Vinkit talvijuoksupukeutumiseen

Kuinka pukeutua talvijuoksuun?
Kylmemmät kelit ovat täällä ja pukeutumiseen on syytä kiinnittää enemmän huomiota. Talviset kelit eivät suinkaan estä juoksemista, mutta muutama vinkki pukeutumiseen saattaa tehdä juoksusta huomattavasti miellyttävämpää.

HCRD:n vinkit talvipukeutumiseen ovat:
-Suojaa pää joko pannalla tai pipolla, materiaali on hyvä olla hengittävä, mutta lämmin
-Suojaa kädet esimerkiksi sormikkailla ja kaula/niska buff-huivilla
-Suojaa nilkat! Akillesjänteet ovat herkästi alttiina kylmälle, joten suojaa villaisilla säärystimillä
-Kerrospukeudu! Vältä puuvillaa, suosi hengittäviä, teknisiä materiaaleja, jotka siirtävät kosteutta iholta ulompiin kerroksiin. Kylmällä kelillä esimerkiksi aluskerrasto merinovillasta on hyvä, sillä se lämmittää kosteanakin.
-Älä ylipukeudu. Pukeudu, kuin lämpötila olisi 10 astetta lämpimämpi, kuin mittari näyttää. Lenkin alussa saakin tuntua viileältä.
-Tuulta pitävä takki etenkin tuulisilla keleillä, suosi myös talvitrikoita (tai käytä kaksia juoksutrikoita päällekkäin)
-Naisilla usein takamus ja reidet palelevat. Toppa- tai itse tehty villahame on loistava keksintö!
-Jäisellä kelillä käytä nastoja tai nastalenkkareita. Lumisella alustalla pärjää kuitenkin hyvin tavallisilla juoksukengillä.

Huomioi kylmän ilman vaikutus elimistöön. Älä yritä pitää samaa vauhtia kuin lämpimällä säällä, sillä kylmässä juokseminen on kuormittavampaa.

Tsemppiä talvitreeneihin!

Helsinki City Running Day 14.5.2022 – ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Helsinki City Run Helsinki City MarathonHelsinki City MarathonviestiSalvequick Helsinki City 5Helsinki City Double  ja  Minimarathon

Osallistumalla Suomen Urheiluliiton ja jäsenseurojemme tapahtumiin tuet suomalaista yleisurheilutoimintaa.