Piesanen ja Richardsson omaa luokkaansa Helsingissä, Skäddar naisten maratonin voittoon

Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesanen ja Vasa IS:n Camilla Richardsson eivät olleet yllätettävissä Helsinki City 5 -maantiekilpailussa. Kumpikin karkasi haastajiltaan heti alkumatkasta ja juoksi ylivoimaiseen voittoon.

Piesanen nousi kärkeen puolen kilometrin juoksun jälkeen ja tuli maaliin ajassa 14.31. Eroa samalla ajalla toiseksi ja kolmanneksi juosseisiin Lahden Ahkeran Hannu Granbergiin ja Martti Siikaluomaan kertyi 23 sekuntia.

– Näin hyvätasoinen maantievitonen ei mene pelkkänä treeninä. Kyllä tähän vähän harjoitusta kevennettiin. Viime vuoden ajasta (14.53) ei lähtenyt ihan niin paljon kuin ajattelin, kun reitille oli tullut ylimääräinen mäki, Piesanen tuumi.

Seuratoverit Granberg, Siikaluoma ja neljänneksi juossut Ossi Kekki ratkoivat keskinäisen järjestyksen kisan lopussa.

– Odotettu kisa. Jaakko löi lujaa heti alussa. Me muut yritettiin sinnitellä perässä, mutta jo puolen kilometrin jälkeen jäätiin ratkomaan Lahden Ahkeran sisäisen kisan järjestyksiä, Granberg sanoi.

Siikaluoma oli tyytyväinen, että kisan loppuhetkien taistelussa sai sinetöityä kolmannen sijan kolmen sekunnin erolla Kekkiin.

– Nyt aletaan hakea harjoituksissa vähän kovempia vauhtia. Kausi alkaa Lahden Motonet GP:n 1500 metrillä, Siikaluoma sanoi.

Richardsson eteni suunnitelman mukaan

Richardsson noudatti valmentajansa Jukka Keskisalon ohjetta vauhdin suhteen. Hän voitti kilpailun ajalla 16.28. Forssan Salaman Janica Rauma oli toinen 40 sekuntia kärjestä ja Annemari Kiekara kolmas 1.05 minuuttia kärjestä.

– Puhuin Jukan kanssa, että juoksen ensimmäisen kilometrin kolmeen minuuttiin ja 15 sekuntiin. Se meni sekunnin hitaammin, eli ihan hyvin. Matkalla oli hyvä miesporukka, jonka kanssa juoksin. Ei tarvinnut yksi vetää, Richardsson sanoo.

Richardsson juoksee kevään toisen ratakilpailunsa toukokuun lopussa Helsingissä.

– Toukokuun kympillä juoksen 3000 metriä. Se on vielä harjoituskisa. Nyt huomaan, että tarvitsen kisoja. Jokainen kilpailu ja maksimikestävyysharjoitus vie juoksua eteenpäin, kun kilpailuissa oli pitkä tauko, Richardsson viittasi viime kesän jalkavammaan.

– Minä ajattelin tätä kisaa lähinnä treeninä, vaikka täysillä vedin, toiseksi sijoittunut Rauma sanoi.

Kiekara oli tyytyväinen, kun ajoittain juoksua kiusaavat takareisivaivat eivät nyt häirinneet.

– Suunnitelmissa on juosta kesäkuussa maraton Tukholmassa, Kiekara sanoi.

Niskanen harhautui reitiltä, Haverinen: Järjestelyt pettivät

Olympiavoittaja Iivo Niskasen kilpailu Helsinki City Run -puolimaratonilla päättyi pettymyksen. Hän harhautui väärälle reitille 16,5 kilometrin kohdalla ja juoksi lopulta noin 26 kilometriä.  Kilpailun johtaja Markku Haverisen mukaan kyse oli kilpailun järjestäjän virheestä.

– Tällaisessa juoksussa juoksijan tehtävä on juosta, eikä miettiä reittiä. Tässä kohtaa meidät järjestelyt pettivät ja Iivo pääsi väärälle reitille. Olemme vilpittömästi pahoillamme, ja esitimme anteeksipyynnön Iivolle, Haverinen sanoo.

Niskanen juoksi tunnin ja 10 minuutin loppuaikaan tähtäävää vauhtia ja harmitteli, että kisa ei tuonut tavoitteena ollutta tulosta.

– Erkaannuttiin vissiin maratonreitille, kun ei ollut näköyhteyttä ykkösenä juosseeseen ja juoksin yksin, kun oli toisena. Olisiko tullut juostua sellaiset 26 kilometriä täysillä, Niskanen harmitteli.

Helsinki City Run -puolimaratonin voitti Kenian Ibrahim Mukunga ajalla 1.10.24.

Gamlakarleby IF Jan Kaas oli toinen ennätyksellään 1.11,93 ja Jussi Utriainen kolmas ajalla 1.12.07. Naisten puolimaratonin voitti Venäjän Jelena Tolstyh ajalla 1.19.45. Maria Söderström oli toinen ajalla 1.20.24.

Ansio kolmas, Skräddar uusi maratonvoiton

Helsinki City Marathonin miesten kilpailun voitti Viipurin Urheilijoita edustava kenialainen Robert Magut, ajalla 2.27.09 ja kukisti 31 sekunnilla toiseksi juosseen Etiopian Getnet Melen.

Finnish Marathon Runnersin Henri Ansio oli kolmas ennätyksellään 2.27.57. Aiempi ennätys oli kaksi vuotta sitten juostu 2.28.41.

– Se meni hyvin, Etelä-Afrikassa juostavaan klassiseen 90 kilometrin Comrades-ultrajuoksuun valmistautuva Ansio sanoi.

Helsingin Jyryn  Katarina Skräddar  uusi naisten kilpailun voiton ajalla 2.50.56, joka oli tuntuvasti parempi kuin viime vuoden vastaavassa kilpailussa juostu 2.54.45.

– Raskas matka se on, kun en ole tehnyt maratonin erikoisharjoittelua, Skräddar sanoi.

Toiseksi juoksi Espoon Tapioiden Soile Kosonen ajalla 2.56.46 ja kolmanneksi ultrajuoksuhuippu Noora Honkala Endurancesta ajalla 2.57.33.

HELSINKI 18.5.2019 Helsinki City Running Day

Miehet,

Maraton: 1) Robert Magut VU (Kenia) 2.27.09, 2) Getinet Mele Etiopia 2.27.39, 3) Henri Ansio FinMR 2.27.57, 4) Valentin Harwardt Saksa 2.31.04, 5) Aki Nummela HKV 2.35.44, 6) Stuart Farmer Britannia 2.42.22.

Puolimaraton: 1) Ibrahim Mukunga Kenia 1.10.24, 2) Jan Kaas GamlakarlIF 1.11.33, 3) Jussi Utriainen LA 1.12.07, 4) Ari-Pekka Lassila VetelU 1.13.57, 5) Ali Abdulrahman Irak 1.15.03, 6) Otto Laitinen PorvU 1.15.18 … (Iivo Niskanen PuijHS juoksi harhaan oltuaan toisena 16,5 km kohdalla).

5 km: 1) Jaakko Piesanen SaarijPu 14.31 (kkk), 2) Hannu Granberg LA 14.53, 3) Martti Siikaluoma LA 14.53, 4) Ossi Kekki LA 14.56, 5) Eero Saleva HKV 15.08, 6) Miika Tenhunen NivalU 15.13.

Naiset,

Maraton: 1) Katarina Skräddar HeJy 2.50.56, 2) Soili Kosonen EspTa 2.56.48, 3) Noora Honkala Endurance 2.57.33, 4) Anastasia Zaharova Venäjä 3.03.15, 5) Sari Juuti KU-58 3.09.23, 6) Petra Hurtig Ruotsi 3.10.26.

Puolimaraton: 1) Jelena Tolstih Venäjä 1.19.45, 2) Maria Söderström HIFK 1.20.24, 3) Kaia Lepik Viro 1.23.56, 4) Minna Syvälä EspTa 1.25.11, 5) Eveliina Puhalainen VuohijRT 1.26.52, 6) Aino Niemi HSR 1.27.18, 7) Katja Tikkanen KuivasjAu 1.27.55.

5 km: 1) Camilla Richardsson VasaIS 16.28 (kkk), 2) Janica Rauma FoSa 17.08, 3) Annemari Kiekara FoSa 17.32, 4) Jenni Moskari KU-58 17.39, 5) Katri Niemistö JKU 17.48, 6) Astrid Snäll FoSa 17.52, 7) Janette Vänttinen 17 PorvU 18.28 … 10) Heljä-Viivi Unkila 17 TuUL 18.38.

LIVE-Tulospalvelu:

The post Piesanen ja Richardsson omaa luokkaansa Helsingissä, Skäddar naisten maratonin voittoon appeared first on Yleisurheilu.fi.