HCM ON EKOKOMPASSI-TAPAHTUMA

Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumat on mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä. Tapahtumien kriteeristöt määritettiin talven aikana ja auditointi tehtiin Helsinki City Runin ja Naisten Kympin aikana menestyksekkäästi. SUL-juoksutapahtumat saavat jatkossa käyttää Ekokompassi-sertifikaattia ja nimikettä Ekokompassi-tapahtuma.

Ekokompassi on tapahtumille ja yrityksille soveltuva ympäristöjärjestelmä, johon SUL juoksutapahtumat ovat sitoutuneet. Tavoitteena on parantaa ympäristön tilaa sekä taata yritysten asiakkaille ja tapahtumakävijöille mahdollisimman ympäristöystävälliset palvelut. Ekokompassin avulla kootaan yhteen ja kehitetään järjestelmällisesti ympäristöasioita aluksi kolmen vuoden ajan. Näin luodaan jo ennestään hyvien käytäntöjen lisäksi toimintamalleja ympäristöystävällisen, laadukkaan ja vastuullisen tapahtuman järjestämiseksi.

Muun muassa näin Ekokompassi vaikuttaa toimintaan:

  • Yleisöä ja juoksijoita pyydetään kunnioittamaan ympäristöä ja laittamaan kaikki roskat roskiksiin.
  • Reitin jälkisiivouspartio siivoaa reitin heti juoksijoiden jälkeen. Ylimääräinen Roskapartio on vielä sen jälkeen hereillä ja lähtee ilmoituksesta liikkeelle!
  • Juoksijoita ohjeistetaan tulemaan tapahtumapaikalle julkisilla kulkuneuvoilla. Seurataan ja vähennetään kilpailun järjestelyorganisaatioon kuuluvien ajokilometrejä ja suositaan polkupyörää, julkisia kulkuneuvoja ja sähköautoja mahdollisuuksien mukaan.
  • Uudet tapahtumissa käytettävät tuotteet tilataan mahdollisuuksien mukaan kierrätettävästä tai ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavasta materiaalista
  • Kylttejä, markkinointimateriaaleja ja muita aineistoja kierrätetään mahdollisimman paljon uusiokäytössä hävikin vähentämiseksi
  • Tapahtuman kumppanuuksissa suositaan ympäristövastuuta kantavia yrityksiä ja kumppaneita pyydetään huomioimaan ekologisuus tapahtumatoteutusta tehtäessä
  • Roskan määrää pyritään vähentämään kaikilla tapahtumasektoreilla ja -alueilla. Lajittelun määrää lisätään ja roskakorien sijoittelu arvioidaan uudelleen ihmisvirtojen mukaisesti.
  • Vanhat lenkkarit on mahdollista kierrättää tapahtumissa

Olethan mukana ympäristötalkoissa!

Ekokompassi