minimarathon

Minimarathon on koko perheen hyväntuulinen liikuntatapahtuma, joka tuo syksyyn hauskaa tekemistä ja liikunnan riemua! 

Minimarathon on osa Helsinki City Running Day -tapahtumapäivää. Kilometrin reitti kulkee Eläintarhan kentältä kohti Olympiastadionin maalia, jossa maalieväät ja mitalit odottavat minimaratoonareita. Eläintarhan kentälle on rakennettu useita lapsia viihdyttäviä toimintapisteitä, joissa aika kuluu nopeasti ennen ja jälkeen juoksun. Aikuiset pääsevät mukaan maksutta. Minimarathonilla ei ole alaikärajaa, vaan tervetulleita ovat kaikki 0-12 vuotiaat!

Ilmoittaudu

Starttiin on aikaa

Minimarathon info

HINTAPORTAAT
MININ HINTAPORTAAT 2021
  
  
  
16.3. – 13.9.23 €
jälki-ilmoittautuminen 25 €

 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

NIMI OSALLISTUJALISTALLA

Mikäli minimaratoonarin nimi ei löydy osallistujalistalta, vaikka olet maksanut ilmoittautumismaksun, ota yhteys toimistoon maraton@sul.fi

Mikäli et halua lapsen nimeä näkyviin, voit ilmoittaa hänet aliaksella (esim. vain nimen alkukirjaimin). Muista tällöin mitä nimeä olet käyttänyt! Täytä muut tiedot kuitenkin täydellisesti, jotta saat osallistumisinfot ajoissa sähköpostiin tai tekstiviestillä.

OSALLISTUJAVAKUUTUS

Osallistujavakuutus on OP-vakuutuksen kilpailulisenssivakuutus, joka kattaa osanottajille Helsinki City Running Dayn aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (hoitoturva 3500 €, invaliditeettiturva 10 000 €, kuolinturva 5000€). Vakuutus on ostettavissa ilmoittautumisen yhteydessä (hinta 2 €). Vakuutuksen voi ostaa vain Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piirin kuuluvat henkilöt. 

Vakuutusnumero on 16-693-457-1. Korvausta voit hakea osoitteessa vahinkoapu.op.fi. Lisätietoja saa puhelimitse numerosta 0100 5225 (Pohjolan Terveysmestari-palvelu).

Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista, kunnes korvausasia on käsitelty OP Vakuutuksessa. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää jatkokäsittelyä varten.

OSALLISTUMISEN PERUUTUS

Juoksijoiden osanottomaksuja ei palauteta missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse ilmoittaa organisaatiolle erikseen.

Ennen tapahtumaa

JUOKSUNUMERON JA OSALLISTUJAPAKETIN NOUTO

Ennen juoksua vanhempien on haettava minimaratoonarin osallistujapaketti kisatoimistosta. Paketti sisältää juoksunumeron, sen kiinnittämiseen tarvittavat hakaneulat, Minimarathon t-paidan, sekä kumppaneiden tuotteita. 

Kilpailunumero tulee noutaa etukäteen joko perjantaina 1.10. klo 8-20 Olympiastadionin kisatoimistosta (Paavo Nurmen tie 1) tai lauantaina 2.10. Eläintarhan urheilukentän kisatoimistosta klo 8:00-9:30 (Eläintarhan kenttä, Vauhtitie 6).

Tapahtumapäivänä kilpailunumero tulee kiinnittää paidan etupuolen yläosaan siten, että se on helposti luettavissa. Numeron saa pitää juoksun jälkeen. 

Huomio vaunujen kanssa kulkevat! Olympiastadionilla on jonkin verran hissejä ja liuskoja, mutta tila voi olla ahdas vaunujen kanssa kuljettavaksi. Esteetön kulku Minimarathon kisatoimistoon tapahtuu Olympiastadionin tornin sisäänkäynnistä. Mikäli seurueessa on myös HCRD-matkojen juoksijoita, aikuisten paitojen hakuun ei ole esteetöntä kulkua. Suosittelemme jättämään vaunut mahdollisuuksien mukaan kisatoimiston sisäänkäynnin eteen ulkopuolelle. 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

TAPAHTUMAN AIKANA

AIKATAULU, LÄHDÖT JA SARJAT

Perjantai 1.10.2021
Minimarathonin kisatoimisto on avoinna perjantaina 1.10.2021. klo 8-20.00 Helsingin Olympiastadionilla numeroiden ja t-paitojen hakua varten. Olympiastadionilla on myös Helsinki City Running Day EXPO.

Lauantai 2.10.2021

klo 8:00          Minimarathon Kisatoimisto aukeaa Eläintarhan urheilukentällä. Huom! Eri sijainti kuin perjantaina.

klo 8:00          Toimintapisteet aukeavat Eläintarhan urheilukentällä

klo 9:00          Olympiastadionin katsomot (B1 ja B2) aukeavat katsojille

klo 9:00 ->      Minimarathonin aamujumppa

klo 9:30          Minimarathon numeroiden haku päättyy Eläintarhan urheilukentällä

klo 9:30-11.15 Minimarathonin lähdöt  Eläintarhan urheilukentällä. Katso sarjojen lähtöajat alta.

klo 12:00         Toimintapisteet sulkeutuvat ja tapahtuma päättyy

Sarjojen lähtöajat 2021

klo: 9:30 4-vuotiaat ja alle – Lähdöt 1, 2, 3 (5min välein)
klo: 9:50 5-vuotiaat – Lähdöt 4, 5, 6 (5min välein)
klo: 10:10 6-vuotiaat – Lähdöt 7, 8,9 (5min välein)
klo: 10:30 7-vuotiaat – Lähdöt 10,11 (5 min välein)
klo: 10:45 8-vuotiaat – Lähtö 12
klo: 11:00 9-10 vuotiaat – Lähtö 13
klo: 11:15 11-12 vuotiaat – Lähtö 14

Lähdöt

Minimarathonin lähdöt tapahtuvat ikäsarjoittain lauantaina klo 9:30 alkaen Eläintarhan urheilukentällä. Ikäsarjoista 4-7 -vuotiaat on jaettu useampiin lähtöihin väljemmän juoksun takaamiseksi. Järjestäjä jakaa Minimaratoonarit lähtöalueella pienempiin lähtöryhmiin. Ikäsarjan pienemmät ryhmät lähtevät matkaan 5 minuutin välein. 

Ennen lähtöjä verrytellään jalat ja kroppa vetreiksi alkujumpassa. Lähtöjärjestys on nuoremmasta ikäluokasta vanhempaan, eli 4-vuotiaat ja alle aloittavat juoksut. Pienimmät voivat kävellä tai juosta reitin aikuisen seurassa tai isompien sisarusten kanssa eri sarjassa. 

Kaikki sarjat juoksevat 1 km reitin. Missään sarjassa ei ole ajanottoa. Tytöt ja pojat juoksevat yhdessä. 

Lähtöalueelle voi palata vielä oman juoksun jälkeen leikkimään, sillä alue on auki klo 12.00 asti.

 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

JUOKSUREITTI

Minimarathonin juoksureitin lähtö on Eläintarhan urheilukentältä ja maali sijaitsee Helsingin Olympiastadionilla.

Reitin pituus on noin 1km ja sen voi juosta yhdessä vanhempien kanssa.

Katso reittikartta infon alta.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

KATSOJAT

Vanhemmat pääsevät vastaanottamaan lapsiaan Pohjoisen Stadionintorin kautta Pohjoisesta portista kentälle alueelle. Vanhemmat pääsevät myös portista tullessaan vasemman puoleiseen katsomoon (pohjoinen pääty).

Myös Olympiastadionin etelän päätykatsomoihin (B1 ja B2 katsomot) pääsee veloituksetta. Kulku katsomoihin Olympiastadionin eteläisestä päädystä, (Mäntymäentien puolelta) pääportaiden alta oikealta puolelta.

 

MAALI, MITALI JA EVÄÄT

Kaikkien sarjojen juoksun maali sijaitsee Olympiastadionilla.

Maalissa jokainen minimaratoonari saa kaulaansa Mini-mitalin ja yhteistyökumppaneiden tarjoamia eväitä. Erityisruokavalioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan tapahtumassa.

TAPAHTUMA-ALUE

Eläintarhan kentän tapahtuma-alue 2021

VALOKUVAUS

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Minimarathonin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille.

Vuonna 2021 tapahtumakuvauksen järjestää Marathon Photos. Marathon Photos ottaa Minimaratoonareista kuvia, jotka tulevat n. 2-3 päivää tapahtuman jälkeen nähtävillesi ja myyntiin. Marathon Photos lähettää linkin kuviin vain kuvausluvan antaneille. Linkki lähetetään ilmoittautumisprofiilissa annettuun sähköpostiin. Mikäli et halua Marathon Photosin kuvia, klikkaa ilmoittautumisprofiilista Valokuvauslupa: Ei 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

 

 

Yleinen tapahtumainfo

MINIMARATHON REITTI

Minimarathonin n. kilometrin mittainen reitti kulkee Eläintarhan urheilukentältä Hammarskjöldin tietä pitkin kohti Olympiastadionia. Olympiastadionin maalissa minimaratoonareita odottaa maaliherkut ja mitali! Aikuiset voivat juosta mukana tai tulla lapsia vastaan Pohjoiselle Stadionintorille. 

Minimarathonin osallistumismaksua ei voi maksaa liikuntaedulla (liikuntaetu on henkilökohtainen).

Tapahtumapaikkana toimii Eläintarhan kenttä. Noin kilometrin mittainen reitti kulkee Eläintarhan kentältä maaliin Olympiastadionille. Maalituuletuksen jälkeen voi palata Eläintarhan kentälle jatkamaan leikkejä. Sarjat ovat 4-vuotiaasta alkaen, mutta alaikärajaa osallistumiseen ei ole. Ryppyotsaisuus on muutenkin kaukana tapahtumasta ja esimerkiksi sisarukset voivat lähteä samassa sarjassa tai aikuinen juosta pienimpien mukana. Tervetuloa mukaan!

Osallistumismaksu Minimarathonille sisältää

  • Osallistumisoikeus tapahtumaan

  • Laadukas tekninen Minimaraton-paita (Craft Zone, arvo 19,90 €)

  • Minimarathon-mitali

  • Numerolappu Minimaratoonarin omalla nimellä (29.4. mennessä ilmoittautuneet)

  • Valvottu juoksureitti Eläintarhan kentältä Olympiastadionille

  • Ohjelmaa ja toimintapisteet Eläintarhan urheilukentällä

  • Herkut Olympiastadionilla juoksun jälkeen

  • Mahdollisuus ostaa edullinen osallistujavakuutus ilmoittautumisen yhteydessä

Osallistumismaksu Minimarathonille sisältää

osallistumisoikeuden lisäksi myös muita palveluja ja etuja, kuten mm. Minimaraton-paita, mitali, eväät maalissa sekä ohjelmaa Eläintarhan urheilukentällä.