HELSINKI CITY 5:LTÄ YSTÄVIÄ JA JUOKSUPÖHINÄÄ

Pouhakka: Helsinki City 5:ltä ystäviä ja juoksupöhinää

Kokeneen harrastajajuoksija Tiina Pouhakan silmissä Helsinki City 5 on oiva maistiainen juoksutapahtumien maailmaan kenelle tahansa liikunnasta pitävälle.
– Vaikkei itse mene kovaa, tapahtumasta jää huippukiva fiilis, kun tulee maaliin ja tapaa siellä muita ihmisiä. On kiva kisatunnelma ja sellaista juoksupöhinää, Pouhakka sanoo.
Pouhakan oma juoksuharrastus alkoi seitsemän vuotta sitten työmatkajuoksijana. Kipinä juoksutapahtumiin syttyi Helsinki City Run –puolimaratonista. Tapahtumista on löytynyt kokonainen ystävien verkosto, joka pitää yhteyttä läpi vuoden.
– Olin raskaana viime vuoden Helsinki City Runin aikaan, enkä päässyt juoksemaan, mutta tulin silti paikalle tapaamaan juoksun kautta syntyneitä tuttavia. Heitä on ympäri Suomen, Pouhakka kertoo.
Ystävykset juoksevat tapahtumissa omaa tahtia. Rupatteluun ja kuulumisten vaihtamiseen löytyy aikaa juoksun molemmin puolin.
– Nähdään aina ennen juoksua ja maalissa. Muina aikoina tsemppaillaan toisiamme somessa, Pouhakka kertoo.

Se innostaa, kun näkee mitä muut tekevät

Erityisopettajana Tampereella toimiva Pouhakka on äitiyslomalla. Lenkkiseurana on vajaa puolivuotias lapsi, joka nauttii rattaissa äidin liikuntahetkistä ja ulkoilmasta.
– Kävelen tai juoksen päivittäin rattaiden kanssa noin tunnin, Pouhakka kertoo.
Viiden kilometrinkatujuoksu, Helsinki City 5 on Pouhakalle maltillinen paluu juoksutapahtumiin raskauden jälkeen. Puolimaratonien aika on tuonnempana.
– Se innostaa mukaan juoksemaan, kun näkee somessa, mitä ystävät tekevät pitkin vuotta.

Helsinki City 5 on osa 19. toukokuuta järjestettävää Helsinki City Running Day –juoksutapahtumien kokonaisuutta.