KAINULAINEN PERUSTI JOUKKUEEN HELSINKI CITY MARATHONVIESTIIN JA HAASTOI SIIPPANSA

Amanda Kainulainen saa innostuksen tarttumaan. Työpaikallaan Sector Alarm –yhtiössä hän puhui kasaan nelihenkisen joukkueen Helsinki City Marathonin yhteydessä ensi kertaa juostavaan Marathonviestiin. Mutta se ei vielä riittänyt.
– Ollaan aviomieheni kanssa molemmat kilpailuhenkisiä. Niinpä päätin heittää hänelle haasteen, että hän laittaa vastaavan joukkueen pystyyn omalla työpaikallaan. Nyt sitten katsotaan, kumman työpaikalla on parempi jengi, Kainulainen sanoo.
Kainulaisen mukaan voittajajoukkueelle ei ole luvassa palkinnoiksi kuin hyvää mieltä, mutta tappion kärsinyt ei taida selvitä pelkällä pettymyksellä. Ei ainakaan Kainulaisen perheen sisällä.
– Luulen, että siitä saa kuulla seuraavan vuoden ajan, jos häviää, Kainulainen veistelee korkeintaan puolitosissaan.
Sen verran totista kilpailutilanne puolisoiden johtamien joukkueiden kesken on, että kummassakin firmassa tapahtumaan valmistaudutaan huolella.
– Kyllä tässä päivittäin välitetään viestiä puolin ja toisin, mikä on ollut ollut oman työpaikan juoksijoiden lenkkivauhti, Kainulainen kertoo.

”Lenkkeily ei saa olla pakkopullaa”

Kainulainen on ex-kilpauimari, joka innostui juoksusta äidiksi tultuaan. Sittemmin siitä tuli koko perheen yhteinen harrastus.
Kainulainen ei juokse pakolla, eikä otsa rypyssä, vaikka kilpailuhenkeä löytyy. Joka vuosi on tavoitteena ollut parantaa omaa aikaa Helsinki City Run –puolimaratonilla.
– Juoksen fiilispohjalta. Haluan pitää lenkkeilyssä rentouden. Se ei saa olla mitään pakkopullaa, Kainulainen sanoo.
Asiakaspalvelutehtävissä päivät ahertava Kainulainen solmii lenkkitossun nauhat ja ampaisee juoksulenkille 3-6 kertaa viikossa. Usein jo aamulla.
– Siellä saa hyvin tyhjennettyä ajatukset. Se on myös sitä omaa aikaa. Tosin minulle se on usein myös yhdessä oloa, koska juoksen lenkkejä myös ystävien kanssa.
Helsinki City Marathonviestissä on neljä osuutta. Ne ovat 15, 8, 7 ja 12 kilometrin mittaisia. Kainulainen juoksee 15 kilometriä.

Marathonviesti on osa 19. toukokuuta järjestävää Helsinki City Running Day –juoksutapahtumien päivää.
Kainulaisen treeniäni voi seurata instagramissa @Amtsi tai blogissa Sillyblondie.com