VIIME HETKEN VINKIT VALMISTAUTUMISEEN MARATONVIIKOLLA

Tervetuloa maratonviikolle juoksijat! Joko jännittää? Lauantaina se koittaa Facebook-tapahtumasta!

Älä tankkaa liian suuria annoksia. Ennen maratonia on tärkeätä huolehtia, että kropan hiilihydraattivarastot ovat täynnä. Tämä onnistuu usein muuttamalla ruokavaliota hieman hiilihydraattipitoisemmaksi joitakin päiviä ennen maratonia ja syömällä niiden aikana useita hiilihydraattipitoisia ruoka-annoksia. Hiilihydraatinlähteinä voivat toimia esimerkiksi leipä, pasta, riisi, hedelmät, smoothiet ja puuro. Ruokien suhteen noudata itsellesi sopivia ruoka-aineita.

Juo riittävästi, jotta nestetasapaino pysyy yllä. Kesä on tullut ja säät ovat lämpimämpiä kuin harjoituskuukausina. Huolehdi kisaviikolla nestetankkauksesta jo 3-4 päivän aikana ennen tapahtumaa. Nauti n. 2 litraa ylimääräistä nestettä päivittäin esim. vettä ja urheilujuomaa.

Suunnittele kisapäivän juoksuasusi hyvissä ajoin ja laita varusteet valmiiksi jo edellisenä iltana. Älä unohda juoksunumeroasi, se on tärkein varuste jota kisassa päälläsi kannat! Juoksuun pukeutuminen riippuu paljon säästä. Nyrkkisääntö on yleensä se, että pukeudu kuin, olisi noin 10 astetta lämpimämpää kuin oikeasti on. Juostessa tulee lämmin! Jos kisapäivänä paistaa aurinko, kannattaa myös harkita aurinkorasvan käyttämistä ja hatun laittamista päähän.
Muista ottaa mukaan myös energiageelit, jos aiot niitä käyttää.

Koita saada riittävästi unta maratonia edeltävänä yönä. Jännitys tiivistyy eikä nukkuminen ehkä ole ensimmäisenä mielessä, kun kroppa saattaa käydä kierroksilla. Pyri kuitenkin saamaan riittävästi unta edellisenä yönä, sillä tarvitset kaiken energian kisapäivään!

Hae juoksunumerosi kisatoimistosta Töölön kisahallilta viimeistään lauantaina 19.5 klo 13.30 mennessä! 

Tsemppiä matkaan, nauti menosta ja tuuleta kunnolla maaliviivalla!

Tapahtuman viralliset hashtagit: #hcm2018 #helsinkicitymarathon #hcrd2018 #helsinkicityrunningday