Helsinki City Run puolimaraton

Tervetuloa Suomen suurimmalle puolimaratonille Helsinki City Runille 2.10.2021! Suomen kansainvälisin puolimaraton houkuttelee Helsinkiin tuhansia eri tasoisia juoksijoita ympäri Suomen ja maailman. HCR:n kaunis juoksureitti tarjoaa hienon kierroksen merellisessä Helsingissä. Tavoiteaikojen mukaan rakennetut lähtöryhmät takaavat jokaiselle miellyttävän juoksun saman tasoisten juoksijoiden kanssa.

Ilmoittaudu

Starttiin on aikaa

Helsinki City Run -tapahtumainfo

HINTAPORTAAT

HELSINKI CITY RUN HINTAPORTAAT 2021

  
  
  
  
  
  
  
15.6. – 13.9.72 €
jälki-ilmoittautuminen75 €
  
  

Ilmoittautuessasi 9.1. tai myöhemmin voit ilmoittautumisen yhteydessä ostaa tapahtumapaidan 15 eurolla (paikan päällä tapahtumassa 20 €)

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

HUOLTOPISTEET

Helsinki City Runilla on viisi juomapistettä, joissa tarjoillaan urheilujuomaa (Leader Performance, maku sitruuna) ja vettä. Urheilujuoma tarjoillaan ensin. Huoltopisteet ovat Ruoholahden torilla (n. 3,5 km), Lauttasaaren Urheilupuistossa (n. 7 km), Lehtisaaressa (n. 10 km), Ramsaynrannassa n. 12km) ja Ratsastiellä (n. 17,5 km)

KILPAILUNUMERON NOUTO

Jokainen juoksija hakee juoksunumeronsa ja osallistujapakettinsa kisatoimistosta Helsingin Olympiastadionilta ennen juoksua. Kisatoimistoon pääsee tänä vuonna vain osallistujat. Tarkista kisatoimiston aukioloajat yleisestä infosta.

Ota hyvissä ajoin esiin viesti, jossa on kerrottu kilpailunumerosi, jotta osaat mennä sujuvasti oikeaan jonoon. Palvelutiskit on jaoteltu kilpailunumeroittain. Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) sarjaan osallistuville on oma tiski. 

Toimita kaikki kisatoimistossa hoidettavat asiat kerralla, ja siirry sen jälkeen opasteita seuraten kohti paitojen jakelua. 

Huom! Helsinki City Run puolimaratonin juoksunumeroiden jako päättyy lauantaina 02.10. klo 10:00.

LÄHTÖ, LÄHTÖRYHMÄT JA -AJAT

Lähtö tapahtuu Mäntymäentieltä Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä. Ensimmäinen lähtö starttaa klo 11.00, jonka jälkeen lähdöt starttaavat aina 10 minuutin välein (5 lähtöä). Juoksijoille on lähetetty tieto omasta lähtöryhmästä ja lähtöajasta sähköpostiin noin viikko ennen tapahtumaa. Näet myös oman lähtöaikasi ja -ryhmäsi juoksunumerostasi.

Tulosluettelo muodostuu nettoaikojen mukaan (henkilökohtainen aikasi lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen). Voit lähteä siis rauhassa liikkelle, turvavälit muihin mahdollistaen, sillä ajanotto alkaa vasta lähtöviivan ylittämisestä. HUOM! Älä peitä ajanottochippiä lähtö – tai maaliviivalla kädelläsi, vaan laita urheilukello päälle ennen tai jälkeen ajanottomaton ylityksen.  

Lähtöajat

1.  lähtö klo 11:00 

2.  lähtö klo 11:10 

3.  lähtö klo 11:20 

4.  lähtö klo 11:30 

5.  lähtö klo 11:40 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

 

REITTI, REITTIPROFIILI

Suomen suurimman puolimaratonin Helsinki City Runin maali ja tapahtumakeskus sijaitsevat Helsingin Olympiastadionilla. 

Kasvomaskin käyttö tapahtumassa

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia asioidessasi Kisatoimistossa, saapuessasi lähtöalueelle, lähdössä ja juoksun alussa. Reitillä on roskikset maskeja varten noin 0,5 km päässä lähdöstä, Oopperatalon edustalla. Maskeja myydään tapahtumassa.

Reitti

Upea, merellinen Helsinki City Run reitti näyttää palan kauneinta Helsinkiä tarjoillen juoksijoille tasaista baanaa, puistoa, merimaisemaa ja kantakaupunkia. Maaliin saavutaan Helsingin Olympiastadionille.

Helsinki City Run on osa juoksun superpäivää Helsinki City Running Day:tä ja päivän aikana juostaankin kuusi eri juoksumatkaa. Juoksutapahtumien aikataulut ja reitit rakennetaan siten, että juoksijoilla matkasta riippumatta on tilaa juosta eikä risteämiä tapahdu. Tapahtuma järjestetään erityisjärjestelyin turvallisuus edellä. 

Reitti on opastettu risteyksien osalta ja jatkuu risteyksissä aina suoraan, jollei opastein ole muuta kerrottu. Kilometrit on merkitty reitin varrella. Juoksureittiä valvovat tapahtuman liikenteenohjaajat sekä poliisi. HCR puolimaraton -reitti on AIMS-sertifikoitu virallinen puolimaraton reitti. 

HCR puolimaraton 2021 reittikartta

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Reittiprofiili 

Klikkaamalla profiilia näet kuvan tarkemmin.

SARJAT JA PALKINNOT

Sarjat
Helsinki City Runilla on seuraavat ikäsarjat: Naiset/Miehet yleinen, N/M40, N/M50, N/M60

Juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Alle 40-vuotiaat sijoitetaan automaattisesti yleiseen sarjaan. Voit saada palkinnon sekä ikäsi mukaisessa että yleisessä sarjassa.

Palkinnot
Jokainen määräajassa (3 tuntia) maaliin tullut saa mitalin. Diplomi on tulostettavissa omalta tulossivulta virallisten tulosten julkistamisen jälkeen.
Miesten ja naisten kokonaiskilpailun parhaat palkitaan rahapalkinnoin (valmennusrahasto). Mikäli voittoaika alittaa miesten sarjassa 1.06.15 ja naisten sarjassa 1.20.45. korotetaan sarjan voittajan palkintorahaa 500 eurolla.

 1. 800 €
 2. 550 €
 3. 300 €

Tavarapalkinnoin palkitaan yleisessä sarjassa viisi parasta sekä ikäsarjoissa kunkin sarjan voittaja.
HUOM! Yleisen sarjan kolme parasta palkitaan välittömästi kilpailun jälkeen maalialueella. Muiden palkinnot ovat noudettavissa kisainfosta. Palkintoja ei postiteta jälkikäteen.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Yleinen tapahtumainfo

HCR PUOLIMARATON 2021 REITTI

Helsinki City Run -puolimaratonin reitti tarjoaa juoksijiolle merellisen Helsingin parhaat palat. Entistä nopeamman ja juostavamman reitin varrella on peräti viisi juomapistettä sekä useita kannustuspisteitä. Puolimaraton huipentuu maaliintuloon legendaariselle Helsingin Olympiastadionille. Reitti on AIMS-sertifikoitu virallinen puolimaratonreitti.

Klikkaamalla kuvaa näet kartan tarkemmin.

Osallistumismaksu Helsinki City Runille sisältää

 • Osallistumisoikeus Suomen suosituimpaan juoksutapahtumaan
 • Upea mitali määräajassa maaliin juosseille
 • Tulospalvelujärjestelmän kautta tulostettava diplomi
 • Viisi täyden palvelun virkistäytymisasemaa reitin varrella
 • Monipuolinen maalihuolto Olympiastadionilla
 • Mahdollisuus ostaa edullinen osallistujavakuutus ilmoittautumisen yhteydessä
 • Virallinen ajanotto
 • Turvallinen varustesäilytys sekä varustesäilytyskassi
 • Mahdollisuus arvotavarasäilytykseen
 • Kansainvälisen tason UltimateLIVE -tulospalvelun
 • Keskeyttäneiden kuljetuspalvelu (TaksiHelsinki)
 • Ensiapu reitillä ja maalissa
 • Maksuttomat harjoitteluohjelmat > hcrd.fi/harjoittelu
 • Ilmaisia yhteistreenejä pääkaupunkiseudulla 

Osallistumismaksu Helsinki City Runille sisältää

osallistumisoikeuden lisäksi kattavasti muita palveluita: mm. ajanoton, virkistäytymisasemat reitin varrella, mitalin, maalihuollon, varustesäilytyksen sekä harjoitteluohjelman ja yhteistreenejä.