PIDETÄÄN YMPÄRISTÖ SIISTINÄ

Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumat ovat mukana kolmivuotisessa Ekokompassi-ympäristöohjelmassa. Työ aloitettiin vuosi sitten. Juoksijoille tämä näkyy parhaiten roska-asioissa. Vuonna 2018 kaikki tapahtumat juostaan samana päivänä ja se aiheuttaa jonkin verran muutoksia järjestelyihin. Roskisten määriä on lisätty ja niitä on pyritty sijoittamaan entistä paremmille paikoille juomapisteiden yhteyteen. Toivomme kuitenkin juoksijoilta ja katsojilta yhteistyötä: kuljeta roska seuraavaan roskikseen, älä heitä sitä luontoon!

ROSKAT ROSKIKSIIN!

Tapahtumanjärjestäjä toki kerää roskat pois maasta ja reitti jää lopulta parempaan kuntoon kuin aikaisemmin, sillä mukaan nousee paljon muutakin, kuin juoksijoiden pois heittämää roskaa.

Ihan heti juoksijoiden kintereillä siivousta ei kuitenkaan voida tehdä. Onkin toivottavaa, että juoksijat tähtäävät kaikki roskat saatavilla oleviin roskiksiin – myös ne geelien pienet muovilirpakkeet. Jos roskista ei heti ole näkyvissä voi roskan kuljettaa seuraavalle. Roskakoreja on saatavilla runsaasti ja ne on sijoiteltu mahdollisimman hyvälle etäisyydelle esimerkiksi juomapisteistä.

HELSINKI CITY RUNNING DAYN SIIVOUS

  • Tapahtuma-alueella on 19.5. siivousryhmiä, jotka huolehtivat Töölön Kisahallin, Mäntymäenkentän, Urheilukadun ja Telia 5G Areenan ympäristön siivouksesta tapahtuman aikana ja sen jälkeen.
  • Reitin juomapisteillä roskien siivouksesta huolehtivat pistettä hoitavat talkooporukat ja vapaaehtoiset.
  • Reitti siivotaan jälkisiivouksena pyöräpartion toimesta lauantai-iltana 19.5.
  • Mikäli maanantaina 21.5. vielä löytyy tapahtumistamme jääneitä roskia, olisimme kiitollisia jos voisitte laittaa sen lähimpään roska-astiaan. Mikäli roskia on huomattava määrä, voitte olla yhteydessä numeroon: 044-3350457.

Sportyfeel Helsinki City Run, Sportyfeel Helsinki City Marathon, Helsinki City Marathonviesti, Helsinki City 5, Minimarathon sekä Naisten Kymppi ovat Suomen Urheiluliiton järjestämiä tapahtumia, jotka ovat mukana Ekokompassi-ympäristöohjelmassa ja sitoutuneet parantamaan tapahtumiensa ympäristövaikutuksia pitkällä tähtäimellä. Auditoinnit tehtiin toukokuisissa Sportyfeel Helsinki City Run -tapahtumassa sekä Naisten Kympillä.

Jos haluat auttaa ympäristöä ja osallistua roskatalkoisiin, ota yhteyttä maraton(at)sul.fi .