TOPI RAITANEN HELSINKI CITY 5 -UUTUUSJUOKSUN TÄHTI

Topi Raitanen uuden Helsinki City 5 -juoksun tähti

Estejuoksija Topi Raitanen ja liuta muita kestävyysjuoksun kärkinimiä osallistuu toukokuun 19. päivä Helsinki City Running Dayn juoksutapahtumiin. Ensi kertaa järjestettävän juoksun superpäivän tapahtumiin oli vappuun mennessä ilmoittautunut yhteen 13 200 juoksijaa. Helsingin Kisa-Veikkojen edustava Raitanen juoksee Helsinki City 5 -kilpailun, eli viiden kilometrin katujuoksun. Samana päivänä juostaan myös Sportyfeel Helsinki City Marathon ja Sportyfeel Helsinki City Run -puolimaraton.
– Kaikilla kolmella matkalla on nopea reitti ja parhaille on jaossa palkintorahaa, kertoo Helsinki City Running Day -tapahtumien kilpailunjohtaja Markku Haverinen.

Helsinki City 5 juostaan nyt ensimmäistä kertaa. Uutena kilpailumuotona on juoksijoille tarjolla neliosuuksinen Marathonviesti, joka juostaan Sportyfeel Helsinki City Marathonin yhteydessä.
Raitanen sijoittui viime kesänä 3000 metrin esteissä neljänneksi alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Bydgoszczissa ja Taipein Universiadeissa. Hänen kesän päätavoitteena on onnistua elokuussa Berliinissä EM-kisojen estejuoksussa. Raitasta ovat haastamassa ainakin estejuoksun viime kesän Kalevan kisojen hopeamitalisti Hannu Granberg sekä tuore maantiejuoksun SM-hopeamitalisti Antti-Pekka Niinistö.

Granberg, Kuivisto ja Kiekara mukana

Naisten Helsinki City 5 -kisaan on ilmoittautunut Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto, joka on 800 ja 1500 metrin hallitseva Suomen mestari.
Ilmoittautuneiden joukossa ovat myös Tampereella käytäviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin tähtäävä Forssan Salaman kestävyysjuoksija Astrid Snäll sekä Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander.
Annemari Kiekara on ilmoittautunut 5 kilometrille ja puolimaratonille, mutta juossee vain toisen matkan. Forssan Salamaa edustava kokenut juoksija on yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista naiskestävyysjuoksijoista.
Moninkertainen puolimaratonin Suomen mestari ja ex-maajoukkuejuoksija Jussi Utriainen on ilmoittautunut Helsinki City Runille kuten myös hiljattain kuuden tunnin juoksun Suomen ennätyksen rikkonut ultrajuoksija Henri Ansio.

– Osanottajalistat täydentyvät vielä. Jälki-ilmoittautuminen on käynnissä tapahtumaan saakka tai niin pitkään kuin numeroita riittää kaikkiin juoksutapahtumiin, Haverinen sanoo.