Helsinki City Marathonviesti Info

AJANOTTO, JUOKSUNUMEROT & VIESTIKAPULA

Ajanotto

Ajanotto tapahtuu viestikapulan avulla, jota joukkue kantaa mukana juoksulla. Joukkue juoksee yhteisaikaa. Henkilökohtaisia aikoja ei oteta. Maratonin normaalit väliaikapisteet ovat käytössä myös viestillä 10 km välein ja joukkue voi seurata juoksun etenemistä Ultimate Live -palvelusta.

Juoksunumerot & viestikapula

1. Jokaisella juoksijalla on oma numerolappu, joka kiinnitetään paidan etuosaan
2. Numerolapussa ei ole chippiä ajanottoa varten
3. Koko joukkueen juoksunumerot on pakattu yhteen kirjekuoreen, josta löytyy myös:
4. Paksusta erikoispaperista valmistettu kertakäyttöinen viestikapula, johon on kiinnitetty chipit ajanottoa varten. Juoksijat kokoavat (käärivät) juoksukapulan itse ennen juoksua.

Katso tästä esimerkki viestikapulasta DHL viestillä Kööpenhaminassa.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

HINTAPORTAAT

Helsinki City Marathonviestin hintaportaat 2020

                                                                      Joukkue   / Juoksija

17.-19.5.2019 120 €30 €
20.5.-30.9.150 €37,5
1.10. -29.11.180 €45 €
30.11.. -31.12.200 €50 €
1.1. – 28.2.220 €55 €
29.2.-31.3.240 €60 €
1.4. – 29.4.260 €65 €
jälki-ilmoittautuminen280 €70 €

 

Alennus Juoksija-Kortilla -5,00 EUR (Huom! Ei voi yhdistää muihin alennuksiin)

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

JULKISEN LIIKENTEEN OHJE VAIHTOPISTEILLE

2020 päivitetään myöhemmin

JULKISEN LIIKENTEEN OHJE TÖÖLÖN KISAHALLIN KISATOIMISTOSTA VAIHTOPAIKOILLE

1.VAIHTOPAIKKA (15 KM) – Merisatamanranta (Kaivopuisto)
Hyppää (Oopperan pysäkki) Raitiovaunu 10 Oopperan pysäkiltä Tarkk’mpujankadun pysäkille. Jatka matkaa joko kävellen 750 m tai bussi 24 Kapteenipuistikon pysäkille
tai
Ota bussi 18 Töölön sairaalan pysäkiltä  (osoite: Topeliuksenkatu 10) Eiran sairaalalle.

2.VAIHTO (23 KM) – Karamzininranta
Töölön kisahallilta pääset kaikilla Elielinaukiolle menevillä busseilla (päätepysäkki Elielinaukio) tai Oopperan pysäkiltä ratikoilla 4,10 ja 2 (Hesperianpuisto)
tai
kävellen 1 km. 

3.VAIHTO (30 KM) – Pikkuniemen levennys (Munkkiniemen ja Kuusisaaren rajasilta)
Oopperan pysäkiltä Ratikka 4 Saunalahdentien päätepysäkille ja reipas 10-15 minuutin siirtymä kävellen.
tai
Ooperan pysäkiltä Ratikka 4 Meilahdentielle ja vaihto bussilinjalle 551. 551 linjalla Kuusiniementielle (kävely 250 metriä tulosuuntaan).

Katso tapahtumapäivän ajantasaiset reittitiedot ja aikataulut osoitteesta www.hsl.fi Reittioppaasta

KILPAILUNUMEROIDEN NOUTO

Joukkueen numerot haetaan yhdellä kerralla Kisatoimistosta (joukkueen kaikki numerot ovat samassa kuoressa) sen aukioloaikoina perjantaina tai lauantaina. Tarkista kisatoimiston aukioloajat yleisestä infosta.

Huom! Helsinki City Marathonviestin juoksunumeroiden jako päättyy lauantaina 18.5.2019 klo 13:30.

LÄHTÖ, REITTI JA MAALI

Lähtöpaikka, reitti ja maali ovat täsmälleen samat kuin Garmin Helsinki City Marathonilla. Reittikartta löytyy alta pdf-muodossa.

Lähtö sijoittuu Paavo Nurmen patsaalle Mäntymäentielle. Maali sijaitsee Telia 5 G Areenalla. 

Viestiosuudet ovat noin 15, 8, 7  ja 12 kilometriä. Vaihtopaikat sijaitsevat noin 15 kilometrin kohdalla Kaivopuiston Merisatamassa, 23 kilometrin kohdalla Karamzininrannassa (Finlandia-talon takana) ja 30 kilometrin kohdalla Munkkiniemen Pikkuniemessä. Vaihdot on sijoitettu paikkoihin, joihin on suhteellisen helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä. Vaihtoihin ei ole kuljetusta, vaan Helsingin sisäisen liikenteen kertaliput kaikille juoksijoille kuuluvat maratonviestin hintaan. Tänä vuonna vaihtopaikkoihin on tuotu wc:t.

Ensimmäinen juoksija lähtee matkaan Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaalta klo 15:00. 

Juoksijat siirtyvät itsenäisesti vaihtopaikkoihinsa julkisella liikenteellä (kertaliput kuuluvat joukkueen osallistumisen hintaan). Huomioikaa, että siirtymiseen voi mennä runsaasti aikaa, jotta ehditte valmiiksi vaihtoon ennen viestin tuojaa! 

Reitillä on Helsinki City Maratonin huoltopistetarjonta ja maalissa laajempi huoltotarjonta. Kaikki joukkueen juoksijat ovat oikeutettuja maalihuoltoon.

Vaihtoalueet on merkitty selvästi reitillä. Joukkueen seuraava juoksija odottaa vaihtoalueen sivussa vaihtokarsinassa omaa vuoroaan. Vaihto tapahtuu ”viestikapulalla”, jonka järjestejä toimittaa juoksijoille numerolapun noudon yhteydessä.

Maalialue sijaitsee Telia 5G Areenalla (os. Urheilukatu 5)

Garmin Helsinki City Marathon 2019 reittikartta routemap

Garmin Helsinki City Marathon reittiprofiili elevation profile 2019

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

OHJEET ILMOITTAUTUMISEEN

Jos ilmoitat yhden joukkueen ja maksat sen välittömästi, ilmoittaudu ”Henkilökohtainen tai viestijoukkueen ilmoittautuminen” -painikkeesta. Valitse sen jälkeen tapahtuma ”Helsinki City Marathonviesti”.

Voit ilmoittaa joukkueen heti ja täydentää juoksijat myöhemmin. Juoksijoita voi täydentää tai vaihtaa aina tapahtumaan saakka. Peruutusturvavakuutusta sairauden varalle ei ole saatavilla Marathonviestiin. 

Jos haluat laskun tai ilmoitat useita joukkueita kerralla, ilmoita joukkue mukaan laskutusasiakkaana kohdasta ”Luo joukkue”. Ilmoittautua voi vain yhden henkilön toimesta, jolloin juoksijat lisätään joukkueeseen myöhemmin. 

OHJEET VAIHTOIHIN

2020 päivitetään myöhemmin

1. Joukkueen numerot haetaan yhdellä kerralla Kisatoimistosta sen aukioloaikoina perjantaina 17.5 tai lauantaina 18.5 klo 13:30 mennessä. Kaikkien joukkueenjäsenten numerot ja ”viestikapula” ovat samassa kirjekuoressa. Kuka tahansa joukkueenjäsenistä voi hakea joukkueen kirjekuoren.

2. Numeroinnit ovat mallia esim. 151 A, 151 B, 151 C, 151 D, siten että ensimmäisen osuuden juoksijalle tulee A, toisen osuuden juoksijalle B, jne.

3. Mikäli et ole ensimmäisen osuuden juoksija tulee sinun siirtyä vaihtoalueelle (ks. kartasta) odottamaan joukkueesi viestintuojaa. Joukkueenjäsenet siirtyvät itsenäisesti julkisella liikenteellä (osallistumismaksuun sisältyy Helsingin Seudun Sisäisen liikenteen kertalippu jokaiselle). Huom! Sovi viestintuojan kanssa vaihdon aikataulu arvioimalla kaverin juoksuaika. Vaihto tapahtuu viestikapulan vaihdolla. 

4. Ole ajoissa vaihtopaikalla.

5. Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä. Käytännön vinkki: tuo osuutta juoksevan viestintuojan vaihtotavarat vaihtopaikalle ja jätä omat vaihtotavarasi viestintuojalle. Näin vaihtovarusteet siirtyvät kätevästi juoksijalta toiselle vaihdossa.

6. Osuutensa juossut viestintuoja palaa vaihtopaikalta Telia 5G Areenalle, saa mitalin kaulaansa ja maalihuollon. Joukkueenjäsenet voivat tänä vuonna juosta yhdessä maaliin sillä ajanotto-zippi on viimeisen juoksijan kädessä olevasssa viestikapulassa. Mikäli muut joukkueenjäsenet haluavat tulla jo ennakoon maalialueelle, voi maalialueelle siirtyä Telian eteläisestä päädystä, keskeyttäneiden sisääntulosta. (Huom! Numerolappu oltava mukana)

 

OMAT JUOMAT

Marathonviestin juoksijat voivat tuoda kilpailupäivänä lauantaina omia lisäjuomiaan kisatoimistoon niille varattuihin kuljetuslaatikoihin klo 13.00 mennessä.

Kullakin huoltopisteellä on oma laatikko juoksijoiden omia juomia varten. Omia juomia otetaan vastaan ainoastaan juoksupäivänä kello 8.-13.00. Tämän jälkeen juomia ei voi enää tuoda.

Merkitse juomasi tunnistettavasti ja kirjoita niihin myös nimesi, juoksunumerosi ja huoltopisteen kilometriluku, jolle juomat viedään organisaation toimesta.

VARUSTESÄILYTYS

Varustesäilytys on avoinna Bollis-kentällä klo 9-21:30. Varustesäilytykseen jätetään tavarat Kisatoimistosta saatuihin tavarapusseihin. Kaiken säilytettävän tulee mahtua pussiin, eli ota mukaan vain välttämättömät tavarat.

Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä, vaan vaihtovaatteet siirtyvät juoksijalta toiselle vaihdossa varustepussissa. Käytännön vinkki: vaihtovaatteet kannattaa siirtää varustepussissa osuudelta saapuvalle juoksijalle vaihdossa. 

Takaisin yleiseen infoon