Tunnelma oli katossa ja 14 000 juoksijaa nauttivat HCRD:n tunnelmasta

Helsinki City Running Day juostiin jälleen aurinkoisessa säässä toukokuun 18. päivä, 2019. Tunnelma oli katossa aamusta iltaan eikä kannustustakaan puuttunut. Tänä vuonna reitin varrella juoksijoita erityisesti ilahdutti kyltteihin kirjoitetut tsemppiviestit ja toinen toistaan upeammat kannustuspisteet. Kaikki, niin juoksijat kuin katsojatkin, olivat hyvällä tuulella. Voiko parempaa juoksun juhlaa ollakaan!

Aamu alkoi perheen pienempien ”maratoonarilla” kun minimaratoonarit kirmasivat n. kilometrin juoksun Eläintarhan kentältä Telia 5G Areenalle. Tämän jälkeen vuorossa oli Suomen suurin juoksumatka, Helsinki City Run puolimaraton. 9000 puolimaraton-juoksijaa starttasi viidessä eri lähdössä puolen päivän aikaan. Puolimaratonilaisten tuulettaessa Telia 5G Areenan maaliviivalla, oli seuraavien juoksujen vuoro startata. Garmin Helsinki City Marathonin ja Marathonviestin 1. osuuden juoksijat lähtivät matkaan Mäntymäentieltä ja jatkoivat Mannerheimintietä kohti pohjoista. Mukana oli myös jo puolimaratonin juosseita, Helsinki City Double – juoksijoita, ketkä juoksivat sekä puolimaratonin että maratonin samana päivänä.

Samaan aikaan myös Ruoholahdessa alkoi tapahtumaan kun Helsinki City 5 -juoksijat starttasivat. Heilläkin suuntana oli Telia 5G Areena ja sen huikea maalihuolto. Helsinki City 5 -tapahtuman osallistujamäärä tuplaantui edellisvuodesta ja 1000-päisessä juoksijajoukossa oli mukana sekä Suomen huippujuoksijoita että kuntoilijoita. Olipa mukana niitäkin, ketkä juoksivat elämänsä ensimmäinen juoksutapahtumansa. Tunnelma oli käsinkosketeltavaa.

Ison juoksutapahtuman ja kuuden matkan järjestäminen päivän aikana on pitkän suunnittelutyön tulosta. ”Erityisen haastavista Helsingin liikennejärjestelyistä huolimatta 14 000 juoksijaa saatiin juoksutettua hyvällä fiiliksellä läpi Helsingin. Kiitämme kaikkia osallistujia, yhteistyökumppaneita sekä 1200 talkoolaista, joilla kaikilla oli tärkeä rooli tapahtuman onnistumisessa,” Kilpailunjohtaja Markku Haverinen kiittelee.

Organisaatiossa katseet on jo suunnattu seuraavaan vuoteen. Helsinki City Running Dayn kuusi matkaa juostaan taas ensi vuonna samana lauantaina 16.5.2020. Tapahtumaan on jo nyt osallistunut yli 2000 juoksijaa ja ilmoittautumismäärä on reilusti edellä viime vuotta. Tervetuloa mukaan Suomen suurimpaan juoksun juhlaan taas ensi vuonna! ILMOITTAUDU 2020-VUODELLE TÄSTÄ.