Yleinen info

AIKATAULU 2020

 

PÄIVITETÄÄN VUODELLE 2021

Aikataulu Helsinki City Running Day 2020

Torstai 1.10.2020

klo 17-20 Minimarathon kisatoimisto avoinna numeroiden ja paitojen hakua varten Olympiastadionilla. Myös Helsinki City Running Dayn muiden matkojen riskiryhmäläiset voivat noutaa numeronsa. (Huom! Expo ja urheilukauppa eivät ole avoinna). Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kisatoimistossa asioidessa.

Perjantai 2.10.2020

klo 8-20  Garmin Helsinki City MarathonHelsinki City Run puolimaraton, Helsinki City Marathonviesti, ECCO Helsinki City 5, Helsinki City Double ja Minimarathon kisatoimisto sekä HCRD-Expo avoinna Helsingin Olympiastadionilla (Paavo Nurmen tie 1). Varaathan asiointiin runsaasti aikaa ja varaudu jonottamaan ulkona, sillä henkilömäärää saatetaan rajoittaa expon sisäänkäynnissä. 

Kisatoimistosta (Olympiastadion) haetaan kaikkien Helsinki City Running Day:n juoksutapahtumien kilpailunumero ja tapahtumapaita sekä siellä voi tutustua HCRD Expoon, jossa on tarjolla kumppaneiden tuotteita ja palveluita sekä Intersport- juoksukauppa. Ruuhkaisimmat ajat perjantaina 2.10. klo 15:30-18:30. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kisatoimistossa asioidessa.

Lauantai 3.10.2020

klo 8:00 Minimarathon Kisatoimisto ja puuhakenttä aukeaa Eläintarhan urheilukentällä, Huomaa eri sijainti kuin torstaina ja perjantaina!

klo 8:00 Garmin Helsinki City Marathon, Helsinki City Run, Helsinki City Marathonviesti, ECCO Helsinki City 5, Helsinki City Double kisatoimisto ja expo-alue aukeavat Helsingin Olympiastadionilla  Ruuhkaisimmat ajat lauantaina 3.10. klo 9-13. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kisatoimistossa asioidessa.

klo 9.00  Varustesäilytysalue, vaatteiden vaihtopaikka ja arvotavarasäilytys aukeavat Helsingin Olympiastadionin Pohjoisella Stadionintorilla. Säilytys on auki tapahtumapäivänä kello 9.00–21.15 ja säilytykseen voi jättää omalla vastuulla tavaraa vain sitä varten jaetussa virallisessa varustesäilytyspussissa.

klo 9:00  Helsingin Olympiastadionin katsomot  (B1 ja B2) aukeavat katsojille. 

klo 9:30  Minimarathon numeroiden haku päättyy Eläintarhan urheilukentällä

klo 9:30  Minimarathonin lähdöt alkavat Eläintarhan urheilukentällä. Huom! Vuonna 2020 nuoremmat lapset lähtevät ensin.

klo 10.00 Helsinki City Run juoksunumeroiden jako päättyy

klo 10.45 Helsinki City Runin ensimmäisen lähtöryhmän juoksijat ja Doublen juoksijat ryhmittäytyneenä lähtökarsinoihin Olympiastadioninaukiolla.

klo 11.00-11.40 Helsinki City Run lähdöt (viisi lähtöä 10 minuutin välein, joista jokainen lähtö jaetaan vielä kolmeen lähtöryhmään. Osallistujille tiedotetaan oma lähtöaika ja lähtöryhmä lähempänä tapahtumaa). Suosittelemme kasvomaskin käyttöä lähdössä.

klo 12:30  Garmin Helsinki City Marathonin omien juomien tuonti kisatoimistoon päättyy

klo 13:30  Garmin Helsinki City Marathon ja Marathonviesti numeroiden haku päättyy

klo 14:00  ECCO Helsinki City 5 numeroiden haku päättyy

klo 14:15 Garmin ​Helsinki City Marathonin  ja Marathonviestin 1.osuuden juoksijat ryhmittyneenä lähtöalueella Olympiastadionin aukiolla. Juoksijat ryhmittäytyvät lähtökarsionihin (sininen, valkoinen, keltainen) 10 minuuttia ennen lähtöä.

klo 14:30 ja 14.40 Garmin Helsinki City Marathon ja Marathonviesti lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä (2 lähtöä, joista kumpikin lähtö jaetaan vielä kolmeen lähtöryhmään. Osallistujille tiedotetaan oma lähtöaika ja lähtöryhmä lähempänä tapahtumaa) Juoksijat jaetaan ryhmiin ennakkoon annettujen tavoiteaikojen perusteella.  Suosittelemme kasvomaskin käyttöä lähdössä.

klo 14:45 ECCO Helsinki City 5 juoksijat ryhmittäytyneenä Pohjoisella Stadionintiellä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä lähdössä. 

klo 15:00 ECCO Helsinki City 5 lähtö Pohjoiselta Stadionintieltä

klo 15:00 Expo ja Intersport juoksukauppa sulkeutuu. Kisainfo on vielä avoinna.

klo 20:30 Maali suljetaan

klo 20:45  Arvotavara- ja varustesäilytys sulkeutuvat

klo 21.00 Helsingin Olympiastadionin kisainfo sulkeutuu

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

COVID-19 ERITYISJÄRJESTELYT

Helsinki City Running Day järjestetään 3.10. turvallisuutta lisäävin erityisjärjestelyin. Järjestelyorganisaatio on tehnyt kattavan suunnitelman siitä, miten viranomaisohjeiden puitteissa voidaan tarjota osallistujille turvallinen juoksu. Tutustuthan erityisjärjestelyihin liittyvään suunnitelmaan TÄÄLLÄ, ja seuraathan tiedotustamme sosiaalisen median kanavissamme.

Pyydämme kaikkia juoksijoita perehtymään ohjeisiin tarkasti, sillä tällä kertaa on erityisen tärkeää, että tapahtumaan tullaan vain täysin terveenä ja noudatetaan ohjeistuksia. Yhdessä varmistamme tapahtuman turvallisen läpiviennin.

ESTEETÖN KULKU OLYMPIASTADIONILLA

Olympiastadionilla on jonkin verran hissejä ja liuskoja, mutta tila voi olla ahdas vaunujen tai pyörätuolin kanssa kuljettavaksi. Expon sisäänkäynnissä on noin viisi porrasta (ei esteetön), mutta numeroita pääsee hakemaan esteettömästi  Olympiastadionin tornin ovista. HCRD aikuisten matkojen paitojen hakuun ei ole esteetöntä pääsyä.

Suosittelemme jättämään vaunut mahdollisuuksien mukaan kisatoimiston sisäänkäynnin eteen ulkopuolelle.

EKOKOMPASSI

Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumat ovat mukana kolmivuotisessa Ekokompassi-ympäristöohjelmassa. Helsingin kaupunki myönsi tapahtumille Ekokompassi-tapahtuma sertifikaatin vuonna 2017.

Sertifikaatti on osoitus siitä, että tapahtumat ovat sitoutuneet hoitamaan ja kehittämään ympäristöasioitaan Ekokompassi-järjestelmän mukaisesti ja noudattamaan järjestelmän kriteerejä.

EXPO - HELSINKI CITY RUNNING DAY EXPO

Tervetuloa fiilistelemään Helsinki City Running Day expotunnelmaa myös ilman osallistumista juoksuun! Expossa pääset tutustumaan kumppaneidemme tuotteisiin, saat maistiaisia uutuksista ja voit hyödyntää upeita tarjouksia ja ostaa viimehetken juoksutarvikkeet Intersport-urheilukaupasta. Huom! Kisatoimistoon (numeron ja paidan haku) pääsevät tänä vuonna vain osallistujat, mutta expoon ovat kaikki tervetulleita.

HCRD-Expo järejstetään perjantaina ja lauantaina 2-3.10. erityisjärjestelyin. Henkilömäärää porrastetaan expon sisääntulossa vallitsevien ohjeistusten mukaisesti, joten varauduthan tarvittaessa odottamaan vuoroasi ulkona ja varaathan expo-käyntiisi runsaasti aikaa. 

Expo sijaitsee vasta remontoidulla Olympiastadionilla. Haethan numerosi ja tapahtumapaitasi hyvissä ajoin ennen juoksua. Ruuhkaisimmat ajat ovat perjantai 2.10. klo 15:30-18:30 ja lauantai 3.10. klo 9-13, suosittelemme noutamaan numeron ja tapahtumapaidan mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikojen ulkopuolella. 

Expo ja kisatoimisto ovat Helsingin Olympiastadionilla. Sisäänkäynti Kisatoimistoon on Stadionin tornista n. 50m eteenpäin.

AUKIOLOAJAT

Torstaina 1.10. klo 17-20 (Minimarathon ja riskiryhmäläiset – expo ei avoinna)
Perjantaina 2.10. klo 8:00-20:00
Lauantaina 3.10. klo 8:00-15:00

Olympiastadionin expon ja kisatoimiston kartta päivitetään sivuille lähempänä tapahtumaa.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

JOUKKUEENJOHTAJAN EDUT

Joukkueen kerääminen kannattaa! Joukkueenjohtajalle (eli joukkuetta keräävälle ja/tai hallinnoivalle henkilölle) on tarjolla mahtavia etuja. Mitä isompi joukkue, sitä enemmän etuja! Vuonna 2020 samaan joukkueeseen voi kerätä juoksijoita kaikille eri Helsinki City Running Dayn matkoille (Garmin Helsinki City Marathon, Helsinki City Run, ECCO Helsinki City 5, Helsinki City Double, Helsinki City Marathonviesti ja Minimarathon).

Yritysjoukkueille tai ryhmille ei ole juoksutapahtumiin alennuksia, koska hinnat nousevat portaittain ja haluamme pitää pelin reiluna niille, jotka ovat liikkeellä aikaisemmin. Helsinki City Running Day joukkueenjohtajat saavat kuitenkin pientä bonusta vaivannäöstään, jos joukkueessa on yli 10 juoksijaa. Lisäksi suurimmat joukkueet hyötyvät isosti!

Edut kun joukkueessa:

10-30 juoksijaa – joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua

31-60 juoksijaa – joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua sekä laadukas Helsinki City Running Day paita

61-80 juoksijaa – joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua sekä tyylikäs college-huppari

81-99 juoksijaa – joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua sekä tyylikäs college-huppari. Koko joukkue saa ilmaisen juoksuluennon sekä yhteislenkin talvella 2020-2021

yli 100 juoksijaa – joukkueenjohtajalle ilmainen ateria pe tai la ennen juoksua sekä tyylikäs college-huppari ja urheilukello/aktiivisuusranneke. Koko joukkue saa ilmaisen juoksuluennon sekä yhteislenkin talvella 2020-2021

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

KANNUSTUS, KATSOJAT

Olympiastadionin katsomot avautuvat katsojille juoksupäivänä klo 9:00. Sisäänpääsy katsomoihin on maksuton. Sisäänkäynti katsomoihin (B1 ja B2) on Mäntymäentien puolelta, Stadionin portaiden alapuolelta, oikealta puolelta.

Voit myös kannustaa reitin varrella! Hyviä kannustuspaikkoja ovat mm. Pikku-Huopalahden puisto ja ranta, Ruoholahden kanavaranta, Kaivopuisto, keskustan halkova Baana, Karamzininranta ja Töölönlahden ranta sekä tietenkin lähtö- ja maalialue Olympiastadionin lähellä, Urheilukadulla ja Mäntymäenkentällä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

KESKEYTTÄMINEN JA KILPAILUJEN KESTOT

Keskeyttäminen
Mikäli joudut keskeyttämään, on kuljetus järjestetty huoltopisteiltä maaliin. Kerro huoltopisteellä keskeytyksestäsi, jotta he ottavat yhteyden järjestäjien kuljetusautoon. Myös polkupyörällä liikkuva valvoja saa yhteyden kuljetusautoon.

Kilpailujen kesto
Maksimiaika lasketaan viimeisen juoksijan lähtöviivan ylityksestä. Maksimiajat tapahtumittain ovat:

Helsinki City Run: 3h
Garmin Helsinki City Marathon: 6h
Helsinki City Marathonviesti: 6h
ECCO Helsinki City 5: 1h

Juoksijan tulee ylittää maaliviiva maksimiajassa, jotta hän saa hyväksyttävän tuloksen. Tätä aikataulua noudatetaan kilpailun kaikessa toiminnassa, mm. huolto-organisaatio puretaan edellä mainitun aikataulun mukaisesti.

Osanottaja katsotaan keskeyttäneeksi, jos hän ei ole saapunut maaliin määräajassa tai hän ei saavu huoltopisteelle kilpailun maksimiajan edellyttämässä määräajassa. Juoksija, joka jää määräajasta valvonta-auton taakse, jatkaa juoksua omalla vastuulla.

KISATOIMISTO JA NUMEROIDEN HAKU, AJANOTTO

Kisatoimisto sijaitsee tapahtuman ajan 2.-3.10.2020 Helsingissä, Olympiastadionilla HCRD-Expossa (Paavo Nurmen tie 1. ) Sisäänkäynti Stadionin tornin juurelta n. 50 metriä eteenpäin. Expossa noudatetaan vuonna 2020 erityisjärjestelyitä, luethan niistä lisää alta.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kisatoimistossa asioidessa.

Henkilömäärää porrastetaan ja mahdollisesti rajataan expon sisääntulossa vallitsevien ohjeistusten mukaisesti, joten varauduthan tarvittaessa odottamaan vuoroasi ulkona ja varaathan expo-käyntiisi runsaasti aikaa. Erityisjärjestelyiden vuoksi kisatoimistoon on pääsy vain tapahtumaan osallistuvilla juoksijoilla. 2. kerroksen expoon voivat osallistua myös muut perheenjäsenet tai ystävät. 

Expo ja kisatoimisto ovat avoinna Helsingin Olympiastadionilla:

Torstaina 1.10. klo 17-20 (Minimarathon ja riskiryhmäläiset, expo ei avoinna)
Perjantaina 2.10. klo 8:00-20:00
Lauantaina 3.10. klo 8:00-21:00 (Expo auki klo 15.00 saakka)

Ruuhkaisimmat ajat ovat perjantai 2.10. klo 15:30-18:30 ja lauantai 3.10. klo 9-12, suosittelemme noutamaan numeron ja tapahtumapaidan mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikojen ulkopuolella. 

Jokainen juoksija hakee kisatoimistosta juoksunumeron ja osallistumispaketin viimeistään 1,5 tuntia ennen oman juoksun alkua. T-paidan saa Olympiastadionilta kilpailunumerokuorta vastaan. Ota hyvissä ajoin esiin viesti, jossa on kerrottu kilpailunumerosi, jotta osaat mennä sujuvasti oikeaan jonoon. Palvelutiskit on jaoteltu kilpailumatkoittain ja kilpailunumeroittain. Jonottaessa on noudatettava turvavälejä. Erityisjärjestelyiden vuoksi T-paitaa ei voi sovittaa eikä vaihtaa.T-paitaa ei voi myöskään hakea jälkikäteen.

Juoksijoille tulee tieto omasta juoksunumerosta ja lähtöryhmästä sähköpostitse tapahtumaa edeltävällä viikolla (ns. lähtölupa).  Nimi- ja numerotieto riittävät numeron noutoon. Mikäli et itse pääse kisatoimistoon ennen juoksun alkua, kuoren voi hakea juoksunumerolla myös toinen henkilö.

Juoksunumero

Juoksunumero on henkilökohtainen eikä sitä voi turvallisuussyistä luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Juoksunumeron takapuolelle on täytettävä lääkintähenkilöstöä varten henkilötiedot sekä ICE puhelinnumero (ICE = In Case of Emergency). Juoksunumero tulee kiinnittää näkyvästi etupuolelle siten, että numero on helposti luettavissa. Ilman numeroa juoksevat poistetaan reitiltä, eikä ilman sitä pääse stadionin maalialueelle.

Numerolapusta tulee irroittaa sen reunassa oleva valkoinen henkilötieto-osa ennen juoksua. Juoksun jälkeen, jos olet käyttänyt varustesäilytystä, voit ojentaa pienen irroitettavan juoksunumerosi numerolapun keskiosasta varustesäilytykseen nopeuttamaan oman varustepussisi noutoa.

Numerolappu noudetaan Olympiastadionilta sen aukioloaikoina. Nouto onnistuu, kun kerrot nimesi ja numerosi. Voit noutaa sen myös sähköpostiisi tulleella ”lähtöluvalla”, joka tulee muutama päivä ennen starttia sähköpostiisi.

Numerolappuun tulee juoksunumeron lisäksi juoksijan etunimi, mikäli juoksija on ilmoittautunut virallisen ilmoittautumisajan puitteissa. 

Ajanotto

Ajanotto tehdään juoksunumeroon kiinnitetyllä ajanottosirulla ns. bib tagillä. Siru ja juoksunumero ovat kertakäyttöisiä, joten niitä ei tarvitse palauttaa. Ajanottojärjestelmän tuottaa Ultimate Sport Service.

Juoksijan lähtöaika rekisteröidään sirun avulla, kun hän ylittää lähtöviivalla olevat ajanottoanturit. Näin juoksija saa myös ”nettoajan”, joka kertoo ajan, jonka juoksija on todellisuudessa käyttänyt juoksuun lähtöviivalta maaliviivalle. Vältä käynnistämästä kelloa juuri lähtö/maalimaton päällä, jotta käsi ei peitä ajanottosirua ja häiritse ajanottoa.

Nettoaika on kuitenkin epävirallinen aika. Virallinen ”bruttoaika” mitataan lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen. 

Juoksijan tulee juosta kaikissa kontrollikohdissa ajanottolaitteiden kohdalta. Osallistujien on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita ajanottojärjestelmän oikeanlaisesta käytöstä. Ohjeita noudattamatta jättäneille ei taata aikaa.

Numerolapusta tulee irroittaa sen reunassa oleva valkoinen henkilötieto-osa ennen juoksua. Juoksun jälkeen, jos olet käyttänyt varustesäilytystä, voit ojentaa pienen irroitettavan juoksunumerosi numerolapun keskiosasta varustesäilytykseen nopeuttamaan oman varustepussisi noutoa.

Järjestäjällä on oikeus määrittää vuosittain tapahtumassa käytettävä ajanottoteknologia ja –menetelmä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

HOTELLI

PÄIVITETÄÄN VUODELLE 2021

Helsinki City Running Dayn virallisena kisahotellina toimii VALO Hotel Helsinki, joka tarjoaa majoitusvuorokauden tapahtuman osallistujille Smart-huoneessa hintaan 95 € ja Comfort-huoneessa 115 € per yö (1–2 hlöä). Tapahtumapäivinä aamupalatarjonnassa on huomiotu sen soveltuvuus juoksun osallistujille. Hintaan sisältyy aamiainen ja wellness-osaston käyttö.

Hotelliyöt on varattavissa aikavälille 01.10. – 06.10.2020. Voit varata etuhintaisen hotelliyön koodilla PROHCR20 osoitteessa: https://booking.valohotel.fi/. Huoneita on saatavilla rajoitettu määrä/päivä.

VALOn asiakaskokemus ja myyntitiimi palvelee arkisin klo 09:00 – 16:00 sähköpostitse reservations.helsinki@valohotel.fi ja puhelimitse +358 10 340 4000

HUOLTOPISTEET JA ENSIAPU

Huoltopisteet

Reitin huoltopisteillä tarjotaan vettä ja urheilujuomaa No Limits Sports Drink Lemon. 

Lisäksi maalissa runsas huoltotarjonta. Erityisruokavalioita ei valitettavasti voida huomioida.

Ensiapu

Maalissa sekä jokaisella huoltopisteellä on yhteys ensiapuun sekä keskeyttäneiden kuljetukseen. Lisäksi reitillä kiertää ensiapuhenkilöstöä polkupyörällä/skootterilla, heidän kauttaan saat myös yhteyden lääkintähuoltoon.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

INFOLEHTI 2020

Uusimman Helsinki City Running Day infolehden voit lukea täältä. 

LIIKENNETIEDOTE

Helsinki City Running Day vaikuttaa liikenteeseen 3.10.2020. Katso päivitetty liikennetiedote tästä Liikennetiedote 2020

LIIKUNTAEDULLA MAKSAMINEN JA LAHJAKORTIN TILAAMINEN

Voit maksaa osallistumisen Helsinki City Run, Helsinki City Marathon, Helsinki City 5 ja Helsinki City Double -juoksutapahtumiin seuraavilla liikuntaeduilla:
Smartum (SmartumPay mobiilimaksu, Smartum-setelit), ePassi/Sporttipassi, Eazybreak, Tyky (seteli ja online) ja Edenred (MyEdenred mobiilimaksu, Virike-setelit).

Toimi näin:

1. Ilmoittaudu ensin normaalisti nettisivuiltamme. Maksukohdassa (kassalla) valitse haluamasi liikuntaetutyyppi ja summa, jonka aiot maksaa käyttäen liikuntaetua. Tarkista, että sinulla on sopiva määrä saldoa ennen eteenpäin siirtymistä. Mikäli saldosi/setelisi eivät riitä, voit muuttaa liikuntaedulla maksettavan summan ja maksaa lopun luottokortilla tai verkkopankissa (valitse millä maksutavalla haluat maksaa loppusumman. Huom. ei käteinen!).

Huomaathan, että liikuntaedulla voit maksaa ainoastaan ilmoittautumisen. Lisäpalvelut (kuten peruutusturva ja osallistujavakuutus) maksetaan erikseen ilmoittautumisen yhteydessä. Liikuntaetua ei voi myöskään käyttää alennuskoodien yhteydessä. Järjestelmästä tulee automaattiviesti alennuskoodin (eli liikuntaetuvalinnan) käytöstä valitsemaasi summaa vastaan.

2. Seuraavaksi sinun tulee kirjautua käyttämääsi liikuntaetupalveluun maksamaan ilmoittautumisesi summa tai jos käytät seteleitä, lähettää ne toimistoomme. Toimita kuitti sähköisestä liikuntaetumaksusta osoitteeseen maraton@sul.fi. Ilmoittautuminen on voimassa vasta, kun liikuntaetumaksu (kuitti/setelit) on saapunut ja rekisteröity järjestäjän toimesta.

Maksutavat:

Sähköiset maksutavat: (esim. Eazybreak, ePassi, SmartumPay, MyEdenred) maksetaan aina kyseisessä palvelussa. Etsi Suomen Urheiluliiton tapahtuma Helsinki City Run, Helsinki City Marathon, Helsinki City 5, Helsinki City Running Day ja tee tilaus palvelun ohjeilla.

Liikuntaetu kortilla: Mikäli sinulla on käytössäsi liikuntaetupalvelun kortti (esim. Edenred, Smartum) voit liittää korttisi tiedot palveluntarjoajan sähköiseen palveluun (esim. MyEdenred, SmartumPay) ja suorittaa maksun verkossa.

Setelien toimitus postitse: Seteleissä tulee lukea oma nimi sekä mitä tapahtumaa ne koskevat. Älä lähetä osasuorituksena käteistä. Lähetä setelit osoitteeseen:

Suomen Urheiluliitto ry
Helsinki City Running Day
Valimotie 10
00380 Helsinki

Lisätietoja: maraton@sul.fi / puh. 044 3350 457

Ohjeet liikuntaedulla maksamiseen

HANKI VUODEN LIIKUTTAVIN LAHJAKORTTI

Aloita lahjakortin tilaaminen ilmoittamalla juoksija normaalisti mukaan Helsinki City Running Dayn 2021 -tapahtumiin (HCR-puolimaraton, HCM-maraton, Helsinki City 5, Helsinki City Double, HCM-viesti tai lasten Minimarathon) ja maksa osallistuminen maksusivulla.

HUOM! Ilmoittautumisesta lähtee automaattinen vahvistusviesti juoksijan sähköpostiosoitteeseen, joten mikäli kyse on yllätyksestä, ilmoita juoksija mukaan omalla sähköpostiosoitteellasi. Osoitetiedon voi muuttaa myöhemmin kirjautumalla juoksijan ilmoittautumisprofiiliin vahvistusviestissä tulevilla tunnuksilla.

Lähetä ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiviesti otsikolla ”Lahjakortti” osoitteeseen maraton@sul.fi ja kerro ostaneesi lahjakortin. Lähetämme sähköisen lahjakortin haluamallasi viestillä toivottuun sähköpostiosoitteeseen, joko suoraan lahjakortin saajalle tai sen ostajalle. 

Tästä pääset ilmoittautumiseen

WC:T, VARUSTESÄILYTYS, ARVOTAVARASÄILYTYS, PESEYTYMINEN, PYSÄKÖINTI

Varustesäilytys
Varustesäilytys sijaitsee Olympiastadionin Pohjoisella Stadionintorilla. Omat tavarat voi jättää omalla vastuulla juoksun ajaksi vartioituun varustesäilytykseen. Varustesäilytys on avoinna klo 9.00-21.15. Marathonviestin varustesäilytyksestä löydät tietoa tapahtumakohtaisesta infosta.

Säilytykseen voi jättää tavaraa ainoastaan sille varatussa tapahtuman virallisessa varustesäilytyspussissa, jonka jokainen saa kisatoimistosta oman juoksunumeron noudon yhteydessä. Omien varusteiden tulee mahtua kokonaan suljettuun pussiin, jonka koko on 54 x 60cm. Juoksijan tulee itse liimata varustepussiin oma juoksunumerotarransa sille varattuun kohtaan ennen varusteiden luovuttamista. Numerotarra löytyy juoksunumeron kanssa samasta kirjekuoresta. Varustesäilytyspussi luovutetaan takaisin ainoastaan kyseistä juoksunumeroa esittävälle.

HUOM! Järjestäjät eivät vastaa varustesäilytykseen jätetyistä arvotavaroista, joille on järjestetty oma maksullinen arvotavarasäilytys (kts. arvotavarasäilytys).

Arvotavarasäilytys
Arvoesineet, jotka mahtuvat kirjekuoreen (rahapussi, kello, kännykkä ym.) voi jättää Pohjoisella stadionintorilla sijaitsevaan arvotavarasäilytykseen 5 euron maksua vastaan. Arvotavarasäilytys on auki tapahtumapäivänä klo 9.00 – 21.15.

Varaathan käynnille riittävästi aikaa. Vuonna 2020 arvotavarasäilytyksessä suositellaan käytettävän maksuvälineenä korttimaksua. 

WC:T ja käsienpesumahdollisuudet

Olympiastadioninilla on runsaasti wc-tiloja, joissa käsienpesumahdollisuus. Lisäksi Expossa ja kisatoimistossa on useita käsiendesinfiointipisteitä. Väliaikaisia WC-rakenteita on lähtöalueella ja reitin varrella huoltopisteiden yhteydessä, näet huoltopisteet reittikartasta. Huomioithan, että suuri osallistujamäärä voi johtaa jonoihin. Huomioithan jonottaessa aina turvavälit ja muut osallistujat. 

Peseytyminen ja vaatteiden vaihto
Uimastadionilla on mahdollisuus vaatteiden vaihtoon sekä hyvin rajallinen määrä suihkuja. Uima-altaat eivät ole auki. Mikäli mahdollista, peseydythän vasta kotona. Pitkämatkalaiset voivat peseytyä halutessaan myös joko Töölön Kisahallilla (kertamaksu 3,50 euroa, auki klo 16 asti) tai Töölön Urheiluhallin uimahallissa (kertamaksu 5,50 euroa, auki klo 21 asti). 

Pysäköinti
EuroPark tarjoaa HCRD 2020 juoksijoille QR-koodilla 30 % alennuksen pysäköinnistä EuroParkin P-CityForum, P-Eliel ja P-Kamppi -pysäköintihalleissa. Alennus on voimassa 2.10.2020 klo 17.00 – 4.10.2020 klo 18.00.

Toimi näin pysäköintihallissa:

  1. Ota pysäköintilippu sisäänajopuomilta.
  2. Lähtiessäsi syötä ensin pysäköintilippu maksuautomaattiin.
  3. Sen jälkeen aseta oheinen QR-koodi maksuautomaatin QR-koodilukijaan ja pidä hetki paikallaan.
  4. Maksa pysäköinti joko käteisellä tai maksukortilla.
  5. Ota pysäköintilippu mukaasi.

Katso ajo-ohjeet europark.fi

Suosittelemme tulemaan paikalle kävellen tai pyörällä, mikäli mahdollista.
Tapahtuma-alueella ei ole erikseen juoksijoille varattua pysäköintitilaa. Jäähallin parkkipaikalla on noin 400 maksullista paikkaa, lisäksi Mäntymäenkentän maksulliset paikat ovat tänä vuonna myös juoksijoiden käytössä. 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

OPISKELIJASARJA

OLL:n opiskelijasarjaan ilmoittautuneet hakevat kilpailunumeronsa ja muun materiaalin 2.-3.10. kisatoimistossa sijaitsevasta opiskelijasarjan pisteestä.

Numeroa noudettaessa tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus.

Opiskelijasarjan pisteellä voi myös opiskelijakorttia näyttämällä siirtää osallistumisensa opiskelijasarjaan, jos on aiemmin ilmoittautunut yleiseen sarjaan. Mahdollista ylimääräistä ilmoittautumismaksua ei kuitenkaan palauteta enää tässä vaiheessa.

Huomioithan, että opiskelijoiden erityisosallistumismaksu koskee vain OLL:n jäsenjärjestöjen opiskelijoita. Jos et ole varma oman ylioppilas- tai AMK-opiskelijakuntasi kuulumisesta OLL:n, voit tarkistaa asian osoitteesta http://www.opiskelijaliikunta.fi tai liikuntasihteeriltä.Mahdollisesti puuttuva osa maksusta voidaan periä kisatoimistossa ennen kilpailunumeron antamista.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelija-sarjaan ilmoittautumisesta OLL:n sivulta TÄSTÄ.

OSALLISTUJALISTA

Katso Helsinki City Running Day 2020 osallistujalista täältä.

OSALLISTUJAVAKUUTUS

Osallistujavakuutus on OP-vakuutuksen kilpailulisenssivakuutus, joka kattaa osanottajille Helsinki City Running Dayn aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (hoitoturva 3500 €, invaliditeettiturva 10 000 €, kuolinturva 5000€). Vakuutus on ostettavissa ilmoittautumisen yhteydessä (hinta 2 €)  ja se on voimassa 3.10.2020. Vakuutuksen voi ostaa vain Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piirin kuuluvat henkilöt. Kaikilla ennen 9.1.2020 ilmoittautuneilla ja Helsinki City Marathonviestin osallistujilla vakuutus sisältyy automaattisesti osallistumismaksuun.

Vakuutusnumero on 16-693-457-1. Korvausta voit hakea osoitteessa vahinkoapu.op.fi. Lisätietoja saa puhelimitse numerosta 0100 5225 (Pohjolan Terveysmestari-palvelu).

Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista, kunnes korvausasia on käsitelty OP Vakuutuksessa. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoo, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää jatkokäsittelyä varten.

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

MATKAN VAIHTO, PERUUTUS, PERUUTUSTURVAMAKSU JA OSANOTON SIIRTÄMINEN

Haluan vaihtaa matkasta toiseen, miten toimin?

Mikäli olet jo ilmoittautunut HCRD 2020 -tapahtumaan, mutta haluat ilmoittautua toiseen matkaan, laita siitä sähköposti os. maraton@sul.fi. Muistathan myös mainita sähköpostin yhteydessä uuden tavoiteaikasi.

Vaihtaessasi pidemmälle matkalle maksat vain erotuksen maksamasi summan ja esim. HCM:n sen hetkisen hintaportaan välillä. Maksu tapahtuu pankkisiirrolla tai liikuntaetumaksulla, joista lähetetään kuitti osoitteeseen maraton@sul.fi

Mikäli haluat vaihtaa lyhyemmälle matkalle esim. maratonilta puolimaratonille, voit kirjautua omaan juoksuprofiiliisi ja tietojasi muokkaamalla vaihtaa matkan lyhyempään (14.9. mennessä). 14.9. jälkeen matkan vaihto lyhyempään tapahtuu maraton@sul.fi kautta. Huomaathan, että emme palauta osallistumismaksun erotusta tai osallistumismaksuja missään tapauksissa.

OSALLISTUMISEN SIIRTO SEURAAVAAN VUOTEEN PERUUTUSTURVAMAKSULLA

Mikäli et pääsekään osallistumaan tapahtumaan, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa siitä organisaatiolle. Juoksijan osanottomaksua ei palauteta missään tapauksessa.

Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää oman osallistumisoikeuden lääkärintodistuksella itselleen seuraavan vuoden tapahtumaan, mikäli on maksanut ilmoittautumisen yhteydessä peruutusturvamaksun. Peruutusturvamaksu on 10 €. Peruutusturvamaksulla juoksija voi siirtää osallistumisensa seuraavan vuoden tapahtumaan, kun hän on juoksupäivään mennessä lähettänyt organisaatiolle kopion lääkärintodistuksesta postitse (postileima viimeistään juoksupäivänä) tai sähköpostin liitteenä. Katso osoitteet nettisivun alapalkista.

Erityisjärjestelyiden vuoksi peruutusturvan voi poikkeuksellisesti ostaa myös jälkikäteen (ke 30.9. klo 23:59 mennessä) mikäli olet altistunut koronavirukselle, sairastunut tai sinulla on flunssan oireita. Edellämainituissa tapauksissa et tarvitse lääkärintodistusta, vaan voit siirtää osallistumisesi Omassa juoksijan profiilissasi. Kirjaudu profiiliisi / valitse muokkaa / siirto 2021. Tämän jälkeen järjestelmä ohjaa sinut maksamaan 10 euron siirtomaksun. Huomaathan, että ilman lääkärintodistusta tapahtuvat siirrot on tehtävä keskiviikko 30.9. klo 23:59 mennessä. Tämän jälkeen siirrot onnistuvat vain ennakkoon ostetulla peruutusurvalla sekä lääkärintodistuksella (jossa oltava päiväys ennen 3.10.2020 päivämäärää).

Siirron voi tehdä vain itselle ja vain seuraavan vuoden tapahtumaan. Siirrettyä osallistumista ei voi siirtää seuraavana vuonna uudestaan. Huom! Peruutusturvamaksua ei ole saatavilla Marathonviestille, vaan joukkueenjäseniä voi vaihtaa tapahtumaan saakka.

OSANOTON SIIRTÄMINEN TOISELLE JUOKSIJALLE

Jos sinulla ei ole peruutusturvamaksua maksettuna etkä halua sitä ostaa, voit siirtää osallistumisesi toiselle juoksijalle. Siirto toiselle juoksiijalle on tehtävä keskiviikko 30.9. klo 23.59 mennessä. Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle juoksijalle ilman uudelleenrekisteröintiä. Osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle juoksijalle saman vuoden tapahtumaan 10 € uudelleenrekisteröitymismaksulla. Pääsääntöisesti alennushintaisia osallistumisia ei voi siirtää eteenpäin (esim. jos voitit arpajaisissa osallistumisen).

Uudelleenrekisteröinti tapahtuu koodilla, jonka osallistumisoikeudestaan luopuva juoksija noutaa omasta henkilökohtaisesta juoksijaprofiilistaan. Hän välittää sen hänen tilalleen rekisteröityvälle juoksijalle, joka maksaa 10 € maksun. Alla tarkka ohje.

Ohje_ilmoittautumisen_siirto_toiselle_juoksijalle

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

REITIT, REITTIPROFIILIT JA TAPAHTUMA-ALUE 2020

PÄIVITETÄÄN VUODELLE 2021

Tapahtuma-aluekartta  2020

KATSO KAIKKI TAPAHTUMA-ALUE KARTAT TÄÄLTÄ.

Tapahtuma-alue karttqa

Garmin Helsinki City Marathon 2020 reitti

Garmin Helsinki City Marathon reittiprofiili 2020

**

Helsinki City Run 2020 puolimaraton reitti

HCR 2020 reittiprofiili

**

ECCO Helsinki City 5 reitti 2020

ECCO Helsinki City 5 2020 reittiprofiili

**

Helsinki City Maratonviesti 2020 reitti

HCMV 2020 reittiprofiili

**

Kaikkien tapahtumien reittikartat

HCRD yhteiskartta 2020
HCRD yhteiskartta 2020

OSALLISTUMISMAKSUT SISÄLTÄVÄT

(Huom! Ei Minimarathon)

*Osallistumisoikeus Suomen suosituimpaan juoksutapahtumaan
*Virkistäytymisasemat reitin varrella ja maalissa
*Mitali määräajassa maaliin juosseille
*Tekninen juoksupaita
*Tulospalvelujärjestelmän kautta tulostettava diplomi
*Mahdollisuus ostaa osallistujavakuutus ilmoittautumisen yhteydessä
*Kansainvälisen tason ajanotto
*Varustesäilytys
*Mahdollisuus arvotavarasäilytykseen
*Kansainvälisen tason UltimateLIVE -tulospalvelu
*Keskeyttäneiden kuljetuspalvelu (TaksiHelsinki)
*Ensiapu reitillä ja maalissa
*Maalihuollon ja palautumisalueen maalissa
*Ilmaisia yhteistreenejä pääkaupunkiseudulla
*Helsinki City Running Day -lehti
*Palautumisalueen (hieronta) maalissa

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

SÄÄNNÖT

Helsinki City Running Day säännöt 2020

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

VALOKUVAUS

Järjestäjän ottamat kuvat
Tapahtumassa kuvataan järjestäjän toimesta. Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille. Profiilissa annettu valokuvauslupa koskee ulkoistettua kuvauspalvelua, hyväksymällä säännöt jokainen juoksija voi tulla kuvatuksi tapahtumassa.

Vuonna 2020 Helsinki City Running Daylla ei ole kuvauspalvelua matkustusrajoitteiden takia. 

Löydät 2019 Marathon Photosin ottamat kuvat täältä. 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Juoksun aikana järjestetään tapahtumakuvaus. Helsinki City Running Dayn virallinen valokuvauskumppani on Pic2Go. Lisätietoa Pic2Go-kuvauspalvelusta päivitetään myöhemmin.

Juoksijoilla on mahdollisuus käyttää kuvauspalvelua vain, jos he ovat antaneet luvan tietojensa luovuttamiseen kuvauspalvelun käyttöön ilmoittautumisen yhteydessä tai juoksijan profiilissa. Ilman tätä lupaa et voi katsella ja ostaa kuviasi juoksun jälkeen, koska numerolapun yhdistäminen oikeaan juoksijaan ei tällöin enää onnistu.

YRITYS - JA RYHMÄILMOITTAUTUMINEN

Yritykset saavat ilmoittautumisen maksutavaksi laskun luomalla Yritys- ja ryhmäilmoittautumisen HCRD:lle.

Yrityksen yhteyshenkilö lisää ilmoittautumisen etusivulta joukkueen tiedot ilmoittautumisjärjestelmään ja saa itselleen joukkueenjohtajan tunnukset, joilla pääsee hallinnoimaan oman joukkueen ilmoittautumistietoja. Joukkueenjohtaja voi lisätä juoksijat omaan joukkueeseen tai juoksijat voivat itse tehdä omat ilmoittautumisensa kirjautumalla joukkueen tunnuksilla joukkueen jäseneksi.

Joukkueen kaikki osallistumismaksut lisätään samalle laskulle. Joukkueen johtaja pääsee tarkastamaan laskun tilanteen ja vastaa sen maksuun toimittamisesta haluamallaan hetkellä. Mikäli laskun maksun jälkeen joukkueeseen tulee uusia juoksijoita, näiden ilmoittautumiset kerääntyvät uudelle laskulle.

Juoksijat voivat täyttää ilmoittautumislomakkeen myös käyttämällä omia Facebook-tunnuksiaan, jolloin ilmoittautuminen yhdistyy omaan Facebook-tiliin. Facebookiin tulee näin ilmoitus siitä, kun ilmoittautuminen Helsinki City Running Dayn tapahtumiin on tehty sekä ilmoitus juoksun väliajoista sekä tuloksesta. Joukkueeseen voi lisätä juoksijoita kaikkiin Helsinki City Running Dayn matkoille (Helsinki City Marathon, Helsinki City Run puolimaraton, Helsinki City Marathonviesti, Helsinki City 5, Helsinki City Double ja Minimarathon). Matka valitaan joukkueenjäsenten ilmoittautumisen yhteydessä.

Toimi siis näin:

1. Lisää joukkue HCRD-ilmoittautumisjärjestelmään kohdasta ”yritys- ja ryhmäilmoittautuminen” (alla linkki)
2. Saat sähköpostilla vahvistusviestin, jossa on sekä juoksijoiden, että joukkueenjohtajan tunnukset
3. Jaa tunnukset juoksijoille ilmoittautumista varten tai lisää heidät joukkueeseen itse kirjautumalla joukkueen hallintasivulle
4. Tarkastele joukkueen ilmoittautumis- ja laskutietoja hallintasivulla
5. Maksa / toimita maksuun joukkueen ilmoittautumisista syntynyt lasku kohdasta ”muodosta lasku” (tulosta se itse joukkueenjohtajan tunnuksilla kun viimeinen juoksija on lisätty)

HUOM! Tehtyjä ilmoittautumisia ei voi perua.

Lue täältä tapahtumakohtainen info