on jaoteltu kilpailunumeroittain. Opiskelijoiden liikuntaliiton sarjaan osallistuville on oma tiski. 

Toimita kaikki kisatoimistossa hoidettavat asiat kerralla, ja siirry sen jälkeen opasteita seuraten kohti paitojen jakelua. 

Huom! Helsinki City Run puolimaratonin juoksunumeroiden jako päättyy lauantaina 3.10.2020 klo 10:00.

LÄHDÖT, REITTI JA MAALI

PÄIVITETÄÄN VUODELLE 2021

Suomen suurin puolimaraton Helsinki City Run reitti uudistuu ja tulee entistä tasaisemmaksi ja nopeammaksi! Maali ja tapahtumakeskus palaa takaisin vasta remontoidulle Helsingin Olympiastadionille. 

Lähtö tapahtuu Mäntymäentieltä Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä. Ensimmäinen lähtö starttaa klo 11.00, jonka jälkeen lähdöt starttaavat aina 10 minuutin välein (5 lähtöä). Kaikki viisi lähtöä jaetaan vielä 3 lähtöryhmään, jotta juoksijat pystytään erottelemaan turvallisesti pienempiin ryhmiin. Lähtöryhmät on eroteltu väreillä: sininen, valkoinen ja keltainen. Esimerksiksi 1. lähtöryhmässä klo 11 lähtee ensin sininen ryhmä, sitten valkoinen ryhmä ja viimeisenä keltainen ryhmä. 2. lähtöryhmässä klo 11:10 samalla tavoin ensin sininen ryhmä, sitten valkoinen ja keltainen jne. Ryhmitythän oman värisi mukaan (lähtöalueella tulee olemaan värin mukaiset blokit) kun on sinun lähtöaikasi. Juoksijoille on lähetetty tieto omasta lähtöryhmästä ja lähtöajasta sähköpostiin noin viikko ennen tapahtumaa. Näet myös oman lähtöaikasi ja värisi juoksunumerostasi.

Vuonna 2020 tulosluettelo tehdään poikkeuksellisten lähtöjärjestelyjen takia nettoaikojen mukaan (henkilökohtainen aikasi lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen) Voit lähteä siis rauhassa liikkelle, turvavälit muihin mahdollistaen, sillä ajanotto alkaa vasta lähtöviivan ylittämisestä. HUOM! Älä peitä ajanottochippiä lähtö – tai maaliviivalla kädelläsi, vaan laita urheilukello päälle ennen tai jälkeen ajanottomaton ylityksen.  

Kasvomaskin käyttö

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia asioidessassi Kisatoimistossa, saapuessasi lähtöalueelle, lähdössä, ja juoksun alussa. Reitillä on roskikset maskeja varten noin 0,5 km ja 1,2 km päässä lähdöstä, Oopperan ja Finlandiatalon edustoilla (5 km:n reitillä Eläintarhan kentän kohdalla). Maskeja myydään tapahtumassa.

Reitti

Uudistettu, urbaani Helsinki City Run reitti mukailee Helsinki City Marathonin reittiä ja näyttää palan kauneinta Helsinkiä tarjoillen juoksijoille tasaista baanaa, puistoa, merimaisemaa ja kantakaupunkia. Maaliin saavutaan Helsingin Olympiastadionille.

Vuonna 2020 Helsinki City Run puolimaratonin lähtö aikaistuu puolella tunnilla ja reitti kierretään nyt myötäpäivään. Reitiltä on saatu pois muutama haastava nousu ja HCR-juoksijolle on luvassa entistä tasaisempi reitti Helsingin parhaimmilla näköaloilla!

Helsinki City Run on myös vuonna 2020 osa juoksun superpäivää Helsinki City Running Day:tä ja päivän aikana juostaankin kuusi eri juoksumatkaa. Juoksutapahtumien aikataulut ja reitit rakennetaan siten, että juoksijoilla matkasta riippumatta on tilaa juosta eikä risteämiä tapahdu. Vuonna 2020 tapahtuma järjestetään erityisjärjestelyin turvallisuus edellä. 

Katso Helsinki City Run reittikartta alla olevasta PDF:stä.

Reitti on opastettu risteyksien osalta ja jatkuu risteyksissä aina suoraan, jollei opastein ole muuta kerrottu. Kilometrit on merkitty reitin varrella. Juoksureittiä valvovat tapahtuman liikenteenohjaajat sekä poliisi. HCR puolimaraton -reitti on AIMS-sertifikoitu virallinen puolimaraton reitti. 

Helsinki City Run puolimaraton 2020 reitti

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

LÄHTÖRYHMÄT JA LÄHTÖAJAT

PÄIVITETÄÄN VUODELLE 2021

Helsinki City Runilla on 5 lähtöryhmää, joista ensimmäinen starttaa klo 11:00 ja siitä seuraavat lähtevät matkaan noin 10 minuutin välein. Jokainen lähtö ryhmitellään vielä kolmeen pienempään lähtöryhmään. 

Lähtöajat

1.  lähtö klo 11:00 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

2.  lähtö klo 11:10 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

3.  lähtö klo 11:20 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

4.  lähtö klo 11:30 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

5.  lähtö klo 11:40 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

SARJAT JA PALKINNOT

PÄIVITETÄÄN VUODELLE 2021

Sarjat

Helsinki City Runilla on seuraavat ikäsarjat:

M/N yleinen, N35, N45, N55, M40, M50 ja M60 vuotta.

Juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Jos juoksija haluaa juosta yleisessä sarjassa ikäsarjan sijaan, voi sen valita ilmoittautuessa tai myöhemmin kirjautumalla omaan ilmoittautumisprofiiliin.

Palkinnot

Jokainen 3 tunnin määräajassa maaliin tullut saa Helsinki City Run -mitalin. 

Miesten ja naisten yleisen sarjan 3 parasta palkitaan stadionilla heti maaliintulon jälkeen pidettävässä seremoniassa. Helsinki City Runilla on rahapalkinnot naisten ja miesten yleisessä sarjassa. Voittaja kuittaa 1000 €, toinen 750 € ja kolmas juoksija 500 €. Lisäksi luvassa on tuotepalkintoja. 

Ikäsarjojen paras mies ja nainen palkitaan tavarapalkinnoilla. Ikäsarjojen parhaiden palkinnot voi noutaa kisainfosta (Hall of Fame) tai ne lähetetään postilla kotiin tapahtuman jälkeen. Huom! Postitamme ainoastaan Suomeen. 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

osallistumismaksu sisältää

 • Osallistumisoikeus Suomen suosituimpaan juoksutapahtumaan
 • Virkistäytymisasemat reitin varrella ja maalissa
 • Mitali määräajassa maaliin juosseille
 • Tekninen juoksupaita
 • Tulospalvelujärjestelmän kautta tulostettava diplomi
 • Mahdollisuus ostaa osallistujavakuutus ilmoittautumisen yhteydessä
 • Ajanotto
 • Varustesäilytys
 • Mahdollisuus arvotavarasäilytykseen
 • Kansainvälisen tason UltimateLIVE -tulospalvelu
 • Keskeyttäneiden kuljetuspalvelu(TaksiHelsinki)
 • Ensiapu reitillä ja maalissa
 • Maalihuollon ja palautumisalueen maalissa
 • ilmaisen harjoitteluohjelman (helsinkicityrunningday.fi/harjoittelu)
 • Ilmaisia yhteistreenejä pääkaupunkiseudulla