Helsinki City Run puolimaraton

Suomen suurin puolimaraton Helsinki City Run houkuttelee Helsinkiin tuhansia eri tasoisia juoksijoita ympäri Suomen ja maailman. HCR:n kaunis juoksureitti tarjoaa hienon kierroksen merellisessä Helsingissä. Tavoiteaikojen mukaan rakennetut lähtöryhmät takaavat jokaiselle miellyttävän juoksun saman tasoisten juoksijoiden kanssa. Tervetuloa Suomen suurimmalle puolimaratonille Helsinki City Runille 17.5.2025!

Ilmoittaudu

Starttiin on aikaa

Helsinki City Run puolimaraton -tapahtumainfo

HELSINKI CITY RUN HINTAPORTAAT 2025

10.-14.5. 44 €
15.5.-31.10. 56 €
1.11.2024-7.1.2025 61 €
8.1.-30.1. 64 €
31.1.-1.4. 72 €
2.4.-29.4. 77 €
30.4.-17.5. 82 €

Ilmoittautuessasi viimeistään 26.6.2024, tapahtumapaita sisältyy hintaan. Tämän jälkeen voit ilmoittautumisen yhteydessä ostaa tapahtumapaidan 17,90 eurolla (paikan päällä tapahtumassa 23 €)

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Helsinki City Runilla on viisi juomapistettä, joissa tarjoillaan urheilujuomaa (Maxim Sports Drink Orange) ja vettä. Urheilujuoma tarjoillaan ensin. Huoltopisteet ovat Ruoholahden torilla (n. 3,6 km), Lauttasaaren Liikuntapuistossa (n. 7,2 km), Lehtisaaressa (n. 9,7 km), Meilahdenpuistossa n. 13,6 km) ja Tilkanvierrossa (n. 17,8 km)

Jokainen juoksija noutaa juoksunumeronsa kisatoimistosta Olympiastadionilta ennen juoksua (myös kaveri voi hakea numeron puolestasi QR-koodillasi). Tarkista kisatoimiston aukioloajat yleisestä infosta. Ota hyvissä ajoin esiin sähköpostilla ja tekstiviestillä saamasi QR-koodi, ja näytä se toimitsijalle. HCR:n numeroita tulostetaan kaikilla palvelupisteillä, joten voit valita minkä tahansa jonon.

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) sarjaan osallistuville on oma palvelupiste. 

Huom! Helsinki City Run puolimaratonin ensimmäisen lähtöryhmän juoksunumeroiden jako päättyy lauantaina klo 13.20, ja viimeisen klo 14.10.

Lähtö tapahtuu Mäntymäentieltä Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä. Ensimmäinen lähtö starttaa klo 14.20, jonka jälkeen lähdöt starttaavat aina 10 minuutin välein (6 lähtöä). Juoksijoille on lähetetty tieto omasta lähtöryhmästä ja lähtöajasta sähköpostiin noin viikko ennen tapahtumaa. Näet myös oman lähtöaikasi ja -ryhmäsi juoksunumerostasi.

Tulosluettelo muodostuu nettoaikojen mukaan (henkilökohtainen aikasi lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen). Voit lähteä siis rauhassa liikkelle, sillä ajanotto alkaa vasta lähtöviivan ylittämisestä. HUOM! Älä peitä ajanottochippiä lähtö – tai maaliviivalla kädelläsi, vaan laita urheilukello päälle ennen tai jälkeen ajanottomaton ylityksen.

Lähtöajat:

1. lähtö klo 14:20
2. lähtö klo 14:30
3. lähtö klo 14:40
4. lähtö klo 14:50
5. lähtö klo 15:00
6. lähtö klo 15.10

Jänispalvelu

HCR:lla palvelevat tasaista vauhtia juoksevat ja yleisimpiin tavoiteaikoihin tähtäävät jänikset.

Tavoiteajat ja jänikset jakautuvat lähtöryhmiin seuraavasti:

Mikäli haluat muuttaa omaa tavoiteaikaasi, voit muuttaa sen omassa profiilisissasi. Huomaathan, että lähtöryhmän maksimiosallistujamäärä voi mennä myös täyteen, jolloin tavoiteaika ei ole enää valittavissa omassa profiilissa.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Suomen suurimman puolimaratonin Helsinki City Runin maali ja tapahtumakeskus sijaitsevat Helsingin Olympiastadionilla. 

Reitti:

Upea, merellinen Helsinki City Run reitti näyttää palan kauneinta Helsinkiä tarjoillen juoksijoille tasaista baanaa, puistoa, merimaisemaa ja kantakaupunkia. Maaliin saavutaan Helsingin Olympiastadionille.

Helsinki City Run on osa juoksun superpäivää Helsinki City Running Day:tä ja päivän aikana juostaankin kuusi eri juoksumatkaa. Juoksutapahtumien aikataulut ja reitit rakennetaan siten, että juoksijoilla matkasta riippumatta on tilaa juosta eikä risteämiä tapahdu. Tapahtuma järjestetään erityisjärjestelyin turvallisuus edellä. Reitti on opastettu risteyksien osalta ja jatkuu risteyksissä aina suoraan, jollei opastein ole muuta kerrottu. Kilometrit on merkitty reitin varrella. Juoksureittiä valvovat tapahtuman liikenteenohjaajat sekä poliisi. HCR puolimaraton -reitti on AIMS-sertifioitu virallinen puolimaraton reitti.

Klikkaa kartan oikeaa yläreunaa ”näytä kartta suurempana”.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Reitti gpx-tiedostona
Voit ladata reitin gpx-tiedostona tästä.

Reittiprofiili 

Klikkaamalla profiilia näet kuvan tarkemmin.

Sarjat
Helsinki City Runilla jaetaan palkinnot seuraavissa sarjoissa: Naiset/Miehet yleinen, N/M40, N/M50, N/M60. 

Tapahtumavuonna vähintään 40 vuotta täyttävä juoksija sijoitetaan oikeaan ikäsarjaan automaattisesti syntymäajan mukaan, kun ilmoittautuessa valitaan sarjaksi “ikäryhmä”. Ikäsarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan.

Alle 40-vuotiaat sijoitetaan automaattisesti yleiseen sarjaan.

Vain yleisessä sarjassa jaetaan rahapalkinnot. Osallistuja voi niin halutessaan osallistua oman sarjansa sijasta yleiseen sarjaan, mutta ei muihin sarjoihin.

Palkinnot
Jokainen määräajassa (3 tuntia) maaliin tullut saa mitalin. Diplomi on tulostettavissa omalta tulossivulta virallisten tulosten julkistamisen jälkeen. Miesten ja naisten yleisen sarjan parhaat palkitaan rahapalkinnoin (valmennusrahasto). Rahapalkinnot: 1. 800 € 2. 550 € 3. 300 €. Mikäli voittoaika alittaa miesten sarjassa 1.06.15 ja naisten sarjassa 1.15.00, korotetaan sarjan voittajan palkintorahaa 500 eurolla. 

Tavarapalkinnoin palkitaan yleisessä sarjassa viisi parasta sekä ikäsarjoissa kunkin sarjan voittaja. HUOM! Yleisen sarjan kolme parasta palkitaan välittömästi kilpailun jälkeen maalialueella. Muiden palkinnot ovat noudettavissa kisainfosta. Palkintoja ei postiteta jälkikäteen. Voit kuitenkin vielä noutaa palkintosi toimistoltamme (Valimotie 10, 00380 Helsinki) heti tapahtuman jälkeen. Säilytämme palkintoja kuukauden tapahtuman jälkeen.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Yleinen tapahtumainfo

HCR PUOLIMARATON 2024 REITTI

Helsinki City Run -puolimaratonin reitti tarjoaa juoksijoille merellisen Helsingin parhaat palat. Entistä nopeamman ja juostavamman reitin varrella on peräti viisi juomapistettä sekä useita kannustuspisteitä. Puolimaraton huipentuu maaliintuloon legendaariselle Helsingin Olympiastadionille. Reitti on AIMS-sertifitoitu virallinen puolimaratonreitti.

Klikkaamalla kuvaa näet kartan tarkemmin.

Helsinki City Run -puolimaratonin reittikartta 2024

Osallistumismaksu Helsinki City Runille sisältää

 • Osallistumisoikeus Suomen suosituimpaan juoksutapahtumaan
 • Upea mitali määräajassa maaliin juosseille
 • Tasaista vauhtia juoksevat ja yleisimpiin tavoiteaikoihin tähtäävät jänikset
 • Viisi täyden palvelun virkistäytymisasemaa reitin varrella
 • Expon ja palvelut Olympiastadionilla
 • Monipuolinen maalihuolto Olympiastadionilla
 • Sisäänpääsy Uimastadionille juoksun jälkeen
 • Mahdollisuus ostaa edullinen osallistujavakuutus ilmoittautumisen yhteydessä
 • Turvallinen varustesäilytys 
 • Mahdollisuus arvotavarasäilytykseen
 • Virallinen ajanotto & kansainvälisen tason UltimateLIVE -tulospalvelun
 • Tulospalvelujärjestelmän kautta tulostettava diplomi
 • Keskeyttäneiden kuljetuspalvelu (TaksiHelsinki)
 • Ensiapu reitillä ja maalissa
 • Maksuttomat harjoitteluohjelmat > hcrd.fi/harjoittelu
 • Ilmaisia yhteistreenejä pääkaupunkiseudulla 

Osallistumismaksu Helsinki City Runille sisältää

osallistumisoikeuden lisäksi kattavasti muita palveluita: mm. ajanoton, virkistäytymisasemat reitin varrella, mitalin, maalihuollon, varustesäilytyksen sekä harjoitteluohjelman ja yhteistreenejä.