YLI 1200 VAPAAEHTOISTA JA TALKOOLAISTA MAHDOLLISTAVAT HELSINKI CITY RUNNING DAYN TOTEUTUKSEN

Helsinki City Running Day yhdistää Suomen suurimmat juoksutapahtumat samaan päivään. 15 000 juoksijan tapahtuma ei synny itsestään, vaan tapahtumaa edeltää pitkä suunnittelutyö. Itse toteutus tapahtuu yli tuhannen vapaaehtoisen ja talkoolaisen ansiosta.

Helsinki City Running Dayn järjestelytoimikuntaan kuuluu noin 30 vapaaehtoista ja talkoolaista. Tämä joukko on avainroolissa ja luotsaa tahoilta sadoittain vapaaehtoisia, jotka toteuttavat Suomen suurimmat juoksutapahtumat erinomaisella laadulla kaikkia juoksijoita palvellen. Koko organisaation päämääränä on tuottaa tapahtuma, joka houkuttelee mahdollisimman runsaasti juoksijoita tapahtumaan ja sitä kautta tuo varoja suomalaiseen seuratoimintaan. Yleishyödyllisen yhdistyksen juoksutapahtumien tuotot ohjautuvat lasten ja aikuisten yleisurheilutoimintaan ympäri Suomen.

– HCRD:llä 1 200 talkootyötä tekevää ovat varmistamassa juoksijoille turvallisen ja elämyksellisen juoksun. Tämä porukka antaa yli 7 000 tunnin työpanoksen, joten annetaan heille hymy ja kiitetään kun siihen on aihetta, sanoo Kilpailunjohtaja Markku Haverinen.

Järjestelytoimikunnan avainhenkilöt vastaavat mm. reitin rakentamisesta, kisatoimiston toiminnoista, varaston huollosta, vapaaehtoisten koordinoinnista, juomapisteistä, juonnoista, kulkemisesta, maalihuollosta, lääkinnästä, ja monista muista asioista, joilla onnistunut tapahtuma toteutetaan. Vapaaehtoiset ja talkoolaiset tulevat pääosin yleisurheiluseuroista ja muista seuroista. Vuonna 2018 ensimmäistä kertaa mukana ovat myös hyväntekeväisyysjärjestöt. Uuden hyväntekeväisyyskonseptin myötä myös päähyväntekeväisyyskumppanimme tuovat oman kortensa kekoon. Suomen Punaisen Ristin, Syöpäsäätiön, Sairaalaklovnien ja Sydänliiton vapaaehtoiset pyörittävät osaa juomapisteistä ja ovat myös merkittävä apu tapahtuman onnistumiseen.

Tapahtumaan on enää reilu viikko aikaa ja koko upea porukka on jälleen sitoutunut tekemään töitä sen eteen, että Te, hyvät Juoksijat, viihdytte ja nautitte tapahtumasta.

Tervetuloa Helsinki City Running Daylle 19.5.2018!

Helsinki City Running Dayn järjestäjinä toimivat Suomen Urheiluliitto ry, Helsingin Kisa-Veikot, Viipurin Urheilijat sekä Helsingin Poliisi-Voimailijat.