Yleinen info

hcrd 2024 tapahtumainfo

Aikataulu Helsinki City Running Day

Perjantai 10.5.2024

Minimarathon

klo 8.00 Minimarathon Kisatoimisto aukeaa Olympiastadionin eteläkaarteessa (kulku Olympiastadioninaukiolta). Huomaa eri sijainti kuin aikuisten juoksumatkojen kisatoimisto!

klo 15 Minimarathonin puuhakenttä aukeaa Pallokenttä 1:llä

klo 17 Minimarathon numeroiden haku päättyy. Minimarathonin lähdöt alkavat Pallokenttä 1:llä. Nuoremmat lapset lähtevät ensin.

klo 19 Minimarathonin tapahtuma-alue sulkeutuu

Perjantai 10.5.2024

klo 8-20 Helsinki City MarathonHelsinki City Run puolimaraton, Helsinki City Marathonviesti, Ice Power Helsinki City 5, Helsinki City Double kisatoimisto sekä HCRD-Expo avoinna Helsingin Olympiastadionilla (Paavo Nurmen tie 1). 

Kisatoimistosta haetaan kaikkien Helsinki City Running Day:n aikuisten juoksumatkojen kilpailunumero ja mahdollinen tapahtumapaita, ja siellä voi tutustua HCRD Expoon, jossa on tarjolla kumppaneiden tuotteita ja palveluita sekä Intersport- juoksukauppa. Ruuhkaisin aika perjantaina on klo 15.30–18.30. 

Lauantai 11.5.2024

klo 7.30  Vaatteiden vaihtopaikka aukeaa Uimastadionilla

klo 7.30 Helsinki City Marathon, Helsinki City Run, Helsinki City Marathonviesti, Ice Power Helsinki City 5, Helsinki City Double kisatoimisto ja expo-alue aukeavat Helsingin Olympiastadionilla. Ruuhkaisimmat ajat lauantaina ovat klo 8–9 ja 11.30–13.30

klo 8 Helsinki City Marathonin varustesäilytys aukeaa ja arvotavarasäilytys aukeavat Olympiastadionin Pohjoisella Stadionintorilla 

klo 8.30  Helsinki City Marathonin omien juomien tuonti päättyy

klo 8.30 Helsinki City Marathonin ja maratonviestin juoksunumeroiden haku päättyy

klo 9 Ice Power Helsinki City 5:n juoksunumeroiden haku päättyy

klo 9 Ice Power Helsinki City 5:n varustesäilytys aukeaa

klo 9.15 ​Helsinki City Marathonin, Helsinki City Doublen  ja maratonviestin ensimmäisen osuuden juoksijat ryhmittyneenä lähtöalueella Olympiastadionin aukiolla

klo 9.30 Helsinki City Marathon ja Helsinki City Marathonviesti lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä.  

klo 9:30 Helsingin Olympiastadionin katsomot (B1 ja B2) aukeavat katsojille. 

klo 9.45 Ice Power Helsinki City 5 juoksijat ryhmittäytyneenä lähtöalueella Olympiastadionin aukiolla

klo 10 Ice Power Helsinki City 5 lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä

klo 11.30 Ice Power Helsinki City 5 varustesäilytysalue suljetaan

klo 13 Helsinki City Run varustesäilytysalue aukeaa

klo 13.30 Helsinki City Run juoksunumeroiden haku päättyy

klo 14.05 Helsinki City Runin ensimmäisen lähtöryhmän juoksijat ja Doublen juoksijat ryhmittäytyneenä lähtökarsinoihin Olympiastadioninaukiolla (Doublen juoksijat voivat startata myös myöhemmissä lähtöryhmissä)

klo 14.20-15.10 Helsinki City Run lähdöt (kuusi lähtöä 10 minuutin välein). 

klo 15.00 Expo ja Intersport juoksukauppa sulkeutuvat. Kisainfo on vielä avoinna.

Klo 16.30 Helsinki City Marathonin varustesäilytysalue suljetaan

klo 18.15 Maali suljetaan

klo 18.30 Helsinki City Runin varustesäilytysalue ja arvotavarasäilytys suljetaan

klo 18.30 Olympiastadionin kisainfo sulkeutuu

klo 19 Vaatteiden vaihtopaikka Uimastadionilla suljetaan

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Ajanotto

Ajanotto tehdään juoksunumeroon kiinnitetyllä ajanottosirulla ns. bib tagillä. Ajanottojärjestelmän tuottaa Ultimate Sport Service.

Juoksijan lähtöaika rekisteröidään sirun avulla, kun hän ylittää lähtöviivalla olevat ajanottoanturit. Vältä käynnistämästä kelloa juuri lähtö/maalimaton päällä, jotta käsi ei peitä ajanottosirua ja häiritse ajanottoa.

Juoksunumero

Juoksunumero on henkilökohtainen eikä sitä voi turvallisuussyistä luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Juoksunumeron takapuolelle on täytettävä lääkintähenkilöstöä varten henkilötiedot sekä ICE puhelinnumero (ICE = In Case of Emergency). Juoksunumero tulee kiinnittää näkyvästi etupuolelle siten, että numero on helposti luettavissa. Ilman numeroa juoksevat poistetaan reitiltä, eikä ilman sitä pääse stadionin maalialueelle.

Juoksunumerosta tulee irrottaa sen reunassa oleva varustesäilytyslipuke ennen juoksua. Juoksun jälkeen, jos olet käyttänyt varustesäilytystä, saat varusteesi juoksunumeroa näyttämällä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Ensiapu
Maalissa sekä jokaisella huoltopisteellä on yhteys ensiapuun sekä keskeyttäneiden kuljetukseen. Lisäksi reitillä kiertää ensiapuhenkilöstöä polkupyörällä/skootterilla, heidän kauttaan saat myös yhteyden lääkintähuoltoon.

Keskeyttäminen
Mikäli joudut keskeyttämään, on kuljetus järjestetty huoltopisteiltä maaliin. Kerro huoltopisteellä keskeytyksestäsi, jotta he ottavat yhteyden järjestäjien kuljetusautoon. Myös polkupyörällä liikkuva valvoja saa yhteyden kuljetusautoon.

Kilpailujen kestot
Maksimiaika lasketaan viimeisen juoksijan lähtöviivan ylityksestä. Maksimiajat tapahtumittain ovat:

Helsinki City Run: 3h
Helsinki City Marathon: 6h
Helsinki City Marathonviesti: 6h
Ice Power Helsinki City 5: 1h

Juoksijan tulee ylittää maaliviiva maksimiajassa, jotta hän saa hyväksyttävän tuloksen.

Osanottaja katsotaan keskeyttäneeksi, jos hän ei ole saapunut maaliin määräajassa tai hän ei saavu huoltopisteelle kilpailun maksimiajan edellyttämässä määräajassa. Juoksija, joka jää määräajasta valvonta-auton taakse, jatkaa juoksua omalla vastuulla.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Päivitetään vuodelle 2024

Helsinki City Running Dayn virallisena kisahotellina toimii VALO Hotel Helsinki, joka tarjoaa majoitusvuorokauden tapahtuman osallistujille Smart-huoneessa hintaan 95 € ja Comfort-huoneessa 115 € per yö (1–2 hlöä).

Tapahtumapäivinä aamupalatarjonnassa on huomioitu sen soveltuvuus juoksun osallistujille. Hintaan sisältyy aamiainen kummassakin huone luokassa ja Comfort huone luokkaan kuuluu myös wellness-osaston käyttö.
Smartissa majoittuvat voivat ostaa pääsyn wellness osastolle etuhintaan 10e/hlö (normaalisti 30e/hlö).

Hotelliyöt on varattavissa aikavälille 10.5. – 14.5.2023 (keskiviikko-sunnuntai). Voit varata etuhintaisen hotelliyön koodilla PROHCR23 osoitteessa: https://valo.fi/hotel/. Huoneita on saatavilla rajoitettu määrä/päivä.
VALOn asiakaskokemus ja myyntitiimi palvelee arkisin klo 09.00 – 16.00 sähköpostitse reservations.helsinki@valo.fi  ja puhelimitse +358 10 340 4000

Päivitetään vuodelle 2024

Viralliset jatkobileet järjestetään Apollo Live Clubissa 13.5.2023. HCRD-juoksijat pääsevät ilmaiseksi sisään ennen klo 24 mitalia näyttämällä (eteispalvelumaksu). Ikäraja lauantaina K20.

Kisatoimisto ja expo sijaitsee tapahtuman ajan perjantaina ja lauantaina Helsingissä, Olympiastadionilla (Paavo Nurmen tie 1.) Sisäänkäynti on Stadionin tornin juurelta n. 50 metriä eteenpäin. 

Minisun Minimarathonin kisatoimisto sijaitsee Olympiastadionin eteläkaareteen katsomon alla (käynti Olympiastadioninaukion kautta), ja on avoinna perjantaina klo 8.00 alkaen)

Expo ja kisatoimisto ovat avoinna Helsingin Olympiastadionilla:

Perjantaina 10.5. klo 8.00–20.00
Lauantaina 11.5. klo 7.30–18.30 (Expo auki klo 15.00 saakka)

Minimarathon: Perjantaina 10.5. klo 8–17 Pallokenttä 1:llä (Urheilukatu 1)

Ruuhkaisimmat ajat ovat perjantaina klo 15.30–18.30 ja lauantaina klo 8–9 sekä 11.30–13.30. Suosittelemme asiointia kisatoimistossa mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikojen ulkopuolella. 

Jokainen juoksija hakee kisatoimistosta juoksunumeron ja osallistumispaketin viimeistään 1 tunti ennen oman juoksun alkua. Juoksunumeron saa näyttämällä QR-koodia, joka lähetetään noin viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostilla ja muutama päivä ennen tapahtumaa tekstiviestillä. Kisatoimistoon saapuessasi, ota QR-koodiviesti esiin hyvissä ajoin. 

T-paidan saa Olympiastadionilta juoksunumeroasi vastaan, mikäli T-paita sisältyy ilmoittautumiseesi (ennen 20.6.2023 ilmoittautuneet tai ilmoittautumisen yhteydessä paidan ostaneet, sekä viestijoukkueet). 

Numeron ja paidan voi noutaa QR-koodilla juoksijan puolesta myös toinen henkilö.

Expo
Tervetuloa fiilistelemään Helsinki City Running Day expotunnelmaa myös ilman osallistumista juoksuun! Expossa pääset tutustumaan kumppaneidemme tuotteisiin, saat maistiaisia uutuuksista ja voit hyödyntää upeita tarjouksia ja ostaa viimehetken juoksutarvikkeet Intersport-urheilukaupasta. 

Expo sijaitsee Olympiastadionin 2. kerroksessa. 

Esteetön kulku Olympiastadionilla
Olympiastadionilla on jonkin verran hissejä ja liuskoja, mutta tila voi olla ahdas vaunujen tai pyörätuolin kanssa kuljettavaksi. Expon sisäänkäynnissä on noin viisi porrasta (ei esteetön), mutta numeroita pääsee hakemaan esteettömästi Olympiastadionin tornin ovista. HCRD aikuisten matkojen paitojen hakuun ei ole esteetöntä pääsyä.

Suosittelemme jättämään vaunut mahdollisuuksien mukaan kisatoimiston sisäänkäynnin eteen ulkopuolelle.

Kaiverruta tuloksesi mitaliisi juoksun jälkeen!

Kaiverruspiste sijaitsee Pohjoisella Stadionintorilla, ja se palvelee klo 12–18 (puolimaratonin, maratonin, ja doublen juoksijat). Kaiverruksen hinta on 10 e (korttimaksu tai MobilePay).

Tapahtuma-aluekartta 2023
Klikkaamalla kuvaa näet kartan tarkemmin.

Järjestäjän ottamat kuvat
Tapahtumassa kuvataan järjestäjän toimesta. Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille. Profiilissa annettu valokuvauslupa koskee ulkoistettua juoksijoiden kuvauspalvelua, hyväksymällä säännöt jokainen juoksija voi tulla kuvatuksi tapahtumassa.

Marathon Foto
Marathon Foto kuvaa juoksijoita reitin varrella, ja juoksijoilla on mahdollisuus tarkastella kuvia tai ostaa niitä juoksun jälkeen. Juoksijoilla on mahdollisuus käyttää kuvauspalvelua, jos he ovat antaneet kuvausluvan osallistujaprofiilissa tai ilmoittautuneet viimeistään noin viikkoa ennen tapahtumaa. Ilman tätä lupaa et voi katsella ja ostaa kuviasi juoksun jälkeen.

Voit katsella kuviasi ja tilata ne täältä.

Minimarathonin kuvat löytyvät täältä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Varustesäilytys
Varustesäilytys sijaitsee Olympiastadionin Pohjoisella Stadionintorilla. Omat tavarat voi jättää omalla vastuulla juoksun ajaksi vartioituun varustesäilytykseen. Varustesäilytys on avoinna juoksumatkoittain seuraavasti:

Helsinki City Marathon klo 8-16.30

Ice Power Helsinki City 5: klo 8.30-11.30

Helsinki City Run: 13-18.30

Helsinki City Doublen juoksijoiden varustesäilytys on sisällä Olympiastadionilla, kerroksessa -1. Kulku opastettu kisatoimiston aulan kautta.

Helsinki City Marathonviestin varustesäilytyksestä löydät tietoa tapahtumakohtaisesta infosta. 

Huom! Uusi käytäntö! Tapahtuman järjestäjä ei ympäristösyistä enää jaa osallistujille muovisia varustesäilytyskasseja, vaan säilytykseen voi jättää tavaraa juoksijan omassa, suljettavassa kassissa tai repussa, johon on kiinnitetty juoksunumerosta irrotettava varustesäilytyslipuke. Juoksijan tulee itse kiinnittää lipuke kassiinsa kisatoimistosta saadulla nippusiteellä. 

HUOM! Järjestäjät eivät vastaa varustesäilytykseen jätetyistä arvotavaroista, joille on järjestetty oma maksullinen arvotavarasäilytys (kts. arvotavarasäilytys).

Arvotavarasäilytys
Arvoesineet, jotka mahtuvat kirjekuoreen (rahapussi, kello, kännykkä ym.) voi jättää Pohjoisella stadionintorilla sijaitsevaan arvotavarasäilytykseen 5 euron maksua vastaan. Arvotavarasäilytys on auki tapahtumapäivänä klo 8–18.30.

Varaathan käynnille riittävästi aikaa. Huom! Vain korttimaksu!

WC:T ja käsienpesumahdollisuudet
Olympiastadioninilla on runsaasti wc-tiloja, joissa käsienpesumahdollisuus. Lisäksi Expossa ja kisatoimistossa on useita käsiendesinfiointipisteitä. Väliaikaisia WC-rakenteita on lähtöalueella ja reitin varrella huoltopisteiden yhteydessä, näet huoltopisteet reittikartasta. Huomioithan, että suuri osallistujamäärä voi johtaa jonoihin. 

Peseytyminen ja vaatteiden vaihto

Päivitetään vuodelle 2024
Uimastadionilla on lauantaina klo 7.30–19 mahdollisuus vaatteiden vaihtoon sekä peseytymiseen. HCRD:n osallistujat pääsevät ilmaiseksi sisään juoksunumeroa näyttämällä. Huomaathan, että suuri osallistujamäärä voi johtaa ruuhkaan. 

Pysäköinti

Suosittelemme tulemaan paikalle kävellen tai pyörällä, mikäli mahdollista.
Tapahtuma-alueella ei ole erikseen juoksijoille varattua pysäköintitilaa. Mäntymäen kentällä on maksullista pysäköintitilaa (Huom! Kulku Kisahallin päädystä, Mäntymäentie osittain suljettu). Jäähallin parkkialueella voi pysäköidä maksutta 4 tuntia, mikäli jäähallilla ei ole tilaisuutta meneillään. Pelien/muiden tilaisuuksien aikaan jäähallin pysäköintialue on maksullinen.

Bussien pysäköinti: Mäntymäen kentällä on bussien pysäköintipaikkoja, mutta niitä ei ole varattu erikseen juoksijoiden busseille tapahtumajärjestäjän toimesta.

Julkinen liikenne

Olympiastadionin keskeinen sijainti on helposti saavutettavissa julkisella liikenteellä (raitiovaunu, paikallisbussit). Suosittelemme saapumista aluuelle julkisella liikenteellä, kävellen tai pyörällä. Katso ajankohtainen aikataulu ja reitit Helsingin Seudun julkiseen liikenteeseen täältä: https://reittiopas.hsl.fi/etusivu

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Tapahtuman järjestäjä kutsuu kotimaiset kärkijuoksijat mukaan Helsinki City Running Daylle. Kutsu lähetetään edellisen kauden tilastoissa 10 parhaalle juoksijalle seuraavilla kilpailumatkoilla: 3000 m, 5000 m, 10000 m, 5 km, 10 km, puolimaraton ja maraton. Kutsu lähetetään kevättalvella Suomisportista löytyvään sähköpostiosoitteeseen.

Kaikki HCRD:n reitit ovat AIMS:in sertifoiman reitinmittaajan mittaamia.

Osallistujainfo

Opiskelijoiden Suomenmestaruuskilpailut
Opiskelijoiden suomenmestaruudesta juostaan neljässä lajissa maraton, puolimaraton, maratonviesti ja 5000 metriä. Osallistumisoikeus on kaikilla korkeakouluopiskelijoilla.

Näin ilmoittaudut Opiskelijoiden SM-sarjaan:

1. Selvitä täältä oletko Opiskelijoiden Liikuntaliiton jäsen. Opiskelijoiden Liikuntaliiton jäsenet saavat myös alennuksen osallistumismaksuun.

OLL:n koodilla ilmoittautuneet hakevat kilpailunumeronsa ja muun materiaalin kisatoimistossa sijaitsevasta Opiskelijoiden Liikuntaliiton pisteestä. Jos et löytänyt korkeakouluasi listalta, ilmoittaudu normaalisti Ilmoittaudu (helsinkicityrunningday.fi) kautta. Sen jälkeen lähetä viesti markku.rantahalvari@oll.fi ja siirrämme sinut opiskelijasarjaan.

Numeroa noudettaessa tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus.

Opiskelijasarjan pisteellä voi myös opiskelijakorttia näyttämällä siirtää osallistumisensa opiskelijasarjaan, jos on aiemmin ilmoittautunut yleiseen sarjaan. Mahdollista ylimääräistä ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta enää tässä vaiheessa.

Huomioithan, että opiskelijoiden erityisosallistumismaksu koskee vain OLL:n jäsenjärjestöjen opiskelijoita. Jos et ole varma oman ylioppilas- tai AMK-opiskelijakuntasi kuulumisesta OLL:n, voit tarkistaa asian osoitteesta http://www.opiskelijaliikunta.fi tai liikuntasihteeriltä. Mahdollisesti puuttuva osa maksusta voidaan periä kisatoimistossa ennen kilpailunumeron antamista.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelija-sarjaan ilmoittautumisesta OLL:n sivulta TÄSTÄ.

Osallistumismaksun maksettuasi saat ilmoittautumisjärjestelmään antaamaasi sähköpostiin osallistumisvahvistuksen. Mikäli maksat liikuntaedulla, saat vahvistuksen kun maksu on kuitattu käsitellyksi järjestäjän toimesta. Mikäli et saa osallistumisvahvistusta, tarkistathan roskapostikansiosi.

Huolehdithan, että osallistujaprofiilissasi on oikea sähköpostiosoitteesi saadaksesi osallistumisvahvistussähköpostin ja muun tärkeän tapahtumainfon. Voit tarvittaessa päivittää sähköpostiosoitteesi ja muut tietosi (pl. nimen muutos) henkilökohtaisella profiilisivullasi. Käyttäjätunnus ja salasana lähetetään osallistujille sähköpostitse osallistumisvahvistuksen mukana.

Katso Helsinki City Running Day 2024 osallistujalista täältä.

Osallistujavakuutus on Pohjola Vakuutuksen tapaturmavakuutus, joka kattaa osanottajille Helsinki City Running Dayn aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (hoitoturva 3 500 €, invaliditeettiturva 10 000 €, kuolinturva 5 000 €). Vakuutus on ostettavissa ilmoittautumisen yhteydessä (hinta 3 €) ja se on voimassa 11.5.2024. Vakuutuksen voi ostaa vain Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piirin kuuluvat henkilöt. Life Helsinki City Marathonviestin osallistujilla vakuutus sisältyy automaattisesti osallistumismaksuun.

Vakuutusnumero on 16-798-489-6. Korvausta voit hakea osoitteessa vahinkoapu.op.fi. Lisätietoja saa puhelimitse numerosta 0100 5225 (Pohjolan Terveysmestari-palvelu).

Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista, kunnes korvausasia on käsitelty OP Vakuutuksessa. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää jatkokäsittelyä varten.

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

Voit muokata ja pitää ajan tasalla osallistujatietojasi (kuten tavoiteaikaasi) kirjautumalla profiiliisi tunnuksilla, jotka olet saanut sähköpostiisi Osallistumisvahvistuksessa.
Voit muokata tietojasi numeron noutoon asti. Huom! Nimen vaihtaminen vaatii aina uuden rekisteröitymisen, lue lisää ”Osallistumisen siirtäminen”.

Osallistumisen siirtäminen seuraavaan vuoteen

Ilmoittautumisen yhteydessä ostetulla Siirtoturvalla voit siirtää osallistumisen seuraavalle vuodelle Siirtoturvalla ja lääkärintodistuksella. Mikäli haluat käyttää Siirtoturvaa, lähetäthän viestin ja lääkärintodistuksen osoitteeseen maraton@sul.fi viimeistään tapahtuman jälkeisellä viikolla, ja lääkärintodistuksen tulee olla päivätty viimeistään tapahtumapäivälle. Huomaathan, että siirtoturvaa ei voi ostaa jälkikäteen.

Huom! Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan. Siirrettyä osallistumista ei voi siirtää seuraavana vuonna uudestaan.

Mikäli et ole ostanut Siirtoturvaa ja et pääse osallistumaan tapahtumaan, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa siitä organisaatiolle. Juoksijan osanottomaksua ei palauteta missään tapauksessa.

JUOKSUMATKAN VAIHTO

Mikäli olet jo ilmoittautunut HCRD-tapahtumaan, mutta haluat vaihtaa toiseen matkaan, se onnistuu.

Vaihtaessasi pidemmälle matkalle, laita siitä sähköposti os. maraton@sul.fi.
Vaihtaessasi pidemmälle matkalle maksat vain erotuksen maksamasi summan ja pidemmän matkan (esim. HCM:n) sen hetkisen hintaportaan välillä. Maksun voit suorittaa liikuntaedulla tai verkkopankissa. Muistathan päivittää osallistujaprofiilissasi uuden tavoiteaikasi.

Mikäli haluat vaihtaa lyhyemmälle matkalle esim. maratonilta puolimaratonille, voit kirjautua omaan osallistujaprofiiliisi ja tietojasi muokkaamalla vaihtaa matkan lyhyempään tapahtumaviikon torstaihin asti. Tämän jälkeen matkan vaihdot lyhyempään hoidetaan paikan päällä kisatoimistossa . Huomaathan, että emme palauta osallistumismaksun erotusta.

Osallistumisen siirtäminen toiselle juoksijalle

Ilmoittautumisesi peruminen ei ole mahdollista. Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Voit siirtää osallistumisen toiselle juoksijalle 10 euron uudelleenrekisteröitymismaksua vastaan (uusi juoksija maksaa siirtomaksun). Siirto tapahtuu aina samalle matkalle (uusi osallistuja voi vaihtaa matkaa myöhemmin, lue lisää kohdasta ”juoksumatkan vaihto”.)

Ohje siirron tekemiseen:

Kirjaudu omaan osallistujaprofiiliisi ilmoittautumisvahvistuksessa lähetetyn suoran linkin kautta. Voit myös kirjautua saamillasi tunnuksilla hcrd.fi -sivun oikean yläkulman ”kirjaudu” -linkistä.

1. Omat ilmoittautumistietosi avautuvat. Valitse ”Siirrä osallistuminen toiselle henkilölle” -linkkiä.

2. Seuraavaksi sinun tulee vahvistaa siirto, jonka jälkeen järjestelmä luo alennuskoodin annettavaksi uudelle ilmoittautujalle. HUOM! Siirtoa ei tämän jälkeen voi perua ja profiiliisi ei voi enää kirjautua!

3. Vahvistuksen jälkeen näytölle tulee alennuskoodi. Kopioi se ja lähetä se henkilölle, jolle haluat osallistumisen siirtää. Koodin voi käyttää vain samalle matkalle ilmoittautumiseen.

4. Uuden juoksijan tulee ilmoittautua normaalisti uutena juoksijana tapahtuman nettisivuilla. Rekisteröitymisen lopuksi, maksusivulla, hän käyttää sinulta saatua koodia, jolloin ilmoittautumisen hinnaksi tulee 10 euroa. Maksu maksetaan normaalisti verkkopankissa.

Ohje osallistumisen siirtoon toiselle henkilölle

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Helsinki City Running Day on Ekokompassi-sertifioitu tapahtuma.

Ekokompassi on tapahtumille ja yrityksille soveltuva ympäristöjärjestelmä, johon Helsinki City Running Day on yhdessä muiden SUL juoksutapahtumien (Naisten Kymppi) kanssa sitoutunut. Sertifikaatti on osoitus siitä, että tapahtumat ovat sitoutuneet hoitamaan ja kehittämään ympäristöasioitaan Ekokompassi-järjestelmän kriteerien mukaisesti ja tuomaan tapahtuman kävijöille mahdollisimman ympäristöystävälliset palvelut.

Ekokompassin avulla kootaan yhteen ja kehitetään järjestelmällisesti ympäristöasioita aluksi kolmen vuoden ajan. Näin luodaan jo ennestään hyvien käytäntöjen lisäksi toimintamalleja ympäristöystävällisen, laadukkaan ja vastuullisen tapahtuman järjestämiseksi.

Näin Ekokompassi vaikuttaa toimintaamme:

– Tapahtumissa käytettävät tuotteet tilataan mahdollisuuksien mukaan kierrätettävästä tai ympäristöä vähän kuormittavasta materiaalista
– Tapahtumapaita muuttui maksulliseksi, jotta voimme paremmin arvioida paitojen määrää ja vähentää paidoista syntyvää hävikkiä
– Tapahtumapaita valmistetaan kierrätysmateriaalista
– Tapahtumien painomateriaalit ovat pääsääntöisesti ympäristöstandardoituja (esim. Joutsenmerkki)
– Kylttejä, markkinointimateriaaleja ja muita aineistoja kierrätetään mahdollisimman paljon uusiokäytössä hävikin vähentämiseksi
– Tapahtuman kumppaneita pyydetään huomioimaan ekologisuus tapahtumatoteutusta tehtäessä
– Osallistujia ohjeistetaan tulemaan tapahtumapaikalle julkisilla kulkuneuvoilla
– Sekajätteen määrää seurataan ja pyritään vähentämään joka vuosi
– Kierrätysastioita tuodaan tapahtuma-alueelle runsaasti ja niiden määrä arvioidaan tarkasti vuosittain
– Kaikkien ylijäämämateriaalien kierrätys maksimoidaan (esimerkiksi vanhat paidat kierrätetään tai lahjoitetaan SPR:lle)
– Osallistujia ja yleisöä pyydetään kunnioittamaan ympäristöä ja laittamaan roskat roskiksiin – myös reitillä!
– Tapahtuma-alueen ja reitin siivousta tehostetaan

Katsojat, tiesulut

Katsojat

Päivitetään vuodelle 2024

Olympiastadionin katsomot avautuvat katsojille juoksupäivänä klo 9.30. Sisäänpääsy katsomoihin on maksuton. Sisäänkäynti A-katsomoon (A11 ja A12) on tornin viereisistä portaista ylös ja B-katsomoon (B1 ja B2) on Stadionin portaiden alapuolelta, oikealta puolelta.

Voit myös kannustaa reitin varrella! Hyviä kannustuspaikkoja ovat mm. Pikku-Huopalahden puisto ja ranta, Ruoholahden kanavaranta, Karamzininranta ja Töölönlahden ranta sekä tietenkin lähtö- ja maalialue Olympiastadionin lähellä.

Parhaat kannustus- ja piknik-paikat näet alla olevasta kartasta. Klikkaa kartan oikeaa yläreunaa ”view larger map” nähdäksesi kartan suurempana.

Liikennetiedote

Päivitetään vuodelle 2024

Helsinki City Running Day vaikuttaa liikenteeseen 13.5.2023. Katso päivitetty liikenneinfokartta ja liikennetiedote:
Liikenneinfokartta 2023
HCRD2023_liikennetiedote

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Reitit ja matkakohtaiset infot