Helsinki City marathonviesti

Koe maraton joukkueen kesken! Saucony Helsinki City Marathonviesti tarjoaa upean mahdollisuuden päästä nauttimaan kauniista Saucony Helsinki City Marathonin reitistä ja tunnelmasta lyhyemmissä pätkissä (osuudet n. 13,5 km, 8,1 km, 13 km ja 7,6 km).

Ilmoittaudu

Starttiin on aikaa

Saucony Helsinki City Marathonviesti info

Ajanotto

Ajanotto tapahtuu viestikapulan avulla, jota joukkue kantaa mukana juoksulla. Joukkue juoksee yhteisaikaa. Henkilökohtaisia aikoja ei oteta. Maratonin normaalit väliaikapisteet ovat käytössä myös viestillä 10 km välein ja joukkue voi seurata juoksun etenemistä Ultimate Live -palvelusta.

Kilpailunumerot & viestikapula

Jokaisella juoksijalla on oma numerolappu, joka kiinnitetään paidan etuosaan. Koko joukkueen juoksunumerot jaetaan kerralla maratonviestille osoitetulla palvelupisteellä. Mukana tulee myös viides numero, joka kääritään rullalle kertakäyttöiseksi viestikapulaksi.

Viestijoukkueen yhteyshenkilö noutaa koko joukkueen juoksunumerot kisatoimistosta Olympiastadionilta ennen juoksua (myös toinen henkilö voi hakea joukkueen numerot joukkueen QR-koodilla).

Tarkista kisatoimiston aukioloajat yleisestä infosta. Ota hyvissä ajoin esiin sähköpostilla ja tekstiviestillä saamasi QR-koodi, ja näytä se toimitsijalle.

Huom! Saucony Helsinki City Marathonviestin juoksunumeroiden jako päättyy lauantaina klo 8.40.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Saucony Helsinki City Marathonviestin hintaportaat 2025
Hinta per 4 hengen joukkue

10.-14.5. 155 €
15.5.-31.10. 175 €
1.11.2024-7.1.2025 200 €
8.1.-11.3. 220 €
12.3.-29.4. 240 €
30.4.-17.5. 249 €

Hinnat sisältävät tapahtumapaidan neljälle juoksijalle.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Lähtöpaikka, reitti ja maali ovat täsmälleen samat kuin Saucony Helsinki City Marathonilla. Reittikartta löytyy alta pdf-muodossa. Lähtö sijoittuu Paavo Nurmen patsaalle Mäntymäentielle. Maali ja tapahtumakeskus sijaitsee Helsingin Olympiastadionilla. Viestiosuudet ovat noin 13,5 km, 8,1 km, 13 km ja 7,6 kilometriä.

Vaihtopaikat sijaitsevat noin 13,5 kilometrin kohdalla Meilahden puistossa (arboretum), 21,6 kilometrin kohdalla Oopperan kulmalla ja 34,6 kilometrin kohdalla jälleen Meilahden puistossa. Vaihdot on sijoitettu paikkoihin, joihin on helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä. Helsingin sisäisen liikenteen liput on hankittavissa HSL-sovelluksella.

Vaihtopaikoilla on wc:t.

Ensimmäinen juoksija lähtee matkaan Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaalta klo 9.40. Ensimmäisen osuuden juoksija ryhmittäytyy lähtöön Saucony Helsinki City Marathon juoksijoiden kanssa. Juoksijat siirtyvät itsenäisesti vaihtopaikkoihinsa julkisella liikenteellä. Huomioikaa, että siirtymiseen menee jonkin aikaa, jotta ehditte valmiiksi vaihtoon ennen viestin tuojaa!

Reitillä on Saucony Helsinki City Maratonin huoltopistetarjonta ja maalissa laajempi huoltotarjonta. Kaikki joukkueen juoksijat ovat oikeutettuja maalihuoltoon.

Vaihtoalueet on merkitty selvästi reitillä. Joukkueen seuraava juoksija odottaa vaihtoalueen sivussa vaihtokarsinassa omaa vuoroaan. Vaihto tapahtuu ”viestikapulalla”, jonka järjestäjä toimittaa juoksijoille numerolapun noudon yhteydessä.

Maalialue sijaitsee Helsingin Olympiastadionilla. Kaikki joukkueen juoksijat voivat juosta yhdessä maratonportista sisään ja ylittää maaliviivan yhdessä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Jos ilmoitat yksityishenkilöiden joukkueen, tee ilmoittautuminen ”Ilmoittaudu” -painikkeesta. Valitse sen jälkeen tapahtuma ”Helsinki City Marathonviesti”. Voit ilmoittaa joukkueen heti ja täydentää juoksijat myöhemmin. Juoksijoita voi täydentää tai vaihtaa aina tapahtumaan saakka. Peruutusturvavakuutusta sairauden varalle ei ole saatavilla Marathonviestiin.

Jos ilmoitat yrityksen toimesta useita joukkueita, ja haluat laskun (y-tunnus vaaditaan), ilmoita joukkueet mukaan laskutusasiakkaana kohdasta ”Ryhmäilmoittautuminen”. Ilmoittautua voi vain yhden henkilön toimesta, jolloin juoksijat lisätään joukkueeseen myöhemmin.

1. Joukkueen numerot haetaan yhdellä kerralla Kisatoimistosta sen aukioloaikoina perjantaina tai lauantaina klo 8.40 mennessä. Kaikkien joukkueenjäsenten numerot ja ”viestikapula” ovat tulostetaan kerralla. Kuka tahansa joukkueen jäsenistä voi asioida kisatoimistossa.

2. Numeroinnit ovat mallia esim.  1 15 001, 2 15 001 3 151001 ja 4 15 001, siten että ensimmäisen osuuden juoksijalle tulee 1, toisen osuuden juoksijalle 2, jne.

3. Mikäli et ole ensimmäisen osuuden juoksija tulee sinun siirtyä vaihtoalueelle (ks. kartasta) odottamaan joukkueesi viestintuojaa. Joukkueen jäsenet siirtyvät itsenäisesti jalan tai julkisella liikenteellä. Huom! Sovi viestintuojan kanssa vaihdon aikataulu arvioimalla kaverin juoksuaika. Vaihto tapahtuu viestikapulan vaihdolla. 

4. Ole ajoissa vaihtopaikalla.

5. Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä. Käytännön vinkki: tuo osuutta juoksevan viestintuojan vaihtotavarat vaihtopaikalle ja jätä omat vaihtotavarasi viestintuojalle. Näin vaihtovarusteet siirtyvät kätevästi juoksijalta toiselle vaihdossa.

6. Osuutensa juossut viestintuoja palaa vaihtopaikalta Helsingin Olympiastadionille, saa mitalin kaulaansa ja maalihuollon. Joukkueenjäsenet voivat juosta yhdessä maaliin, sillä ajanotto-chippi on viimeisen juoksijan kädessä olevasssa viestikapulassa. Mikäli muut joukkueenjäsenet haluavat tulla jo ennakkoon maalialueelle, voi maalialueelle siirtyä joko maratonportista tai keskeyttäneiden sisääntulosta. (Huom! Numerolappu oltava mukana).

Varustesäilytys Mikäli Maratonviestijuoksija haluaa käyttää tapahtuman varustesäilytystä on HCRD varustesäilytys avoinna Olympiastadionin Pohjoisella stadionintorilla (Saucony Helsinki City Marathonin säilytys) klo 8.10 – 16.30. Varustesäilytykseen jätetään tavarat Kisatoimistosta saatuihin tavarapusseihin. Kaiken säilytettävän tulee mahtua pussiin, eli ota mukaan vain välttämättömät tavarat. Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä, vaan vaihtovaatteet siirtyvät juoksijalta toiselle vaihdossa varustepussissa. Käytännön vinkki: vaihtovaatteet kannattaa siirtää varustepussissa osuudelta saapuvalle juoksijalle vaihdossa.

Saucony Helsinki City Marathonviestijoukkueen jäsenet saavat kaikki Helsinki City Running Day -mitalin Olyjmpiastadionin maalialueella. Maalialueelle pääsee vain numerolapulla, joten pidäthän numeron tallessa myös juoksuosuutesi jälkeen. Saucony Helsinki City Marathonviestissä palkitaan kolme parasta joukkuetta. Kolme parasta joukkuetta palkitaan Olympiastadionin etukaarteessa välittömästi kolmen ensimmäisen joukkueen saavuttua maaliin.

VAIHTOPAIKAT 

Toisen, kolmannen ja neljännen osuuden juoksijoiden tulee siirtyä vaihtoalueelle odottamaan joukkueen viestintuojaa. Ole ajoissa vaihtopaikalla! Joukkueenjäsenet siirtyvät itsenäisesti julkisella liikenteellä. Sovi viestintuojan kanssa vaihdon aikataulu arvioimalla kaverin juoksuaika. Vaihto tapahtuu viestikapulan (kääritty numerolappu) vaihdolla. Katso tapahtumapäivän ajantasaiset reittitiedot ja aikataulut osoitteesta www.hsl.fi Reittioppaasta tai HSL mobiilisovelluksesta. Ole ajoissa vaihtopaikalla.

1. VAIHTO (13,5 KM) – Meilahden puisto (arboretum), Meilahti

Meilahden vaihtopaikkaan pääset kätevimmin raitiovaunulla numero 4. Vaihtopaikka on Meilahden huoltopisteen vieressä.

 

2. VAIHTO (21,6 KM) – Oopperan kulma

Oopperan vaihtopaikkaan pääset kävellen Olympiastadionilta.

3. VAIHTO (34,6 KM) – Meilahden puisto (Arboretum), Meilahti

Meilahden vaihtopaikkaan pääset kätevimmin raitiovaunulla numero 4.

4. MAALI (42 KM) – Olympiastadion

Kaikki joukkueenjäsenet voivat tulla yhdessä maaliin maratonportista ja juosta maalisuoran yhdessä (HUOM! NUMEROLAPPU OLTAVA RINNASSA)

Yleinen tapahtumainfo

Helsinki City MARATHONVIESTI REITTI 2024

Helsinki City Marathonviesti juostaan Helsinki City Marathonin kauniilla reitillä. Vaihtopaikat ovat Meilahden puistossa (13,5 km), Oopperan kulma (21,6 km) ja jälleen Meilahden puistossa (34,6 km). Olympiastadionin maalisuoran joukkue voi juosta halutessaan yhdessä! Klikkaamalla kuvaa näet kartan tarkemmin.

Ilmoittaudu

OHJE: Jos ilmoitat yhden joukkueen ja maksat sen välittömästi, ilmoittaudu ”ilmoittaudu” -painikkeesta. Valitse sen jälkeen tapahtuma ”Helsinki City Marathonviesti”. Jos ilmoitat yritysjoukkueen (y-tunnus vaaditaan) ja haluat laskun, tai ilmoitat useita joukkueita kerralla, ilmoita joukkue mukaan laskutusasiakkaana kohdasta ”Ryhmäilmoittautuminen”. 

Joukkueen osallistumismaksu Saucony Helsinki City Marathonviestiin sisältää

 • Osallistumisoikeus tapahtumaan neljälle hengelle
 • Laadukas tekninen HCRD-juoksupaita joukkueen jäsenille (Craft Zone, arvo 24,90 €)
 • Virkistäytymisasemat reitin varrella osuuskohtaisesti ja maalissa kaikille juoksijoille
 • Helsinki City Running Day -mitali kaikille juoksijoille
 • Kansainvälisen tason UltimateLIVE-tulospalvelu
 • Virallinen ajanotto joukkueelle
 • Keskeyttäneiden kuljetuspalvelu (TaksiHelsinki)
 • Osallistujavakuutus kaikille joukkueenjäsenille (Suomen sosiaaliturvaan (KELA) kuuluvat)
 • Ilmainen sisäänpääsy Uimastadionille
 • Tulospalvelujärjestelmän kautta tulostettava diplomi
 • Ensiapu reitillä ja maalissa
 • Ilmaisia yhteistreenejä pääkaupunkiseudulla

Joukkueen osallistumismaksu sisältää

osallistumisoikeuden lisäksi myös muita palveluita ja etuja, kuten mm. HCRD-juoksupaidat joukkueelle, virkistäytymisasemat reitillä, ajanoton sekä ilmaisia yhteistreenejä.

Tilaa juoksun uutiskirje!

Tilaa maksuton Juoksun uutiskirje ja saat parhaat tarjoukset sekä ajankohtaisimmat tiedot juoksutapahtumista ja juoksuharrastuksesta suoraan sähköpostiisi.

Tilaa