UUTTA: JUOKSUNUMEROT TULOSTETAAN NUMEROA NOUDETTAESSA

Helsinki City Running Day ottaa merkittävän askeleen tiellä kohti ympäristöystävällisempää tapahtumaa, kun juoksunumerot tulostetaan vasta paikan päällä juoksijan saavuttua noutamaan numeroaan kisatoimistosta. Näin numeroita tulostetaan vain tarkalleen sama määrä, kuin osallistujia lähtöviivalle asettuu, eikä turhaa jätettä kerry.

Uudistuksen myötä numeroiden jakoon liittyvä paperi- ja pahvijätteen määrä vähenee noin 90 prosentilla, eikä sekajätettä muodostu lainkaan. Kun ennakkoon painettujen numeroiden kuljettaminen jää kokonaan pois, myös logistiikkapäästöt pienenevät merkittävästi.

Osallistujan kannalta oman juoksunumeron nouto on yhtä helppoa kuin ennenkin. Osallistuja saa sähköpostina ja tekstiviestinä QR-koodin ja tiedon juoksunumerosta. Kisatoimistossa toimitsija lukee koodin lukulaitteella ja tulostaa numeron. Samalla jaetaan hakaneulat numeron kiinnittämistä varten, sekä nippuside varustesäilytyslipukkeeseen. Noutoprosessi on yhtä nopea kuin aiemminkin, ellei jopa nopeampi, sillä kaikkien juoksumatkojen numeroita tulostetaan kaikilla numeronnoutopisteillä. Juoksija voi siis aina valita lyhimmän jonon. Yksi henkilö voi myös edelleen noutaa useamman juoksijan numerot; muut lähettävät oman QR-koodiviestinsä numeroita noutavalle henkilölle, ja hän saa koodit näyttämällä mukaansa toistenkin numerot.

QR-koodi sisältää myös tiedon osallistumismaksuun sisältyvästä tai lisäpalveluna ostetusta tapahtumapaidasta, jonka koko tulostuu numerolapun irrotettavaan osaan. Irrotettavana osana numerolapussa on myös lipuke varustesäilytystä varten.

Uuden käytännön myötä myös viime hetken ilmoittautujat saavat etunimensä juoksunumeroon. Aiemmin nimi näkyi juoksunumerossa vain niillä, jotka olivat ilmoittautuneet vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.