Helsinki City Run puolimaraton

Tervetuloa Suomen suurimmalle puolimaratonille Helsinki City Runille 15.5.2021! Suomen kansainvälisin puolimaraton houkuttelee Helsinkiin tuhansia eri tasoisia juoksijoita ympäri Suomen ja maailman. HCR:n kaunis juoksureitti tarjoaa hienon kierroksen merellisessä Helsingissä. Tavoiteaikojen mukaan rakennetut lähtöryhmät takaavat jokaiselle miellyttävän juoksun saman tasoisten juoksijoiden kanssa.

Ilmoittaudu

Starttiin on aikaa

Helsinki City Run -tapahtumainfo

HINTAPORTAAT

HELSINKI CITY RUN HINTAPORTAAT 2021

5.10. – 31.10.44 € sis. tapahtumapaidan
1.11. – 30.11.52 €  sis. tapahtumapaidan
1.12. – 8.1.202157 € sis. tapahtumapaidan
9.1. – 1.2.58 €
2.2. – 1.3.62 €
2.3. – 31.3.66 €
1.4. – 29.4.70 €
jälki-ilmoittautuminen75 €

Ilmoittautuessasi 9.1. tai myöhemmin voit ilmoittautumisen yhteydessä ostaa tapahtumapaidan 15 eurolla (paikan päällä tapahtumassa 20 €)

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

HUOLTOPISTEET

Helsinki City Runilla on viisi juomapistettä, joissa tarjoillaan urheilujuomaa ja vettä. Urheilujuoma on ensin. Huoltopisteet ovat Ruoholahden torilla (n. 3,5 km), Lauttasaaren Urheilupuistossa (n. 7 km), Lehtisaaressa (n. 10 km), Ramsaynrannassa n. 12km) ja Ratsastiellä (n. 17,5 km)

KILPAILUNUMERON NOUTO

Jokainen juoksija hakee juoksunumeronsa ja osallistujapakettinsa kisatoimistosta Helsingin Olympiastadionilta ennen juoksua. Kisatoimistoon pääsee tänä vuonna vain osallistujat. Tarkista kisatoimiston aukioloajat yleisestä infosta.

Ota hyvissä ajoin esiin viesti, jossa on kerrottu kilpailunumerosi, jotta osaat mennä sujuvasti oikeaan jonoon. Palvelutiskit on jaoteltu kilpailunumeroittain. Opiskelijoiden liikuntaliiton sarjaan osallistuville on oma tiski. 

Toimita kaikki kisatoimistossa hoidettavat asiat kerralla, ja siirry sen jälkeen opasteita seuraten kohti paitojen jakelua. 

Huom! Helsinki City Run puolimaratonin juoksunumeroiden jako päättyy lauantaina klo 10:00.

LÄHDÖT, REITTI JA MAALI

Suomen suurin puolimaraton Helsinki City Run reitti vuodelta 2020 säilyy lähes ennallaan. Maali ja tapahtumakeskus sijaitsevat Helsingin Olympiastadionilla. 

Lähtö tapahtuu Mäntymäentieltä Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä. Ensimmäinen lähtö starttaa klo 11.00, jonka jälkeen lähdöt starttaavat aina 10 minuutin välein (5 lähtöä). Kaikki viisi lähtöä jaetaan vielä 3 lähtöryhmään, jotta juoksijat pystytään erottelemaan turvallisesti pienempiin ryhmiin. Lähtöryhmät on eroteltu väreillä: sininen, valkoinen ja keltainen. Esimerksiksi 1. lähtöryhmässä klo 11 lähtee ensin sininen ryhmä, sitten valkoinen ryhmä ja viimeisenä keltainen ryhmä. 2. lähtöryhmässä klo 11:10 samalla tavoin ensin sininen ryhmä, sitten valkoinen ja keltainen jne. Ryhmitythän oman värisi mukaan (lähtöalueella tulee olemaan värin mukaiset blokit) kun on sinun lähtöaikasi. Juoksijoille on lähetetty tieto omasta lähtöryhmästä ja lähtöajasta sähköpostiin noin viikko ennen tapahtumaa. Näet myös oman lähtöaikasi ja värisi juoksunumerostasi.

Tulosluettelo muodostuu nettoaikojen mukaan (henkilökohtainen aikasi lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen). Voit lähteä siis rauhassa liikkelle, turvavälit muihin mahdollistaen, sillä ajanotto alkaa vasta lähtöviivan ylittämisestä. HUOM! Älä peitä ajanottochippiä lähtö – tai maaliviivalla kädelläsi, vaan laita urheilukello päälle ennen tai jälkeen ajanottomaton ylityksen.  

Kasvomaskin käyttö

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia asioidessassi Kisatoimistossa, saapuessasi lähtöalueelle, lähdössä, ja juoksun alussa. Reitillä on roskikset maskeja varten noin 0,5 km päässä lähdöstä, Oopperatalon edustalla. Maskeja myydään tapahtumassa.

Reitti

Upea, merellinen Helsinki City Run reitti mukailee Helsinki City Marathonin reittiä ja näyttää palan kauneinta Helsinkiä tarjoillen juoksijoille tasaista baanaa, puistoa, merimaisemaa ja kantakaupunkia. Maaliin saavutaan Helsingin Olympiastadionille.

Helsinki City Run on myös vuonna 2021 osa juoksun superpäivää Helsinki City Running Day:tä ja päivän aikana juostaankin kuusi eri juoksumatkaa. Juoksutapahtumien aikataulut ja reitit rakennetaan siten, että juoksijoilla matkasta riippumatta on tilaa juosta eikä risteämiä tapahdu. Tapahtuma järjestetään erityisjärjestelyin turvallisuus edellä. 

Katso Helsinki City Run reittikartta alla olevasta PDF:stä.

Reitti on opastettu risteyksien osalta ja jatkuu risteyksissä aina suoraan, jollei opastein ole muuta kerrottu. Kilometrit on merkitty reitin varrella. Juoksureittiä valvovat tapahtuman liikenteenohjaajat sekä poliisi. HCR puolimaraton -reitti on AIMS-sertifikoitu virallinen puolimaraton reitti. 

Helsinki City Run puolimaraton reitti

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

LÄHTÖRYHMÄT JA LÄHTÖAJAT

Helsinki City Runilla on 5 lähtöryhmää, joista ensimmäinen starttaa klo 11:00 ja siitä seuraavat lähtevät matkaan noin 10 minuutin välein. Jokainen lähtö ryhmitellään vielä kolmeen pienempään lähtöryhmään.

Lähtöajat

1.  lähtö klo 11:00 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

2.  lähtö klo 11:10 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

3.  lähtö klo 11:20 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

4.  lähtö klo 11:30 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

5.  lähtö klo 11:40 (sininen, valkoinen ja keltainen lähtöryhmä)

Kuva avautuu suurempana klikkaamalla.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

SARJAT JA PALKINNOT

Sarjat

Helsinki City Runilla on seuraavat ikäsarjat:

Naiset/Miehet yleinen, N/M40, N/M50, N/M60

Juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Alle 40-vuotiaat sijoitetaan automaattisesti yleiseen sarjaan. Voit saada palkinnon sekä ikäsi mukaisessa että yleisessä sarjassa.

Palkinnot

Jokainen määräajassa (3 tuntia) maaliin tullut saa mitalin. Diplomi on tulostettavissa omalta tulossivulta virallisten tulosten julkistamisen jälkeen.

Miesten ja naisten kokonaiskilpailun parhaat palkitaan rahapalkinnoin (valmennusrahasto). Mikäli voittoaika alittaa miesten sarjassa 1.06.15 ja naisten sarjassa 1.20.45. korotetaan sarjan voittajan palkintorahaa 500 eurolla.

 1. 800 €

 2. 550 €

 3. 300 €

Tavarapalkinnoin palkitaan yleisessä sarjassa viisi parasta sekä ikäsarjoissa kunkin sarjan voittaja.

HUOM! Yleisen sarjan kolme parasta palkitaan välittömästi kilpailun jälkeen maalialueella. Muiden palkinnot ovat noudettavissa kisainfosta. Palkintoja ei postiteta jälkikäteen.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Osallistumismaksu Helsinki City Runille sisältää

 • Osallistumisoikeus Suomen suosituimpaan juoksutapahtumaan
 • Upea mitali määräajassa maaliin juosseille
 • Tulospalvelujärjestelmän kautta tulostettava diplomi
 • Viisi täyden palvelun virkistäytymisasemaa reitin varrella
 • Monipuolinen maalihuolto Olympiastadionilla
 • Mahdollisuus ostaa edullinen osallistujavakuutus ilmoittautumisen yhteydessä
 • Virallinen ajanotto
 • Turvallinen varustesäilytys sekä varustesäilytyskassi
 • Mahdollisuus arvotavarasäilytykseen
 • Kansainvälisen tason UltimateLIVE -tulospalvelu
 • Keskeyttäneiden kuljetuspalvelu (TaksiHelsinki)
 • Ensiapu reitillä ja maalissa
 • Maksuttomat harjoitteluohjelmat > hcrd.fi/harjoittelu
 • Ilmaisia yhteistreenejä pääkaupunkiseudulla 

Osallistumismaksu Helsinki City Runille sisältää

osallistumisoikeuden lisäksi kattavasti muita palveluita: mm. ajanoton, virkistäytymisasemat reitin varrella, mitalin, maalihuollon, varustesäilytyksen sekä harjoitteluohjelman ja yhteistreenejä.