Helsinki City Marathonviesti Info

AJANOTTO, JUOKSUNUMEROT & VIESTIKAPULA

Ajanotto

Ajanotto tapahtuu viestikapulan avulla, jota joukkue kantaa mukana juoksulla. Joukkue juoksee yhteisaikaa. Henkilökohtaisia aikoja ei oteta. Maratonin normaalit väliaikapisteet ovat käytössä myös viestillä 10 km välein ja joukkue voi seurata juoksun etenemistä Ultimate Live -palvelusta.

Juoksunumerot & viestikapula

1. Jokaisella juoksijalla on oma numerolappu, joka kiinnitetään paidan etuosaan
2. Numerolapussa ei ole chippiä ajanottoa varten
3. Koko joukkueen juoksunumerot on pakattu yhteen kirjekuoreen, josta löytyy myös:
4. Paksusta erikoispaperista valmistettu kertakäyttöinen viestikapula, johon on kiinnitetty chipit ajanottoa varten. Juoksijat kokoavat (käärivät) juoksukapulan itse ennen juoksua.

Katso tästä esimerkki viestikapulasta DHL viestillä Kööpenhaminassa.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

KILPAILUNUMEROIDEN NOUTO

Joukkueen numerot haetaan yhdellä kerralla Kisatoimistosta (joukkueen kaikki numerot ovat samassa kuoressa) sen aukioloaikoina perjantaina tai lauantaina.

Ota hyvissä ajoin esiin viesti, jossa on kerrottu joukkueen kilpailunumero, jotta osaat mennä sujuvasti oikeaan jonoon. Palvelutiskit on jaoteltu tapahtumittain kilpailunumeroittain. Opiskelijoiden liikuntaliiton sarjaan osallistuville on oma tiski. 

Toimita kaikki kisatoimistossa hoidettavat asiat kerralla, ja siirry sen jälkeen opasteita seuraten kohti paitojen jakelua. Voit kerätä paidat kaikille joukkueenjäsenille. 

Tarkista kisatoimiston aukioloajat yleisestä infosta.

Huom! Helsinki City Marathonviestin juoksunumeroiden jako päättyy lauantaina 3.10.2020 klo 13:30.

LÄHTÖ, REITTI JA MAALI

PÄIVITETÄÄN VUODELLE 2021

Lähtöpaikka, reitti ja maali ovat täsmälleen samat kuin Garmin Helsinki City Marathonilla. Reittikartta löytyy alta pdf-muodossa.

Lähtö sijoittuu Paavo Nurmen patsaalle Mäntymäentielle. Maali ja tapahtumakeskus sijaitsee Helsingin Olympiastadionilla.

Viestiosuudet ovat noin 8, 15, 7 ja 12 kilometriä. Vaihtopaikat sijaitsevat noin 8 kilometrin kohdalla Kaivopuiston Merisatamassa, 23 kilometrin kohdalla Eläintarhan kentän läheisyydessä ja 30 kilometrin kohdalla Lauttasaaren Pohjoiskaarella. Vaihdot on sijoitettu paikkoihin, joihin on suhteellisen helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä. Eläintarhan vaihtopisteeseen on kävelymatka kisakeskuksesta. Vaihtoihin ei ole kuljetusta, vaan Helsingin sisäisen liikenteen kertaliput kaikille juoksijoille kuuluvat maratonviestin hintaan. Vaihtopaikoissa on wc:t.

Ensimmäinen juoksija lähtee matkaan Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaalta klo 14:30. 1. osuuden juoksija ryhmittäytyy lähtöön Garmin Helsinki City Marathon ja Helsinki City Double juoksijoiden kanssa. Tänä vuonna lähtö on jaettu kolmeen ryhmään: siniseen, valkoiseen ja keltaiseen. Marathonviestin juoksijat ovat kaikki ensimmäisessä eli sinisessä lähtöryhmässä. Ryhmittäydythän siniseen blokkiin ennen lähtöä.

Juoksijat siirtyvät itsenäisesti vaihtopaikkoihinsa julkisella liikenteellä (kertaliput kuuluvat joukkueen osallistumisen hintaan). Huomioikaa, että siirtymiseen voi mennä runsaasti aikaa, jotta ehditte valmiiksi vaihtoon ennen viestin tuojaa! 

Reitillä on Helsinki City Maratonin huoltopistetarjonta ja maalissa laajempi huoltotarjonta. Kaikki joukkueen juoksijat ovat oikeutettuja maalihuoltoon.

Vaihtoalueet on merkitty selvästi reitillä. Joukkueen seuraava juoksija odottaa vaihtoalueen sivussa vaihtokarsinassa omaa vuoroaan. Vaihto tapahtuu ”viestikapulalla”, jonka järjestejä toimittaa juoksijoille numerolapun noudon yhteydessä.

Maalialue sijaitsee Helsingin Olympiastadionilla. Kaikki joukkueen juoksijat voivat juosta yhdessä maratonportista sisään ja ylittää maaliviivan yhdessä.

Helsinki City Marathonviesti 2020 reittikartta

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

VAIHTOPAIKAT

VAIHTOPAIKAT 3.10.2020

Toisen, kolmannen ja neljännen osuuden juoksijoiden tulee sinun siirtyä vaihtoalueelle odottamaan joukkueen viestintuojaa. Ole ajoissa vaihtopaikalla! Joukkueenjäsenet siirtyvät itsenäisesti julkisella liikenteellä (joukkueenjäsenet saavat HSL-lipun numeronhaun yhteydessä). Sovi viestintuojan kanssa vaihdon aikataulu arvioimalla kaverin juoksuaika. Vaihto tapahtuu viestikapulan (kääritty numerolappu) vaihdolla. Katso tapahtumapäivän ajantasaiset reittitiedot ja aikataulut osoitteesta www.hsl.fi Reittioppaasta tai HSL mobiilisovelluksesta. Ole ajoissa vauhtipaikalla

1.VAIHTOPAIKKA (8KM) – Merisatamanranta (Kaivopuisto)

Helsinki City Marathonviesti 2020

2.VAIHTO (23 KM) – Eläintarhankentän pohjoispuoli (Nordenskiöldinkatu)

Eläintarhan kentän vaihtopaikkaan pääset kävellen Olympiastadionilta. 

Helsinki City Marathonviesti 2020

3.VAIHTO (30 KM) – Pohjoiskaari (ennen Maamonlahden siltaa, Lauttasaari)

Helsinki City Marathonviesti 2020

4. MAALI (Olympiastadion) 

Kaikki joukkueenjäsenet voivat tulla maaliin maratonportista (HUOM! NUMEROLAPPU OLTAVA RINNASSA)

 

 

 

OHJEET ILMOITTAUTUMISEEN

Jos ilmoitat yhden joukkueen ja maksat sen välittömästi, ilmoittaudu ”Henkilökohtainen tai viestijoukkueen ilmoittautuminen” -painikkeesta. Valitse sen jälkeen tapahtuma ”Helsinki City Marathonviesti”.

Voit ilmoittaa joukkueen heti ja täydentää juoksijat myöhemmin. Juoksijoita voi täydentää tai vaihtaa aina tapahtumaan saakka. Peruutusturvavakuutusta sairauden varalle ei ole saatavilla Marathonviestiin. 

Jos haluat laskun tai ilmoitat useita joukkueita kerralla, ilmoita joukkue mukaan laskutusasiakkaana kohdasta ”Luo joukkue”. Ilmoittautua voi vain yhden henkilön toimesta, jolloin juoksijat lisätään joukkueeseen myöhemmin. 

OHJEET VAIHTOIHIN

1. Joukkueen numerot haetaan yhdellä kerralla Kisatoimistosta sen aukioloaikoina perjantaina 2.10. tai launtaina 3.10. klo 13:30 mennessä. Kaikkien joukkueenjäsenten numerot ja ”viestikapula” ovat samassa kirjekuoressa. Kuka tahansa joukkueenjäsenistä voi hakea joukkueen kirjekuoren.

2. Numeroinnit ovat mallia esim. 151 A, 151 B, 151 C, 151 D, siten että ensimmäisen osuuden juoksijalle tulee A, toisen osuuden juoksijalle B, jne.

3. Mikäli et ole ensimmäisen osuuden juoksija tulee sinun siirtyä vaihtoalueelle (ks. kartasta) odottamaan joukkueesi viestintuojaa. Joukkueenjäsenet siirtyvät itsenäisesti julkisella liikenteellä (osallistumismaksuun sisältyy Helsingin Seudun Sisäisen liikenteen kertalippu jokaiselle). Huom! Sovi viestintuojan kanssa vaihdon aikataulu arvioimalla kaverin juoksuaika. Vaihto tapahtuu viestikapulan vaihdolla. 

4. Ole ajoissa vaihtopaikalla.

5. Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä. Käytännön vinkki: tuo osuutta juoksevan viestintuojan vaihtotavarat vaihtopaikalle ja jätä omat vaihtotavarasi viestintuojalle. Näin vaihtovarusteet siirtyvät kätevästi juoksijalta toiselle vaihdossa.

6. Osuutensa juossut viestintuoja palaa vaihtopaikalta Helsingin Olympiastadionille, saa mitalin kaulaansa ja maalihuollon. Joukkueenjäsenet voivat tänä vuonna juosta yhdessä maaliin sillä ajanotto-zippi on viimeisen juoksijan kädessä olevasssa viestikapulassa. Mikäli muut joukkueenjäsenet haluavat tulla jo ennakoon maalialueelle, voi maalialueelle siirtyä joko maratonportista tai keskeyttäneiden sisääntulosta. (Huom! Numerolappu oltava mukana)

 

OMAT JUOMAT

Marathonviestin juoksijat voivat tuoda kilpailupäivänä lauantaina omia lisäjuomiaan  niille varattuihin kuljetuslaatikoihin jälki- ja 2021 ilmoittautumisteltan viereen klo 12.30 mennessä. Jälki- ja 2021 vuoden ilmoittautumisteltta sijaitsee expon sisäänkäynnin läheisyydessä. 

Kullakin huoltopisteellä on oma laatikko juoksijoiden omia juomia varten. Omia juomia otetaan vastaan ainoastaan juoksupäivänä kello 8.-13.00. Tämän jälkeen juomia ei voi enää tuoda.

Merkitse juomasi tunnistettavasti ja kirjoita niihin myös nimesi, juoksunumerosi ja huoltopisteen kilometriluku, jolle juomat viedään organisaation toimesta.

VARUSTESÄILYTYS

Varustesäilytys on avoinna Olympiastadionin Pohjoisella stadionintorilla klo 9-21:15. Varustesäilytykseen jätetään tavarat Kisatoimistosta saatuihin tavarapusseihin. Kaiken säilytettävän tulee mahtua pussiin, eli ota mukaan vain välttämättömät tavarat.

Vaihtopaikoilla ei ole erillistä tavarasäilytystä, vaan vaihtovaatteet siirtyvät juoksijalta toiselle vaihdossa varustepussissa. Käytännön vinkki: vaihtovaatteet kannattaa siirtää varustepussissa osuudelta saapuvalle juoksijalle vaihdossa. 

HINTAPORTAAT

Helsinki City Marathonviestin hintaportaat 2021

                                                                   Joukkue   /   Juoksija

5.10. – 31.10.155 €38,75 €
1.11. – 8.1.2021200 €50 €
9.1. – 1.3.220 €55 €
2.3. – 31.3.240 €60 €
1.4. – 29.4.260 €65 €
jälki-ilmoittautuminen280 €70 €
   
   

 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Takaisin yleiseen infoon