VIIME HETKEN VINKIT KISAVIIKOLLE!

Tervetuloa kisaviikolle juoksijat! Joko jännittää? Tässä tulee muutamia vinkkejä valmistautumiseen kohti lauantain Helsinki City Running Day:ta!

Älä kokeile mitään uutta. Kisaviikolla kannattaa pysytellä tutuissa omissa rutiineissa, jotka toimivat. Älä kokeile uusia ruokia, juomia tai varusteita juuri ennen kisapäivää.

Anna jaloille lepoa, etenkin viimeisinä päivinä ennen kilpailua. Tavoitteena on päästä lauantaina starttiviivalle levänneillä jaloilla, jotka on valmiina juoksemaan! Perjantai-iltana klo 18 järjestetään HCRD Shake Out Run, jossa juostaan kevyt 20-30 minuttin verryttelylenkki ennen lauantaita. Tule mukaan ja katso lisätietoja Facebook-tapahtumasta.

Tankkaa sopivasti, älä liikaa. On tärkeätä syödä riittävästi kisaviikolla, jotta energiavarastot pysyvät täynnä. Suurien annosten sijaan vatsalle on ystävällisempää syödä hiilihydraatteja useammin, pienempinä annoksina pitkin päivää. Viimeisen vuorokauden aikana ennen kilpailua kannattaa välttää huonosti sulavia ruokia ja palailla omaan normaaliin ruokavalioon. Valitse kisaviikon ruokailuihin sellaisia hiilihydraatinlähteitä jotka sopivat juuri sinun vatsallesi.

Muista myös riittävä nesteytys. Nesteytys on tärkeä osa juoksutapahtumaan valmistautumista ja siihen on kiinnitettävä huomiota jo 3-4 päivää ennen kilpailua. 1-2 tuntia ennen starttia ei enää kannata ”juomalla juoda”, jotta nesteet ei hölskyisi vatsassa ja häiritsisi juoksua.

Valitse kisavaatteet hyvissä ajoin ja varmista, että sinulla on kaikki mitä tarvitset. Juoksuvaatteet kannattaa valita jo edellisenä päivänä ennen kilpailua, jotta niistä ei tarvitse hermoilla enää kisapäivänä. Muista kiinnittää juoksunumero paitaan näkyville, se on tärkein varuste jota kannat mukanasi juoksun aikana. Muista myös ottaa energiageelit mukaan, jos aiot niitä käyttää.

Pukeudu sään mukaisesti. Tällä hetkellä säätiedote lupaa lauantaille n. 15 astetta ja aurinkoa. Tämä saattaa vielä kuitenkin muuttua, joten seuraa säätiedotusta ja valitse juoksuasu sen mukaan. Me myös päivitämme viimeisimmän säätiedotteen sosiaaliseen mediaan (@helsinkicityrunningday) ennen lauantaita.

Koita saada hyvät yöunet perjantain ja lauantain välisenä yönä. Sinua saattaa jännittää ja se kuuluu asiaan. Koita kuitenkin saada nukuttua hyvin ennen lauantaita, sillä tarvitset juoksupäivään kaiken mahdollisen energian.

Ja viimeisenä vinkkinä: Nauti ja fiilistele! Onnea matkaan!