minimarathon

Minimarathon on koko perheen hyväntuulinen liikuntatapahtuma, joka tuo kevääseen hauskaa tekemistä ja liikunnan riemua! Minimarathon on osa Helsinki City Running Day -tapahtumaa. Minimarathon juostaan perjantai-iltapäivällä ja alkuillasta 16.5.2025! Kilometrin reitti kulkee Töölön Pallokentältä Olympiastadionille, jossa maalieväät ja mitalit odottavat minimaratoonareita. Töölön pallokentälle on rakennettu useita lapsia viihdyttäviä toimintapisteitä, joissa aika kuluu nopeasti ennen ja jälkeen juoksun. Minimarathon Family Run -paketilla lapsen huoltaja osallistuu hauskaan juoksuun yhdessä lapsen kanssa.
Minimarathonilla ei ole alaikärajaa, vaan tervetulleita ovat kaikki 0–12-vuotiaat!

Ilmoittaudu

Starttiin on aikaa

Minimarathon info

MINIMARATHONIN HINTAPORTAAT 2025

10.-14.5. 19 €
15.5.2024-7.1.2025 23 €
8.1.-25.3. 25 €
26.3.-29.4. 28 €
30.4.-17.5. 31 €

Paita sisältyy kaikkiin hintoihin.

Minimarathon Family Run 18 €/huoltaja. Hinta sisältää tapahtumapaidan (Craftin tekninen paita) sekä juoksunumeron vapaavalintaisella kannustustekstillä.

Huomaa sisaralennus! Kun samasta perheestä ilmoittautuu samassa ilmoittautumisessa kaksi tai useampia lapsia, toisen ja sen jälkeen ilmoitettavien lasten hinnasta myönnetään 15 % alennus. Alennus muodostuu ilmoittautumisjärjestelmässä automaattisesti.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Tee Minimarathonista koko perheen yhteinen elämys!

Minimarathon Family Run -paketti tarjoaa lapsen huoltajalle mahdollisuuden osallistua hauskaan juoksuun yhdessä lapsen kanssa. Family Run -paketilla lapsen mukana juokseva huoltaja saa tapahtumapaidan sekä juoksunumeron vapaavalintaisella kannustustekstillä, esim. ”Kallen iskä” tai ”Kummitäti ja Hilla juoksee” (max. merkkimäärä 30). Tapahtumapaita on Craftin tekninen t-paita, joka on 100 % kierrätysmateriaalista valmistettu.

Family Run -osallistujat starttaavat juoksuun Minimarathonin ikäsarjojen ensimmäisissä lähdöissä.

Minimarathon Family Run -osallistuminen ostetaan lapsen ilmoittautumistapahtuman yhteydessä lisätuotteena ilmoittautumislomakkeella. Minimarathon Family Run -kannustusjuoksijoiden maksimimäärä per lapsi on kolme.

Saattaja/kannustaja voi edelleen osallistua Minimarathonille myös ilman Minimarathon Family Run -pakettia.

Family Run -paketti on ostettavissa torstai-iltaan asti.

Minimaratoonareiden nimiä ei näy Helsinki City Running Day osallistujalistalla. Mikäli et ole varma, oletko jo ilmoittanut lapsen, voit ottaa yhteyttä meihin maraton@sul.fi 

Osallistujavakuutus on OP-vakuutuksen kilpailulisenssivakuutus, joka kattaa osanottajille Helsinki City Running Dayn aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (hoitoturva 3 500 €, invaliditeettiturva 10 000 €, kuolinturva 5 000€). Vakuutus on ostettavissa ilmoittautumisen yhteydessä (hinta 3 €). Vakuutuksen voi ostaa vain Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piirin kuuluvat henkilöt. Vakuutusnumero on 16-693-457-1.

Korvausta voit hakea osoitteessa vahinkoapu.op.fi. Lisätietoja saa puhelimitse numerosta 0100 5225 (Pohjolan Terveysmestari-palvelu). Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista, kunnes korvausasia on käsitelty OP Vakuutuksessa.

Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää jatkokäsittelyä varten.

Juoksijoiden osanottomaksuja ei palauteta missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse ilmoittaa organisaatiolle erikseen.

Ennen tapahtumaa

Ennen juoksua vanhempien on haettava minimaratoonarin osallistujapaketti kisatoimistosta. Paketti sisältää juoksunumeron, sen kiinnittämiseen tarvittavat hakaneulat, Minimarathon t-paidan, sekä kumppaneiden tuotteita. Juoksunumero kiinnitetään paidan etupuolelle.

Osallistujapaketin saa näyttämällä toimitsijalle QR-koodin, joka lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen (noin viikkoa ennen tapahtumaa) sekä tekstiviestillä (pari päivää ennen tapahtumaa). Ota QR-koodi esiin hyvissä ajoin saapuessasi kisatoimistoon. Jos noudat paketin useammalle lapselle, pidä kaikkien lasten QR-koodit helposti saatavilla. Mikäli lapset on ilmoitettu samassa varauksessa, numerot tulostuvat helposti kerralla, kun mainitset asiasta toimitsijalle. 

Huom! Valmistaudu kertomaan lapsen paidan koko toimitsijalle.

Kilpailunumero tulee noutaa perjantaina 10.5. klo 8-17.30 välisenä aikana Olympiastadionin eteläkaarteen alla  sijaitsevasta kisatoimistosta (Paavo Nurmen tie 1, kulku Olympiastadionin aukiolta). Pienimpien lasten startit tapahtuvat klo 17, joten haettehan numeron hyvissä ajoin. Suuri osallistujamäärä voi aiheuttaa ruuhkaa, joten suosittelemme numeron noutamista ennen klo 15. Ensimmäiselle 250:lle numeronnoutajalle on luvassa yllätyspaketti!

Huomio vaunujen kanssa kulkevat! Mikäli asioitte myös Olympiastadionilla aikuisten HCRD-juoksumatkojen kisatoimistossa, huomioittehan, että Olympiastadionilla on jonkin verran hissejä ja liuskoja, mutta tila voi olla ahdas vaunujen kanssa kuljettavaksi.  Aikuisten paitojen hakuun ei ole esteetöntä kulkua. Suosittelemme jättämään vaunut mahdollisuuksien mukaan kisatoimiston sisäänkäynnin eteen ulkopuolelle.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

TAPAHTUMAN AIKANA

Perjantai 10.5.2024

Minimarathon starttaa klo 17 alkaen. Tapahtumapaikkana toimii Töölön Pallokenttä 1. Pallokenttä sijaitsee Olympiastadionin vieressä, osoitteessa Urheilukatu 1. Maali on Olympiastadionilla.

Kisatoimisto sijaitsee Olympiastadionin eteläkaarteen alla (kulku Olympiastadionin aukion kautta, osoite: Paavo Nurmen tie 1).

klo 8.00 Minimarathon Kisatoimisto aukeaa Olympiastadionin eteläkaarteen alla, kulku Olympiastadioninaukiolta. Minimarathonin kisatoimisto on avoinna perjantaina klo 8 – 17.30 numeroiden ja t-paitojen hakua varten. Huomaa eri sijainti kuin aikuisten juoksumatkojen kisatoimistolla ja Minimarathonin lähtöpaikalla!   

klo 15 Toimintapisteet aukeavat Pallokentällä

klo 17 alkaen Minimarathonin lähdöt Pallokentällä. Katso sarjojen lähtöajat alta.

klo 17.30 Minimarathon numeroiden haku päättyy Kisatoimistosta

klo 19.15 Toimintapisteet sulkeutuvat ja tapahtuma päättyy

Sarjojen lähtöajat 2024

klo 17.00 4-vuotiaat ja alle – Lähdöt 1, 2, 3 (10 min välein)

klo 17.30 5-vuotiaat – Lähdöt 4, 5, 6 (10 min välein)

klo 18.00 6-vuotiaat – Lähdöt 7, 8 (10 min välein)

klo 18.20 7-vuotiaat – Lähdöt 9, 10 (5 min välein)

klo 18.30 8-vuotiaat – Lähtö 11

klo 18.40 9-10 -vuotiaat – Lähtö 12

klo 18.50 11-12 -vuotiaat – Lähtö 13

Lähdöt

Minimarathonin lähdöt tapahtuvat ikäsarjoittain perjantaina klo 17 alkaen Pallokentältä. Ikäsarjoista 4-7 -vuotiaat on jaettu useampiin lähtöihin väljemmän juoksun takaamiseksi. Järjestäjä jakaa minimaratoonarit lähtöalueella pienempiin lähtöryhmiin. Ikäsarjan pienemmät ryhmät lähtevät matkaan 5 minuutin välein. Ennen lähtöjä verrytellään jalat ja kroppa vetreiksi alkujumpassa. Lähtöjärjestys on nuoremmasta ikäluokasta vanhempaan, eli 4-vuotiaat ja alle aloittavat juoksut. Pienimmät voivat kävellä tai juosta reitin aikuisen seurassa tai isompien sisarusten kanssa eri sarjassa. Kaikki sarjat juoksevat 1 km reitin. Missään sarjassa ei ole ajanottoa. Tytöt ja pojat juoksevat yhdessä. Lähtöalueelle voi palata vielä oman juoksun jälkeen leikkimään, sillä alue on auki klo 19.15 asti.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Minimarathonin juoksureitin lähtö on Töölön Pallokentällä ja maali sijaitsee Helsingin Olympiastadionilla. Reitin pituus on noin 1km ja sen voi juosta yhdessä huoltajien kanssa (katso myös Minimarathon Family Run). Katso reittikartta infon alta.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Vanhemmat pääsevät vastaanottamaan lapsiaan Pohjoisen Stadionintorin kautta Pohjoisesta portista kenttäalueelle. Vanhemmat pääsevät myös portista tullessaan vasemman puoleiseen katsomoon (pohjoinen pääty). Myös Olympiastadionin etelän päätykatsomoihin (B1 ja B2 katsomot) pääsee veloituksetta. Kulku katsomoihin Olympiastadionin eteläisestä päädystä, (Mäntymäentien puolelta) pääportaiden alta oikealta puolelta.

Huomioithan, että Minimarathon-alueelle tai Olympiastadionille ei saa tuoda eläimiä (pl. opaskoirat).

Kaikkien sarjojen juoksun maali sijaitsee Olympiastadionilla. Maalissa jokainen minimaratoonari saa kaulaansa Mini-mitalin ja yhteistyökumppaneiden tarjoamia eväitä. Erityisruokavalioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan tapahtumassa.

Helsinki City Running Dayn ja Minimarathonin tapahtuma-alue

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Minimarathonin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille.

Lisäksi Marathon Foto kuvaa osallistujia reitin varrella. Marathon Foton ottamia kuvia voi tarkastella ja/tai ostaa juoksun jälkeen. Kuvauspalvelua voi käyttää vain, jos lapselle on annettu kuvauslupa osallistujaprofiilissa ja/tai lapsi on ilmoitettu tapahtumaa viimeistään noin viikkoa ennen tapahtumapäivää. Numerolappu tulee kiinnittää paidan etupuolelle. Mikäli numerolappu on kiinnitetty selkäpuolelle, kuvia ei voi yhdistää lapseen. 

Marathon Foton ottamia kuvia voit katsoa täältä.

Kuvauslupaa voit muuttaa osallistujaprofiilisissa. Tunnukset osallistujaprofiiliin ovat ilmoittautumisen vahvistusviestissä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Yleinen tapahtumainfo

MINIMARATHON REITTI 2024

Minimarathonin n. kilometrin mittainen reitti kulkee Töölön pallokentältä kohti Olympiastadionia. Olympiastadionin maalissa minimaratoonareita odottaa maaliherkut ja mitali! Aikuiset voivat juosta mukana tai tulla lapsia vastaan Pohjoisen Stadionintorin kautta maalialueelle tai katsomoon (F-katsomo).

 Minimarathonin osallistumismaksua ei voi maksaa liikuntaedulla (liikuntaetu on henkilökohtainen).

Tapahtumapaikkana toimii Töölön pallokenttä. Noin kilometrin mittainen reitti kulkee Töölön pallokentältä maaliin Olympiastadionille. Maalituuletuksen jälkeen voi palata Töölön pallokentälle jatkamaan leikkejä. Sarjat ovat 4-vuotiaasta alkaen, mutta alaikärajaa osallistumiseen ei ole. Ryppyotsaisuus on muutenkin kaukana tapahtumasta ja esimerkiksi sisarukset voivat lähteä samassa sarjassa tai aikuinen juosta pienimpien mukana. Tervetuloa mukaan!

Osallistumismaksu Minimarathonille sisältää

  • Osallistumisoikeus tapahtumaan

  • Laadukas tekninen Minimaraton-paita (Craft Zone, arvo 19,90 €)
  • Minimarathon-mitali
  • Numerolappu Minimaratoonarin omalla nimellä 

  • Valvottu juoksureitti Töölön pallokentältä Olympiastadionille
  • Ohjelmaa ja toimintapisteet Töölön pallokentällä

  • Herkut Olympiastadionilla juoksun jälkeen

  • Mahdollisuus ostaa edullinen osallistujavakuutus ilmoittautumisen yhteydessä

Osallistumismaksu Minimarathonille sisältää

osallistumisoikeuden lisäksi myös muita palveluja ja etuja, kuten mm. Minimaraton-paita, mitali, eväät maalissa sekä ohjelmaa Eläintarhan urheilukentällä.