minimarathon

Minimarathon on koko perheen hyväntuulinen liikuntatapahtuma, joka tuo kevääseen hauskaa tekemistä ja liikunnan riemua!Minimarathon on osa Helsinki City Running Day -tapahtumapäivää. Ensi vuonna Minimarathon juostaan perjantai-iltapäivästä 13.5.2022! Kilometrin reitti kulkee Töölön Pallokentältä kohti Olympiastadionin maalia, jossa maalieväät ja mitalit odottavat minimaratoonareita. Töölön pallokentälle on rakennettu useita lapsia viihdyttäviä toimintapisteitä, joissa aika kuluu nopeasti ennen ja jälkeen juoksun. Aikuiset pääsevät mukaan maksutta. Minimarathonilla ei ole alaikärajaa, vaan tervetulleita ovat kaikki 0-12 vuotiaat!
Ilmoittaudu

Starttiin on aikaa

Minimarathon info

HINTAPORTAAT
MININ HINTAPORTAAT 2022
5.10.-7.1.18 €
8.1.-5.4.202221 €
6.4.-28.4.24 €
jälki-i. 29.4.-13.5.26 €

Paita sisältyy kaikkiin hintoihin.Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

NIMI OSALLISTUJALISTALLA

Mikäli minimaratoonarin nimi ei löydy osallistujalistalta, vaikka olet maksanut ilmoittautumismaksun, ota yhteys toimistoon maraton@sul.fiMikäli et halua lapsen nimeä näkyviin, voit ilmoittaa hänet aliaksella (esim. vain nimen alkukirjaimin). Muista tällöin mitä nimeä olet käyttänyt! Täytä muut tiedot kuitenkin täydellisesti, jotta saat osallistumisinfot ajoissa sähköpostiin tai tekstiviestillä.

OSALLISTUJAVAKUUTUS

Osallistujavakuutus on OP-vakuutuksen kilpailulisenssivakuutus, joka kattaa osanottajille Helsinki City Running Dayn aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (hoitoturva 3500 €, invaliditeettiturva 10 000 €, kuolinturva 5000€). Vakuutus on ostettavissa ilmoittautumisen yhteydessä (hinta 2 €). Vakuutuksen voi ostaa vain Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piirin kuuluvat henkilöt.Vakuutusnumero on 16-693-457-1. Korvausta voit hakea osoitteessa vahinkoapu.op.fi. Lisätietoja saa puhelimitse numerosta 0100 5225 (Pohjolan Terveysmestari-palvelu).Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista, kunnes korvausasia on käsitelty OP Vakuutuksessa. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää jatkokäsittelyä varten.

OSALLISTUMISEN PERUUTUS

Juoksijoiden osanottomaksuja ei palauteta missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse ilmoittaa organisaatiolle erikseen.

Ennen tapahtumaa

JUOKSUNUMERON JA OSALLISTUJAPAKETIN NOUTO

Ennen juoksua vanhempien on haettava minimaratoonarin osallistujapaketti kisatoimistosta. Paketti sisältää juoksunumeron, sen kiinnittämiseen tarvittavat hakaneulat, Minimarathon t-paidan, sekä kumppaneiden tuotteita. Kilpailunumero tulee noutaa perjantaina 13.5. klo 8-17 välisenä aikana Pallokenttä 1:llä  sijaitsevasta kisatoimistosta (Urheilukatu 1, Olympiastadionin vieressä). Pienimpien lasten startit tapahtuvat klo 17, joten haettehan numeron hyvissä ajoin.

Kilpailunumero tulee kiinnittää paidan etupuolen yläosaan siten, että se on helposti luettavissa. Numeron saa pitää juoksun jälkeen. 

Huomio vaunujen kanssa kulkevat! Mikäli asioitte myös Olympiastadionilla aikuisten HCRD-juoksumatkojen kisatoimistossa, huomioittehan, että Olympiastadionilla on jonkin verran hissejä ja liuskoja, mutta tila voi olla ahdas vaunujen kanssa kuljettavaksi.  Aikuisten paitojen hakuun ei ole esteetöntä kulkua. Suosittelemme jättämään vaunut mahdollisuuksien mukaan kisatoimiston sisäänkäynnin eteen ulkopuolelle.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

TAPAHTUMAN AIKANA

AIKATAULU, LÄHDÖT JA SARJAT

Perjantai 13.5.2022

Minimarathon starttaa vuonna 2022 perjantaina 13.5. klo 17 alkaen.  Tapahtumapaikkana toimii Töölön Pallokenttä 1. Pallokenttä sijaitsee Olympiastadionin vieressä, osoitteessa Urheilukatu 1. Maali on edelleen Olympiastadionilla.

klo 8:00 Minimarathon Kisatoimisto aukeaa Pallokentällä. Minimarathonin kisatoimisto Pallokenttä 1:llä on avoinna perjantaina klo 8 – 17  numeroiden ja t-paitojen hakua varten. Huomaa eri sijainti kuin aikuisten juoksumatkojen kisatoimistolla!   

klo 15 Toimintapisteet aukeavat Pallokentällä

klo 17 Minimarathon numeroiden haku päättyy Pallokentällä

klo 17 alkaen Minimarathonin lähdöt Pallokentällä. Katso sarjojen lähtöajat alta.

klo 20 Toimintapisteet sulkeutuvat ja tapahtuma päättyy

Sarjojen lähtöajat 2022

klo: 17.00 4-vuotiaat ja alle – Lähdöt 1, 2, 3 (5min välein)

klo: 17:50 5-vuotiaat – Lähdöt 4, 5, 6 (5min välein)

klo: 18:10 6-vuotiaat – Lähdöt 7, 8,9 (5min välein)

klo: 18:30 7-vuotiaat – Lähdöt 10,11 (5 min välein)

klo: 18:45 8-vuotiaat – Lähtö 12

klo: 19.00 9-10 vuotiaat – Lähtö 13

klo: 19:15 11-12 vuotiaat – Lähtö 14

Lähdöt

Minimarathonin lähdöt tapahtuvat ikäsarjoittain perjantaina klo 17 alkaen Pallokentältä. Ikäsarjoista 4-7 -vuotiaat on jaettu useampiin lähtöihin väljemmän juoksun takaamiseksi. Järjestäjä jakaa Minimaratoonarit lähtöalueella pienempiin lähtöryhmiin. Ikäsarjan pienemmät ryhmät lähtevät matkaan 5 minuutin välein. Ennen lähtöjä verrytellään jalat ja kroppa vetreiksi alkujumpassa. Lähtöjärjestys on nuoremmasta ikäluokasta vanhempaan, eli 4-vuotiaat ja alle aloittavat juoksut. Pienimmät voivat kävellä tai juosta reitin aikuisen seurassa tai isompien sisarusten kanssa eri sarjassa. Kaikki sarjat juoksevat 1 km reitin. Missään sarjassa ei ole ajanottoa. Tytöt ja pojat juoksevat yhdessä. Lähtöalueelle voi palata vielä oman juoksun jälkeen leikkimään, sillä alue on auki klo 20.00 asti.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

JUOKSUREITTI

Minimarathonin juoksureitin lähtö on Eläintarhan urheilukentältä ja maali sijaitsee Helsingin Olympiastadionilla.Reitin pituus on noin 1km ja sen voi juosta yhdessä vanhempien kanssa.Katso reittikartta infon alta.Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

KATSOJAT

Vanhemmat pääsevät vastaanottamaan lapsiaan Pohjoisen Stadionintorin kautta Pohjoisesta portista kentälle alueelle. Vanhemmat pääsevät myös portista tullessaan vasemman puoleiseen katsomoon (pohjoinen pääty).Myös Olympiastadionin etelän päätykatsomoihin (B1 ja B2 katsomot) pääsee veloituksetta. Kulku katsomoihin Olympiastadionin eteläisestä päädystä, (Mäntymäentien puolelta) pääportaiden alta oikealta puolelta.

MAALI, MITALI JA EVÄÄT

Kaikkien sarjojen juoksun maali sijaitsee Olympiastadionilla.Maalissa jokainen minimaratoonari saa kaulaansa Mini-mitalin ja yhteistyökumppaneiden tarjoamia eväitä. Erityisruokavalioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan tapahtumassa.

TAPAHTUMA-ALUE

Eläintarhan kentän tapahtuma-alue 2021

VALOKUVAUS

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Minimarathonin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille.Vuonna 2021 tapahtumakuvauksen järjestää Marathon Photos. Marathon Photos ottaa Minimaratoonareista kuvia, jotka tulevat n. 2-3 päivää tapahtuman jälkeen nähtävillesi ja myyntiin. Marathon Photos lähettää linkin kuviin vain kuvausluvan antaneille. Linkki lähetetään ilmoittautumisprofiilissa annettuun sähköpostiin. Mikäli et halua Marathon Photosin kuvia, klikkaa ilmoittautumisprofiilista Valokuvauslupa: Ei Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Yleinen tapahtumainfo

MINIMARATHON REITTI 2021

Minimarathonin n. kilometrin mittainen reitti kulkee vuonna 2022 Töölön pallokentältä kohti Olympiastadionia. Olympiastadionin maalissa minimaratoonareita odottaa maaliherkut ja mitali! Aikuiset voivat juosta mukana tai tulla lapsia vastaan Pohjoiselle Stadionintorille. 2022 REITTI PÄIVITETÄÄN PIAN

Minimarathonin osallistumismaksua ei voi maksaa liikuntaedulla (liikuntaetu on henkilökohtainen).

Tapahtumapaikkana toimii Töölön pallokenttä. Noin kilometrin mittainen reitti kulkee Töölön pallokentältä maaliin Olympiastadionille. Maalituuletuksen jälkeen voi palata Eläintarhan kentälle jatkamaan leikkejä. Sarjat ovat 4-vuotiaasta alkaen, mutta alaikärajaa osallistumiseen ei ole. Ryppyotsaisuus on muutenkin kaukana tapahtumasta ja esimerkiksi sisarukset voivat lähteä samassa sarjassa tai aikuinen juosta pienimpien mukana. Tervetuloa mukaan!

Osallistumismaksu Minimarathonille sisältää

  • Osallistumisoikeus tapahtumaan

  • Laadukas tekninen Minimaraton-paita (Craft Zone, arvo 19,90 €)
  • Minimarathon-mitali
  • Numerolappu Minimaratoonarin omalla nimellä (29.4. mennessä ilmoittautuneet)

  • Valvottu juoksureitti Töölön pallokentältä Olympiastadionille
  • Ohjelmaa ja toimintapisteet Töölön pallokentällä

  • Herkut Olympiastadionilla juoksun jälkeen

  • Mahdollisuus ostaa edullinen osallistujavakuutus ilmoittautumisen yhteydessä

Osallistumismaksu Minimarathonille sisältää

osallistumisoikeuden lisäksi myös muita palveluja ja etuja, kuten mm. Minimaraton-paita, mitali, eväät maalissa sekä ohjelmaa Eläintarhan urheilukentällä.