Helsinki City marathonviesti

Koe maraton joukkueen kesken! Life Helsinki City Marathonviesti tarjoaa upean mahdollisuuden päästä nauttimaan kauniista Helsinki City Marathonin reitistä ja tunnelmasta lyhyemmissä pätkissä (osuudet n. 14, 8, 12 ja 8 km).

Ilmoittaudu

Starttiin on aikaa

Life Helsinki City Marathonviesti info

Ajanotto

Ajanotto tapahtuu viestikapulan avulla, jota joukkue kantaa mukana juoksulla. Joukkue juoksee yhteisaikaa. Henkilökohtaisia aikoja ei oteta. Maratonin normaalit väliaikapisteet ovat käytössä myös viestillä 10 km välein ja joukkue voi seurata juoksun etenemistä Ultimate Live -palvelusta.

Kilpailunumerot & viestikapula

1. Jokaisella juoksijalla on oma numerolappu, joka kiinnitetään paidan etuosaan.

2. Numerolapussa ei ole chippiä ajanottoa varten.

3. Koko joukkueen juoksunumerot on pakattu yhteen kirjekuoreen, josta löytyy myös neljäs, paksusta erikoispaperista valmistettu kertakäyttöinen viestikapula, johon on kiinnitetty chipit ajanottoa varten. Juoksijat kokoavat (käärivät) juoksukapulan itse ennen juoksua. Katso tästä esimerkki viestikapulasta DHL viestillä Kööpenhaminassa.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Life Helsinki City Marathonviestin hintaportaat 2023/ Hinta per 4 hengen joukkue

13.5.-16.5.2022 139 €
17.5.-31.10.2022 156 €
1.11.-9.1.2023 189 €
10.1.-15.3. 209 €
16.3.-27.4. 229 €
jälki-i. 28.4.-13.5. 239 €

Hinnat sisältävät tapahtumapaidan neljälle juoksijalle. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Joukkueen numerot haetaan yhdellä kerralla Kisatoimistosta (joukkueen kaikki numerot ovat samassa kuoressa) sen aukioloaikoina perjantaina tai lauantaina. Ota hyvissä ajoin esiin viesti, jossa on kerrottu joukkueen kilpailunumero, jotta osaat mennä sujuvasti oikeaan jonoon. Palvelutiskit on jaoteltu tapahtumittain kilpailunumeroittain. Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) sarjaan osallistuville on oma tiski. Toimita kaikki kisatoimistossa hoidettavat asiat kerralla, ja siirry sen jälkeen opasteita seuraten kohti paitojen jakelua. Voit kerätä paidat kaikille joukkueenjäsenille. Tarkista kisatoimiston aukioloajat yleisestä infosta. Huom! Life Helsinki City Marathonviestin juoksunumeroiden jako päättyy lauantaina klo 8.30.

Lähtöpaikka, reitti ja maali ovat täsmälleen samat kuin Helsinki City Marathonilla. Reittikartta löytyy alta pdf-muodossa. Lähtö sijoittuu Paavo Nurmen patsaalle Mäntymäentielle. Maali ja tapahtumakeskus sijaitsee Helsingin Olympiastadionilla. Viestiosuudet ovat noin 14, 8, 12 ja 8 kilometriä.

Vaihtopaikat sijaitsevat noin 14 kilometrin kohdalla Paciuksenkadulla Meilahdessa, 22 kilometrin kohdalla Hesperian puistossa ja 34 kilometrin kohdalla jälleen Paciuksenkadulla. Vaihdot on sijoitettu paikkoihin, joihin on helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä. Hesperian puiston vaihtopisteeseen on kävelymatka kisakeskuksesta. Vaihtoihin ei ole kuljetusta, vaan Helsingin sisäisen liikenteen kertaliput kaikille juoksijoille kuuluvat maratonviestin hintaan. Vaihtopaikoissa on wc:t.

Ensimmäinen juoksija lähtee matkaan Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaalta klo 9.30. Ensimmäisen osuuden juoksija ryhmittäytyy lähtöön Helsinki City Marathon juoksijoiden kanssa. Juoksijat siirtyvät itsenäisesti vaihtopaikkoihinsa julkisella liikenteellä (kertaliput kuuluvat joukkueen osallistumisen hintaan). Huomioikaa, että siirtymiseen menee jonkin aikaa, jotta ehditte valmiiksi vaihtoon ennen viestin tuojaa!

Reitillä on Helsinki City Maratonin huoltopistetarjonta ja maalissa laajempi huoltotarjonta. Kaikki joukkueen juoksijat ovat oikeutettuja maalihuoltoon.

Vaihtoalueet on merkitty selvästi reitillä. Joukkueen seuraava juoksija odottaa vaihtoalueen sivussa vaihtokarsinassa omaa vuoroaan. Vaihto tapahtuu ”viestikapulalla”, jonka järjestäjä toimittaa juoksijoille numerolapun noudon yhteydessä.

Maalialue sijaitsee Helsingin Olympiastadionilla. Kaikki joukkueen juoksijat voivat juosta yhdessä maratonportista sisään ja ylittää maaliviivan yhdessä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Jos ilmoitat yhden joukkueen ja maksat sen välittömästi, ilmoittaudu ”Ilmoittaudu” -painikkeesta. Valitse sen jälkeen tapahtuma ”Helsinki City Marathonviesti”.Voit ilmoittaa joukkueen heti ja täydentää juoksijat myöhemmin. Juoksijoita voi täydentää tai vaihtaa aina tapahtumaan saakka. Peruutusturvavakuutusta sairauden varalle ei ole saatavilla Marathonviestiin. Jos haluat laskun tai ilmoitat useita joukkueita kerralla, ilmoita joukkue mukaan laskutusasiakkaana kohdasta ”Ryhmäilmoittautuminen”. Ilmoittautua voi vain yhden henkilön toimesta, jolloin juoksijat lisätään joukkueeseen myöhemmin.

1. Joukkueen numerot haetaan yhdellä kerralla Kisatoimistosta sen aukioloaikoina perjantaina 13.5. tai lauantaina 14.5. klo 8.30 mennessä. Kaikkien joukkueenjäsenten numerot ja ”viestikapula” ovat samassa kirjekuoressa. Kuka tahansa joukkueen jäsenistä voi hakea joukkueen kirjekuoren.

2. Numeroinnit ovat mallia esim.  1 15 001, 2 15 001 3 151001 ja 4 15 001  siten että ensimmäisen osuuden juoksijalle tulee 1, toisen osuuden juoksijalle 2, jne.

3. Mikäli et ole ensimmäisen osuuden juoksija tulee sinun siirtyä vaihtoalueelle (ks. kartasta) odottamaan joukkueesi viestintuojaa. Joukkueen jäsenet siirtyvät itsenäisesti jalan tai julkisella liikenteellä (osallistumismaksuun sisältyy Helsingin Seudun Sisäisen liikenteen kertalippu jokaiselle). Huom! Sovi viestintuojan kanssa vaihdon aikataulu arvioimalla kaverin juoksuaika. Vaihto tapahtuu viestikapulan vaihdolla. 

4. Ole ajoissa vaihtopaikalla.

5. Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä. Käytännön vinkki: tuo osuutta juoksevan viestintuojan vaihtotavarat vaihtopaikalle ja jätä omat vaihtotavarasi viestintuojalle. Näin vaihtovarusteet siirtyvät kätevästi juoksijalta toiselle vaihdossa.

6. Osuutensa juossut viestintuoja palaa vaihtopaikalta Helsingin Olympiastadionille, saa mitalin kaulaansa ja maalihuollon. Joukkueenjäsenet voivat  juosta yhdessä maaliin sillä ajanotto-chippi on viimeisen juoksijan kädessä olevasssa viestikapulassa. Mikäli muut joukkueenjäsenet haluavat tulla jo ennakoon maalialueelle, voi maalialueelle siirtyä joko maratonportista tai keskeyttäneiden sisääntulosta. (Huom! Numerolappu oltava mukana).

Varustesäilytys Mikäli Maratonviestijuoksija haluaa käyttää tapahtuman varustesäilytystä on HCRD varustesäilytys avoinna Olympiastadionin Pohjoisella stadionintorilla (Helsinki City Marathonin säilytys) klo 8.30 – 16.30. Varustesäilytykseen jätetään tavarat Kisatoimistosta saatuihin tavarapusseihin. Kaiken säilytettävän tulee mahtua pussiin, eli ota mukaan vain välttämättömät tavarat. Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä, vaan vaihtovaatteet siirtyvät juoksijalta toiselle vaihdossa varustepussissa. Käytännön vinkki: vaihtovaatteet kannattaa siirtää varustepussissa osuudelta saapuvalle juoksijalle vaihdossa.

Life Helsinki City Marathonviestijoukkueen jäsenet saavat kaikki Helsinki City Running Day -mitalin Olyjmpiastadionin maalialueella. Maalialueelle pääsee vain numerolapulla, joten pidäthän numeron tallessa myös juoksuosuutesi jälkeen. Life Helsinki City Marathonviestissä palkitaan kolme parasta joukkuetta. Kolme parasta joukkuketta palkitaan Olympiastadionin takasuoralla välittömästi kolmen ensimmäisen joukkueen saavuttua maaliin.

VAIHTOPAIKAT 

Toisen, kolmannen ja neljännen osuuden juoksijoiden tulee siirtyä vaihtoalueelle odottamaan joukkueen viestintuojaa. Ole ajoissa vaihtopaikalla! Joukkueenjäsenet siirtyvät itsenäisesti julkisella liikenteellä (joukkueenjäsenet saavat HSL-lipun numeronhaun yhteydessä). Sovi viestintuojan kanssa vaihdon aikataulu arvioimalla kaverin juoksuaika. Vaihto tapahtuu viestikapulan (kääritty numerolappu) vaihdolla. Katso tapahtumapäivän ajantasaiset reittitiedot ja aikataulut osoitteesta www.hsl.fi Reittioppaasta tai HSL mobiilisovelluksesta. Ole ajoissa vauhtipaikalla.

1.VAIHTOPAIKKA (14KM) – Paciuksenkatu, Meilahti

Paciuksenkadun vaihtopaikkaan pääset kätevimmin 4 -raitiovaunulla.

2.VAIHTO (22 KM) – Hesperianpuisto

Hesperianpuiston vaihtopaikkaan pääset kävellen Olympiastadionilta.

3.VAIHTO (34 KM) – Paciuksenkatu, Meilahti

 Paciuksenkadun vaihtopaikkaan pääset kätevimmin 4 -raitiovaunulla.

4. MAALI (42 KM) – Olympiastadion

Kaikki joukkueenjäsenet voivat tulla yhdessä maaliin maratonportista ja juosta maalisuoran yhdessä (HUOM! NUMEROLAPPU OLTAVA RINNASSA)

Yleinen tapahtumainfo

Life Helsinki City MARATHONVIESTI REITTI 2022

Life Helsinki City Marathonviesti juostaan Helsinki City Marathonin kauniilla reitillä. Vaihtopaikat ovat Paciuksenkadulla Meilahdessa (14 km), Hesperian puistossa (22 km) ja jälleen Paciuksenkadulla (34 km). Olympiastadionin maalisuoran joukkue voi juosta halutessaan yhdessä! Klikkaamalla kuvaa näet kartan tarkemmin.

OHJE: Jos ilmoitat yhden joukkueen ja maksat sen välittömästi, ilmoittaudu ”ilmoittaudu” -painikkeesta. Valitse sen jälkeen tapahtuma ”Helsinki City Marathonviesti”. Jos haluat laskun tai ilmoitat useita joukkueita kerralla, ilmoita joukkue mukaan laskutusasiakkaana kohdasta ”Luo joukkue”. 

Joukkueen osallistumismaksu life Helsinki City Marathonviestiin sisältää

 • Osallistumisoikeus tapahtumaan neljälle hengelle
 • Laadukas tekninen HCRD-juoksupaita joukkueen jäsenille (Craft Zone, arvo 24,90 €)
 • Virkistäytymisasemat reitin varrella osuuskohtaisesti ja maalissa kaikille juoksijoille
 • Helsinki City Running Day -mitali kaikille juoksijoille
 • Kansainvälisen tason UltimateLIVE-tulospalvelu
 • Virallinen ajanotto joukkueelle
 • Keskeyttäneiden kuljetuspalvelu (TaksiHelsinki)
 • Osallistujavakuutus kaikille joukkueenjäsenille (Suomen sosiaaliturvaan (KELA) kuuluvat)
 • Ilmainen sisäänpääsy Uimastadionille
 • Tulospalvelujärjestelmän kautta tulostettava diplomi
 • Ensiapu reitillä ja maalissa
 • Helsingin julkisen liikenteen kertaliput
 • Ilmaisia yhteistreenejä pääkaupunkiseudulla

Joukkueen osallistumismaksu sisältää

osallistumisoikeuden lisäksi myös muita palveluita ja etuja, kuten mm. HCRD-juoksupaidat joukkueelle, virkistäytymisasemat reitillä, ajanoton sekä ilmaisia yhteistreenejä.

Tilaa juoksun uutiskirje!

Tilaa maksuton Juoksun uutiskirje ja saat parhaat tarjoukset sekä ajankohtaisimmat tiedot juoksutapahtumista ja juoksuharrastuksesta suoraan sähköpostiisi.

Tilaa