HELSINKI CITY MARATHONILTA RANKING-PISTEET MM-KOITOKSEEN

Lontoon maratonilla on keväällä 2020 tarjolla MM-kilpailu ikäsarjoittain 40-44-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Kevään Helsinki City Marathon on yksi ranking-kilpailuista, joiden pisteillä paikat MM-maratonille jaetaan.

Lontoon maratonille 2020 huipentuva ranking-kisojen sarja kantaa tukijoidensa mukaan nimeä The Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Rankings.
Kilpailuja on ympäri maailman, yhteensä 50. Ranking-pisteitä voi Helsinki City Marathonin lisäksi kerätä muiden muassa Mumbaissa, Tel Avivissa, Torontossa ja Houstonissa.
Urheilija voi osallistua niin moneen ranking-kilpailuun kuin haluaa, mutta ranking-tulos muodostuu kahden kilpailun tuomista pisteistä. Noiden pisteiden perusteella valitaan osallistujat eri ikäsarjojen MM-kilpailuun.

Ikäsarjat ovat 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79 ja 80+. Ranking-pisteiden keruu alkaa 16. syyskuuta ja päättyy ensi vuonna 29. syyskuuta.
Kaikki rankingissa mukana olevat kilpailut ja pistelaskusysteemit löytyvät täältä:
https://www.worldmarathonmajors.com/agwr/how-it-works/

Ranking-järjestelmä on selvitetty myös oheisella videolla:
https://youtu.be/QghpXK2_cNc

Ilmoittautuessasi Helsinki City Marathonille valitse -Kyllä- kohtaan ”Annan luvan ilmoittautumistietojeni välittämiseen World Marathon Majors:lle”. Osallistut automaattisesti pisteiden keräämiseen. Ilmoittaudu ensi kevään HCM:lle tästä.