Helsinki City 5 ei jätä kylmäksi, vitosella mahtikokemus

Juoksin yksin, mutta yhtään hetkeä en ollut yksinäinen, Ulla Soinila kuvailee viime kevään Helsinki City 5 -juoksua. Voisiko juoksutapahtuman tunnelmaa ja juoksijoiden yhteistä kokemusta paremmin luonnehtia?

–  Se on mahtava fiilis, kun tietää, että kaikki muutkin juoksijat antavat itsestään kaiken juoksemalla lujaa, vahvistaa Frans Karkkimaa.

Soinila ja Karkkimaa ovat Helsingin kaupungin työntekijöitä. Soinila osallistui Helsinki City 5 -juoksuun kolmen Naisten kympin kokemuksella. Karkkimaa tutkaili juoksua kokeneen maratoonarin ja juoksutapahtumien kuluttajan silmin.

Helsinki City 5 -juoksu on osa 18. toukokuuta järjestettävää Helsinki City Running Day -juoksupäivää. Tarjolla ovat silloin vitosen lisäksi myös  Garmin Helsinki City Marathon, Helsinki City Run -puolimaraton ja neljän osuuden Helsinki City Marathonviesti sekä lasten Norlandia Minimarathon.

Kroppa ja mieli kiittävät

Soinilalle Helsinki City 5 -juoksu antoi tavoitteen ja kimmokkeen jatkaa liikuntaa.

– Ilmoittaudun vuoden 2019 tapahtumaan heti, kun Helsingin henkilöstöliikunnasta tuli viesti. Tapahtuma palautti uskoa liikunnan iloon. Olen sairastellut ja aina liikunnasta ei ole ollut iloa.  Pieni osallistumismaksu mahdollistaa sen, että voi huoletta ilmoittautua, vaikka sairauden pahentuessa joutuisi jäämään pois, nivelreuman kanssa kamppaileva Soinila sanoo.

– Myös muu liikkuminen saa lisäpotkua nyt, kun on jälleen tavoite, jota kohti mennä. Kroppa ja mieli kiittävät.

Karkkimaa on nähnyt monenlaisia juoksuja ja taittanut yksitoista maratonia. Millaisia tuntoja kävit läpi Helsinki City 5 -juoksun aikana?

–  Ensin jännitystä, sitten kauhunsekaista tunnelmaa, sitten odotusta, innostusta ja taas kauhua; kohta tulee startti, Karkkimaa muistelee.

–  Ekat kaksi kilometriä ottivat henkeen, sitten oli pieni tasannevaihe. Neljän kilometrin kohdilla tuli toiveen pilkahdus, enää kilsa maaliin. Maalissa oli ihan mieletön fiilis. Hoin silti mielessäni, että ihan kauhea juoksu, mutta illalla tuntui niin hyvältä, että haaveilin jo seuraavasta kisasta.

Motivoiko kokemus jatkamaan liikkumista?

– Todellakin motivoi. Tänäänkin tulin aamulla juosten töihin 15 asteen pakkasessa. Ajattelin koko ajan seuraavia kisajuoksuja.

Helsinki City 5 -hintaporras vaihtuu 15.3. perjantaiyönä – hyödynnä edullisempi hinta ja tule mukaan Suomen suosituimpaan juoksutapahtumaan 18.5.2019!

Ilmoittaudu tästä.